לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-01-2007, 15:55
  liricaliving liricaliving אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.11.05
רעל vs אידיאולגיה?

סתם רציתי להעלות דיון. באופן אירוני למדי, אחרי הדיון הקודם בנושא שבחלקו עלה נושא הזלזול בג'ובניקים, עלה נושא נוסף - הזלזול, בהיעדרה של מילה טובה יותר, ב"רעל" של מלש"בים. אנשים (בעיקר ג'ובניקים) מבטלים בניפנוף את סיבותיהם של מלש"בים להגיע לקרבי. שמתי לב לזה בקרב הסביבה שלי, לא רק בפורום. אנשים שוללים את האופציה שאנשים שמתגייסים לקרבי על בסיס אידיאולוגיה עולה על 1%. יתר על כן, גם שמעתי איך רבים הופכים את המורעלים לילדים קטנים ומושפעים שלא מבינים מהחיים.
למען האמת, זה די מעצבן אותי. ראשית כל, אני חושב שאמנם רעל לא תמיד יעביר אדם טירונות או מסלול, לעיתים רעל יכול להיות ההבדל בין אדם שרוצה לתרום בקרבי והלך לתותחנים (אין שום זלזול חלילה) לבין הקרבי שהלך ליחידת עם מיונים קשים יותר. מה רע ברעל? מה רע בראבק? לא חייבים לפרש את הדברים תמיד כ"תופעות פסיכולוגיות חברתיות" או דברים המתנדפים עם הרוח.
לפני כמה ימים קראתי את הספר של רון לשם "אם יש גן עדן" (ספר מדהים. חובה לקרוא.) ובלי לתת ספוילרים עלילתיים רציניים, עלה עניין של חייל שנהנה מכל חווית הקרביות וכל הקשיים שלה. לא אידיאולוגיה מיוחדת, פשוט אדם שמכור לריח של החול, לרעש של הפיצוצים ולזיעה הקרה בלילות. האם הסיבות של אדם כזה נחותות מאלה של אדם ציוני ששואב אידיאולגיות לאומיות מגיל אפס והולך לצבא רק מהסיבות הנ"ל (אם כי, בנוגע לפסיכולוגיה, לא חושב שזה אפשרי)?
האם זה משנה אם מלש"ב חושב שקרבי זה סרט אקשן ויגיע לשם ויקבל כאפת מציאות? או שאותו מלש"ב יגיע לשם רק על בסיס אידיאולוגיה טהורה? טוב, אולי זה קצת משנה, כי לקחתי שתי דוגמאות קיצוניות. אבל בכל אופן... אני רוצה להציג את עצמי כדוגמא. יש לי אידאולוגיה, אני רוצה לשרת את המדינה, חשובה לי התרומה הצבאית, אבל אני כן מפחד לעיתים משירות קרבי ומלהישבר שם. וכן, לצד זה קרבי מבחינתי רק ניסיון להוכיח לעצמי שאני יכול, לצאת משם אדם מחוזק יותר, וגם דרך לחוות חוויות שכן, אני יודע עליהם רק על בסיס סיפורים, כמו חברים לכל החיים וכו... זה משנה? אולי האידיאולוגיה שלי פחות חזקה מהרצון לגאווה ומיצוי עצמי, או ללכת ברחוב עם סיכה, ואולי ההפך הוא הנכון. אבל אני בטוח שלרוב האנשים שהולכים לקרבי, כן יש רצון מסויים לשרת את המדינה מאחורי כל שלל הסיבות האחרות... בכל אופן הנקודה שלי שאין שום דבר רע בהחדרת רעל והשיווק שעושים לקרבי... מה רע בגאווה צבאית? גאוות יחידה? הרעלה? אין ספק שהכל יראה אחרת בשטח, אבל הכל כך בחיים...

מה אתם חושבים? האם חשובות הסיבות או התוצאות? כמו שחתולים אמרה בדיון דומה... It's a win win situation.

Winston Churchil.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-01-2007, 16:27
  timtim timtim אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liricaliving שמתחילה ב "רעל vs אידיאולגיה?"

