לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-01-2007, 02:52
צלמית המשתמש של Tyr
  Tyr Tyr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.06
שלח הודעה דרך ICQ אל Tyr
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Milky12 שמתחילה ב "אומנם רשמת שמכל כיוון עדיף..."

אוקיי, אני אעשה את זה זריז.

עתודה - מה זה בעצם?

נכון, ממהבט ראשון זה נראה כאילו זה הדבר המושלם : תואר ראשון ב21, אפשרות לשני, נסיון, קצונה...

אבל!

קודם כל אתה כולך בן 18. אתה בכלל לא ידוע מה אתה רוצה מהחיים שלך. אתה תלך ללמוד מקצוע כי מה? כי ההורים המליצו לך? כי אתה אהבת אותו בבצפר? כי כולם הולכים ללמוד? ואז בגיל 28 כשתשתחרר מהצבא (נגיד עם תואר שני וניסיון) אתה פתאום תראה שהכל השתנה ושזה כבר לא מענין אותך ואין לזה ביקוש בשוק ושהעולם השתנה...ומה אז?
קח את הזמן - תסיים צבא, תגבש לך דעה יותר בוגרת ותלך ללמוד משהו שמושך אותך בגיל 22-23 ולא משהו שאתה לא ידוע עליו שיט בגיל 17-18.

תואר שני - בולשיט. אני מכיר המון שהצליחו בתואר הראשון ולא נתנו להם לעשות תואר שני.
אל תיקח את זה כעובדה. זה תלוי בפיקוד שלך. יכול להיות שתיפול על מפקד שמוק ואם אתה קצת כמוני (אחד שלא שומר דברים בבטן ולא מלקק לאף אחד) המפקד ישנא אותך ולא יתן לך לצאת לעשות תואר שני...

ניסיון, וותק, העדפה בשוק - בסדר, אז מה? לא כולם הולכים להיות עתודאים ובסוף כולם מוצאים עבודה והכל בסדר. זה לא שאם אתה לא הולך לעבודה לא תמצא עבודה. ניסיון חשוב ונותן יתרון אבל לא בהכרח. תלך לשוק ההיי טק כיוצא יחידת 8200 ישמחו לחטוף אותך בדיוק כמו איזה עתודאי....

קצונה - אולי! ואולי קצין אקדמאי שזה ממש ממש לא זה...תהיה טוב ותצא לקצונה בתקופת הסדיר.

אני אומר עתודה זה למי שמגיל 0 ידוע מה הוא רוצה להיות. ואלה תמיד טועים ובוחרים להיות עורכי דיו או רופאים שהשוק מוצף בהם...

קח את הזמן...

לך לשחקים, תצא לקק"ץ (קורס קצינים), תעשה חברים, תחכים בחוכמת חיים קצת ותלך ללמוד כמו כל בן אדם נורמלי בגיל 23-24...

עזוב עתודה - לך לשחקים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-01-2007, 21:09
  shahar.ellert shahar.ellert אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.06
תשמע,
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Milky12 שמתחילה ב "גמני אשמח אם הוא ירחיב.. ..."

באופן כללי מיצו כאן בשרשור את החסרונות העיקריים של מסלול עתודה.

אני חושב שאם אתה מגיע לידי מיצוי והעבודה הקשה שבלימודים במסגרת העתודה
(בכל מסלול שהוא- ברקים, עתידים וכ"ו) משתקפים בגליון הציונים שלך- אתה תפרח.
יש המון תפקידים מעולים לעתודאים כמעט בכל ענף בצבא (במיוחד בתארים בתחום ההנדסה-
הנדסת חומרים, הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל. אבל לא רק.) שיפתחו אותך באופן אישי ומקצועי בעיקר.

לעומת זאת, אם אתה מתקבע על ממוצע בינוני (70-80) ולא מפציץ לאחר מכן בראיונות (מה שסביר להניח
כי הראיונות הם לרוב מקצועיים נטו) המקומות החזקים בצבא שמציעים ג'ובים מעניינים באמת בהם
תוכל לצבור נסיון שיהווה קלף חזק באזרחות יעדיפו לקחת אחרים.
ובמקרה כזה, כמו שהוזכר כאן, אתה יכול ללמוד מדעי המחשב במשך שלוש שנים (תואר לא קל לכל הדעות) ולמצוא את עצמך מתעסק עם הכנת מצגות ברמת הפאוור-פוינט במשך 6 שנים ולצאת לשוק האזרחי
ללא נסיון מקצועי מוערך בגיל דיי מבוגר.

נערך לאחרונה ע"י shahar.ellert בתאריך 09-01-2007 בשעה 21:13.
ישן 09-01-2007, 16:26
צלמית המשתמש של Tyr
  Tyr Tyr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.06
שלח הודעה דרך ICQ אל Tyr
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "נראה לך שתוכל לחסוך הנפצת..."

לא יודע, אולי כדאי שתחסמי אותי לשבוע כדי שאני אחשוב על זה...

ובעניין התואר :

התואר הוא תואר דו חוגי. דהיינו אתה עושה תואר בשני מקצועות. האחד הוא נושאים הקשורים למזרח התיכון - יחב"ל\מזה"ת\ערבית\מדעי המדינה...

החלק השני הוא פילוספיה\כלכלה\מתמטיקה\מדעי המחשב.

עכשיו אח של חבר שלי משרת כרס"ן בחמ"ן והסביר לו (לחבר) משהו כשזה התמיין לחבצלות.

אתה עושה אומנם תואר כפול וזה נחמד, אבל אתה מתמקצע בחלק הקשור למזה"ת.

דהיינו עשית תואר כפול ב...מזה"ת ומתמטיקה.

אתה אומנם קיבלת תואר כזה אבל אתה 9 שנים לא נוגע במתמטיקה - אתה עושה רק מה שקשור למזה"ת.
המקצוע השני נועד למשוך אנשים לבוא לתוכנית אחרי שתוכנית דומה לזו כשלה בשנים קודמות כי אף אחד לא רוצה ללמוד את התואר החד חוגי שניתן בה שהיה כמו, שאתם מנחשים, רק בנושאים הקשורים למזרח התיכון.

אז מה קורה?

אתה יוצא בגיל 30 מהצבא עם תואר כפול ובלי ניסיון בחצי ממנו.
אתה לא עושה פרויקטים, עבודות או מחקרים בחצי ממה שלמדת ותואר הקשור למזה"ת\מדעי המדינה וכדומה זה לא שמהו נדיר בארץ ולא תמצא בזה יותר מדי עבודה. אז מה זה נותן?

תחשבו לבד.

במקרה הזה עדיף כבר עתודה שאתה יוצא בגיל 26 או שמהו עם תואר ראשון וניסיון.

עריכה :
אם כבר מערערים על רצינותי...

תפקידים הקשורים למחשבים בחמ"ן :

- http://www1.idf.il/aman/Site/spotti...=40010&pageno=2
- http://www1.idf.il/aman/Site/spotti...=40010&pageno=3
- http://www1.idf.il/aman/Site/spotti...=40010&pageno=8
- http://www1.idf.il/aman/Site/spotti...40010&pageno=17

אם תסתכל באתר של חמ"ן ברשימת מסלולים בחיל אתה אולי תראה תפקידים שאני לא ראיתי...

ותבדוק באתר של חיל תקשוב...

נערך לאחרונה ע"י Tyr בתאריך 09-01-2007 בשעה 16:44.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:56

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר