שאלה דחופה למבינים....חבר רכש 30D ורוצה להחזיר אפשר???
שלום לכולם
חבר שלי רכש היום מצלמת קנון 30D מחודשת מרשת קאמרה +פלאש של קנון 580
רק כשהוא יצא מהחנות התחרט על הסכום הגבוהה שהוציא כיוון שהוא טוען שהיא מסובכת
מדי בשבילו ושהוא יכול להסתפק במצלמה פשוטה
הוא שילם חצי במזומן וחצי באשראי
השאלה שלי-שלו היא האם הוא יוכל להחזיר אותה חזרה לחנות ולקבל את כספו(הוא לא מעוניין בזיכוי)
עם המצלמה כמובן הוא לא השתמש וגם לא יודע איך....
מה אתם אומרים זה אפשרי?
קראתי את "תקנון האתר" מהאתר שלהם ולא כל כך הבנתי מצד אחד אומרים ניתן עד 14 יום
להחזיר ומצד שני כתוב- "לא ניתן לבטל רכישה של מוצרים המוגנים בזכויות יוצרים אשר נפתחו, מוצרים שהוכנו/הותאמו במיוחד לרוכש בעקבות העסקה או מוצרים שהאתר נתבקש על ידי הרוכש להכינם מראש (דבר שגרם לאתר לפתוח את המוצר ואו להטעין אותו וכדומה) , מוצרים אשר פורקו והורכבו ו/או מוצרים שנעשה בהם שימוש. "
מה זה בדיוק אומר????
תודה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי saliko שמתחילה ב "שאלה דחופה למבינים....חבר רכש 30D ורוצה להחזיר אפשר???"
זה אומר שהוא יכול להחזיר את הציוד ולקבל את הכסף חזרה.
מקווה בשבילו שהוא לא השתמש במצלמה, ולא פתח את הניילונים ואת האריזה בצורה שבלתי ניתנת לעטיפה מחדש
בכל מקרה - זו אחלה מצלמה עם אחלה פלאש.
לדעתי אם הוא כבר הוציא את כסף, הוא יהנה מהציוד מאוד ויתקדם ברמת הצילום שלו, אך זה כבר הכסף שלו וזכותו לעשות איתו מה שהוא רוצה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי saliko שמתחילה ב "שאלה דחופה למבינים....חבר רכש 30D ורוצה להחזיר אפשר???"
אני מכיר את זה,
קונים מצלה יקרה ואז חוזרים הביתה והאשה אומרת "מה פתאום קניתה את המפלצת הזאתי!!! תחזיר אותה מייד ותקנה לי מדיח וג'קט חדש!!!"
והופ
עכשיו צריך להחזיר
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי צל99 שמתחילה ב "בדר"כ חנויות לא אוהבות להחזיר..."
לפי חוק הגנת הצרכן, מותר ללקוח להחזיר את המוצר ולקבל כסף חזרה.
זיכוי אתה תקבל במידה והשתמשת במוצר או שזה סוג של שירות שרכשת.
מוצר סגור וארוז אין בעיה למכור שוב ולכן היא תחזיר את הכסף.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "לפי חוק הגנת הצרכן, מותר..."
החוק תקף לקניה מרחוק - אינטרנט, טלפון או לעסקת רוכלות - סוכן מכירות פנה מיוזמתו ודחף לך מוצר. החוק לא תקף לקניה בחנות.
ההגיון פשוט: לחנות אתה באת מיוזמתך, ראית את המוצר והוא התאים לך. יש חנויות שנוהגות מלפנים משורת הדין ומאפשרות החזרה או החלפה, בתנאי שהמוצר במצב כמו שנמכר - אבל הן לא מחויבות בחוק.