כפי שאמרת אין שום דבר רע ברעל...זה דוחף...זה נותן "פוש" לכוח הרצון זה מציב רף גבוהה אבל עדיין....זה פשוט קטע מוזר שישנם אנשים שרוצים להתגייס לאותן יחידות בשביל השם..בשביל להשוויץ..בשביל הלבוש לא יודע בגלל מה בגלל שזה נשמע טוב אבל בעצם המטרה שלהם היא "סתם" להגיע לשם ולהגיד ואללה אני ככה וככה...מטרה דיי חומרית הייתי אומר....ובעצם אין להם מטרה רוחנית אני אצלי למשל...רציתי להגיע לאותן יחידות אבל לא בשל ההוד וההדר שלהן אלא בגלל שהשירות שם מעניין ומאתגר והאנשים נהדרים אבל אלו היו סיבות נורא שוליות הרצון שלי להתגייס כחייל קרבי נובע מהעובדה שאני מרגיש צורך מחוייבות לעשות את השירות,שירות קרבי בשל העובדה שאנשים מתו על המדינה הזאת,מתו כדי שאני אוכל לחיות בה בשקט יחסי הם מבחינתי קיפחו את חייהם למען האזרחים..אני גם חושב שבמצב הנוכחי של היום אי אפשר לחיות בשלום אנחנו מוקפים במדינויות עויונות שבלי יכולת התקפית אנחנו לא נוכל להגן על האדמה הזאת אותה אדמה שוטטת הדם דם החיילים...אני חושב שבנאדם לא צריך להיות מורעל בגלל המדים או השם הוא צריך להיות מורעל בגלל המטרה שהמטרה היא לשרת את המדינה להגן עלייה לא משנה איפה אם זה בגדוד או אם זה בסיירת מטכ"ל לשם ההשוואה....אדם שרוצה לשרת כחייל קרבי קודם כל צריך לרצות את זה כי הוא אוהב את המדינה הוא מעריך את האדמה שהוא דורך עלייה הוא אוהב את הנופים הוא אוהב את האנשים בעצם את כל מה שיש כאן...ולא סתם בשביל להגיד אני ככה וככה בלה בלה בלה....

בנוגע לסוגייה של:האם אותן סיבות של מורעל נחותו מסיבותיו של אידיאולוג נקרא לזה כך....
לא...אפשר לומר שהן פחות בעלות משמעות בכל הקשור למדינה ויותר בעלות משמעות כלפיי אותו הפרט שחפץ באותו התפקיד כצורך להגשמת מטרה אישית....אבל התמונה הכללית היא שבסופו של דבר לא משנה מה דעותיהם של השניים הטרה היא להגן על המדינה...הרי בסופו של דבר זה מה שאתה עושה בשירות הזה...אז העובדה שהסיבות שונות אחת מהשנייה לא משנה את העובדה ששתיהן מנותבות למטרה אחת כוללת וחשובה שהיא להגן על המדינה ועל יושביה..
ישן 10-01-2007, 16:53

Timtim - אף פעם לא חשבתי על זה בצורה שניסחת את זה. רעל על גאווה וסיכה, או רעל אידיאולוגי. אני מניח שבאמת יש סוגים שונים של רעל שמהווים השפעות שונות.
בנוגע לאהבת המדינה קודם כל ואהבת הנופים וכו... זה דווקא משהו שאני לא מסכים. אני לדוגמא, עד כמה שזה יכול להיות ... איך אומרים בעברית contraversial?... נתון לויכוח נגיד, לא בטוח שארצה לגור בא"י לאחר הצבא. אני חושב שיש נופים ותרבויות שיותר אהנה לחיות בתוכן. אני חושב שחלקים מסויימים בחברה הישראלית ממש דפוקים ולא מתאימים לי (קצת יוצא מהנושא), אבל בכל זאת אני גם חושב שאני חייב לתת את התרומה המלאה שלי למדינה מתוך כבוד ומתוך קשר לאומי ורוחני שתמיד יהיה לי עם המדינה, בין אם אגור פה בהמשך או לא.

