09-01-2007, 02:52
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 08.12.06
|
|
אוקיי, אני אעשה את זה זריז.
עתודה - מה זה בעצם?
נכון, ממהבט ראשון זה נראה כאילו זה הדבר המושלם : תואר ראשון ב21, אפשרות לשני, נסיון, קצונה...
אבל!
קודם כל אתה כולך בן 18. אתה בכלל לא ידוע מה אתה רוצה מהחיים שלך. אתה תלך ללמוד מקצוע כי מה? כי ההורים המליצו לך? כי אתה אהבת אותו בבצפר? כי כולם הולכים ללמוד? ואז בגיל 28 כשתשתחרר מהצבא (נגיד עם תואר שני וניסיון) אתה פתאום תראה שהכל השתנה ושזה כבר לא מענין אותך ואין לזה ביקוש בשוק ושהעולם השתנה...ומה אז?
קח את הזמן - תסיים צבא, תגבש לך דעה יותר בוגרת ותלך ללמוד משהו שמושך אותך בגיל 22-23 ולא משהו שאתה לא ידוע עליו שיט בגיל 17-18.
תואר שני - בולשיט. אני מכיר המון שהצליחו בתואר הראשון ולא נתנו להם לעשות תואר שני.
אל תיקח את זה כעובדה. זה תלוי בפיקוד שלך. יכול להיות שתיפול על מפקד שמוק ואם אתה קצת כמוני (אחד שלא שומר דברים בבטן ולא מלקק לאף אחד) המפקד ישנא אותך ולא יתן לך לצאת לעשות תואר שני...
ניסיון, וותק, העדפה בשוק - בסדר, אז מה? לא כולם הולכים להיות עתודאים ובסוף כולם מוצאים עבודה והכל בסדר. זה לא שאם אתה לא הולך לעבודה לא תמצא עבודה. ניסיון חשוב ונותן יתרון אבל לא בהכרח. תלך לשוק ההיי טק כיוצא יחידת 8200 ישמחו לחטוף אותך בדיוק כמו איזה עתודאי....
קצונה - אולי! ואולי קצין אקדמאי שזה ממש ממש לא זה...תהיה טוב ותצא לקצונה בתקופת הסדיר.
אני אומר עתודה זה למי שמגיל 0 ידוע מה הוא רוצה להיות. ואלה תמיד טועים ובוחרים להיות עורכי דיו או רופאים שהשוק מוצף בהם...
קח את הזמן...
לך לשחקים, תצא לקק"ץ (קורס קצינים), תעשה חברים, תחכים בחוכמת חיים קצת ותלך ללמוד כמו כל בן אדם נורמלי בגיל 23-24...
עזוב עתודה - לך לשחקים.