Pilot - בדיוק היום דחיתי יום סיירות ליולי. מה שדחה לי את הגיוס באיזה שנה+ במקום חצי שנה. לא נורא, יותר זמן להתכונן גופנית. =)
אני בטוח שזה יגרום לאנשים להגיד שאולי אני מלש"ב שיבין דברים אחרת בצבא, אבל אני ממש לא שולל את זה. אני אפילו, בצער רב, לא שולל את העובדה שאולי יקרה מצב שאגיע לקרבי ואשבר ואף אתבאס שהגעתי לשם... אבל במקביל החכמה זה להמשיך הלאה... וזה גם לא אמור למנוע ממני להיות "מורעל" או "לחיות בסרט"... אני לא מתבייש לדוגמא להגיד שאני מאוד מצפה לקראת היום שאלך במדים עם סיכה ואכנס הבייתה עם הגאווה. זה חלק בלתי נפרד מהחוויה, בין אם זה חשוב או לא חשוב. ובאיזשהו מקום, אני מרשה לעצמי להגיד שאולי זה גם חלק מהמתנה שמתקבלים מהקושי בשירות הקרבי (שאני לבטח עדיין לא מבין את מלואו). בדיוק כמו שאני יכול באופן אידואלוגי להיות גאה להילחם למען המדינה, אני יכול באופן אידיאולוגי (וגם אישי בכל זאת) להיות גאה ללבוש את המדים והכומתה ברחוב. =)

Winston Churchil.

ישן 10-01-2007, 17:00

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Cfox שמתחילה ב "בין אם אתה בסיירת או בגדוד,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Cfox
בין אם אתה בסיירת או בגדוד, בקרבי או בעורפי, בגלל סיבות אישיות או בגלל סיבות אידיאולוגיות, תזכור כמה דברים, שלדעתי יעשו אותך לחייל טוב:
1. תמיד תזכור שאתה חשוב, גם אם לפעמים נדמה שאתה בורג חסר משמעות (בהנחה שאתה באאמת
חשוב ועושה תפקיד אמיתי)
2. תזכור שאמנם לצבא יש תאריך סיום, אבל זה לא אומר שצריך לחפף עד לחפש"ש
3. תתייחס לתפקיד הצבאי שלך כאל מקצוע, לא כאל חוויה הרפתקנית, עונש, ובוודאי שלא משחק
4. תן משמעות לשירות שלך לא רק ע"י התרומה לצבא, אלא גם על-ידי סיוע לחיילים אחרים- צעירים ממך,
פחות מקצועיים ממך, מי שצריך ממך שירות או מי שפשוט שבור ושבו"ז
5. שים לב איך אתה נראה ונשמע כחייל

אעשה זאת =)

Winston Churchil.

ישן 10-01-2007, 22:00
  Akula Akula אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.05.06

זאת פסיכולוגיה הפוכה, ואני ראיתי אותה הרבה בסביבתי ובפורום. למה הכוונה? ז''א שמישהו מתחיל לדבר על זה עד כמה שמדכאים אנשים עם רעל , ועד כמה שבד''כ הם ג'ובניקים, וכל זה, בד''כ זה רק טיעון להתחיל לדון עד כמה כל הקרביים גברים פצצתיים שמכל פלוץ שלהם מתכסחת חוליית קסאם(בלי לזלזל בקרבי כאחד שגם הולך, אבל חבר'ה רדו מהסרט). אני מכיר אנשים, שהתקבלו ליחידות מובחרות(שייטת מטכ''ל) ואני אומר לך שאלה האנשים הכי מטומטמים שאני ראיתי בחיים שלי , וגם די מניאקים, אז בטח שיש לפעמים עדר מורעלים שילך ויגן ויגיד "אתה לא מכיר אותו, באמת הוא בנאדם נורא אחראי וכו'" , הם לא, ואפילו שאני מאמין שעכשיו שה2 האלה משרתים אולי יכניסו להם קצת משמעת , אבל בסופו של דבר, בואו נבהיר משהו, ברוב ארצות העולם, ויש סיבה מוצדקת לזה , צבא לא נחשב סוף העולם. אלופים בצה''ל הם לא פרופסורים. אני אתייחס גן לתופעה המעצבנת עד מאוד של כמה חבר'ה שבגלל שהם משרתים ביחידות מובחרות זה נותן להם אישור לקחת חירבון על כל מי שמשרת בגדודים, שהם כאלה סוסים(בלי לזלזל בחבר'ה מהסיירות המובחרות), ולא אכפת לי את מי אני מעליב, אבל אם מישהו בגולני או בצנחנים הוא לא פחות תורם משייטת, אי אפשר לנצח מלחמה עם יחידות עילית בלבד. אין דבר שיותר מטמטם מנגיד מורעלי שייטת או מטכ''ל שאי להם מושג בגרוש על מור''ק כללי של צה''ל או של החטיבות (פעם קיבלתי בולשיט מאחד שטחן את השכל איך סבא שלו שירת בסיירת מטכ''ל ב56.....חבל באמת שהסיירת התגבשה פחות או יותר בתחילת שנות השישים ..) שבכלל עושים לך פרצוף אם אתה אומר להם שאתה רוצה גולני (גולני יולי 07 כבוד), עם כל הכבוד אני לא שמעתי על לוחמי שייטת או מטכ''ל שדופקים מחסומים כמו בגדודים.
בנוגע לרעל, זה תלוי, אני לא יודע מה המקום לאידיאולוגיה, ציונות, מה זאת ציונות? ימין או שמאל? הרי מפא''י שלטו במערכת הפוליטית עד 1977, אז ז''א שהשמאל זאת ציונות? או שאלה הרזביוניסטים אנשי חירות מפד''ל וליכוד שמשך שנים זכו לקריאות פשיזם? האם גירוש יהודים מאדמתם זו ציונות? זאת הבעיה באידיאולוגיה, אנשים בד''כ לא יורדים לשורשה מאחר וזה יהיה מסובך ועם כל הכבוד רוב המלש''בים לא בידיוק מתעניינים בזה, ונצמדים לסיסמאות נקרופיליות של "טוב למות למען ארצנו", לא עדיף לחיות למען ארצנו? מה אם אני לא רוצה למות? מה עם אנטלה ספינה שהוטבעה על ידי יהודים והייתה שייכת ליהודים? מה עם קרבות בין ההגנה לאצ''ל ב?48 מי צדק? האם אי אפשר להיות ציוני ולהיות גו'בניק?מה המקום של פוליטיקה בצבא? כל השאלות האלהנשארות ללא מענה.

אם יש גן עדן זה בהחלט אחד הספרים, לא עוד תעמולה . מומלץ מאוד.

נערך לאחרונה ע"י Akula בתאריך 10-01-2007 בשעה 22:08.
ישן 10-01-2007, 22:07
  IsraelAtHeart IsraelAtHeart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.12.06

אני לא מבין מה למה המורעלי גדודים יוצאים תמיד על המורעלי יחידות מובחרות.. אשכרה רובכם גם די פרנואידים.. שתמיד חושבים עליכם שאתם לא טובים.. ואתה טוען שכל מי שהולך ליחידה מובחרת לא בהכרח בנאדם טוב.. ואתה מכיר 2 חארות שמשרתים במטכ"ל.. את מי זה מעניין תאכלס?

רק שתידע היום היה לי יום מיון לשייטת 13, היום שמקבלים אחרי שקיבלת שייטת ביום סיירות. דיברתי עם המון המון חבר'ה שם, והתחברתי עם כמה אנשים, ותידע לך אנשים תותחים אחד אחד, חבר'ה טובים שוואלה נותנים לי רושם שהייתי רוצה לעבור איתם את השירות.. ואני הכרתי אותם רק לכמה שעות וכבר קיבלתי רושם כזה.. זה לא אומר משהו?

אז כל הכבוד לך שאתה הולך לגולני, אחלה יחידה, אבל אל תלכלך על היחידות המובחרות.. ותפסיקו עם הטיעונים האלו של "הצבא לא מורכב רק מיחידות מובחרות" ו- "הם לא שומרים כמו שהגדודים שומרים" ו- "אנחנו עושים את כל העבודה השחורה"... בחרת ללכת לשם.. אז תתמודד עם מה שהשירות מציע.. אל תתלונן עוד לפני שבכלל התגייסת.
ישן 10-01-2007, 22:16
  Akula Akula אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי IsraelAtHeart שמתחילה ב "אני לא מבין מה למה המורעלי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי IsraelAtHeart
אני לא מבין מה למה המורעלי גדודים יוצאים תמיד על המורעלי יחידות מובחרות.. אשכרה רובכם גם די פרנואידים.. שתמיד חושבים עליכם שאתם לא טובים.. ואתה טוען שכל מי שהולך ליחידה מובחרת לא בהכרח בנאדם טוב.. ואתה מכיר 2 חארות שמשרתים במטכ"ל.. את מי זה מעניין תאכלס?

רק שתידע היום היה לי יום מיון לשייטת 13, היום שמקבלים אחרי שקיבלת שייטת ביום סיירות. דיברתי עם המון המון חבר'ה שם, והתחברתי עם כמה אנשים, ותידע לך אנשים תותחים אחד אחד, חבר'ה טובים שוואלה נותנים לי רושם שהייתי רוצה לעבור איתם את השירות.. ואני הכרתי אותם רק לכמה שעות וכבר קיבלתי רושם כזה.. זה לא אומר משהו?

אז כל הכבוד לך שאתה הולך לגולני, אחלה יחידה, אבל אל תלכלך על היחידות המובחרות.. ותפסיקו עם הטיעונים האלו של "הצבא לא מורכב רק מיחידות מובחרות" ו- "הם לא שומרים כמו שהגדודים שומרים" ו- "אנחנו עושים את כל העבודה השחורה"... בחרת ללכת לשם.. אז תתמודד עם מה שהשירות מציע.. אל תתלונן עוד לפני שבכלל התגייסת.

א. נכון אני חושב שלא כל מי שהולך ליחידת עילית הוא אדם משכמו ומאלה, יש אנשים שהם גם חארות וגם פוזיונרים שמגיעים לשם(מצד שני יש גם אנשים טובים, לא הכללתי), אותו הדבר כמעט בכל יחידה של צה''ל.את מי זה מעניין? בשביל לנפץ את ההנפצה הפצצתית שכל מי שמשרת ביחידת עילית הוא בנאדם כזה טוב, יש ויש כמו בכל מקום.

רגע? הצבא כן מורכב מיחידות עילית? תן לי מלחמה אחת בהיסטוריה שאותה ניצחו רק עם יחידות עילית בסדרי גודל קטנים ללא שימוש בחי''ר רגיל.

נערך לאחרונה ע"י Akula בתאריך 10-01-2007 בשעה 22:18.
ישן 10-01-2007, 22:25
צלמית המשתמש של Praetorian
  Praetorian Praetorian אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.02.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Akula שמתחילה ב "[QUOTE=IsraelAtHeart]אני לא..."

רגע אז לדעתכם מי שלא משרת בכלל קרבי(גדודים או מובחר) לא משרת בכלל בצה''ל?, למה לדעתכם הגדודים או מובחרות שוות משהו אם אין מודיעין שיגיד להם מה ואיפה ,ואין אספקה ואין שום שירותי עורף?, בסה''כ אף אחד פה לא מבין יותר מידי מה זה צבא, אם אנשים שחושבים שרק קרבי זה צה''ל אז אני קצת מרחם עליהם, בלי עורף אין בכלל חזית, אולי כדאי שתקראו ספרים קצת יותר מסובכים מ"האם יש גן עדן" כמו אולי הקרב על סטלינגרד של אנתוני ביוור או מלחמת האזרחים בספרד גם של אנתוני ביוור או אוגוסט 1914, ותבינו שבמלחמות צבא ללא עורף הוא לא יותר מהמון רעב ועייף עם נשק, ולפעמים גם ללא תחמושת, ותצאו מהסרט הממש הגרוע שצבא יכול לתפקד בלי שירותי עורף. אולי אם כולנו היינו קצת יותר מתעניינים בהיסטוריה צבאית לא היינו שומעים כזה זילזול בדרגים העורפיים.
ישן 10-01-2007, 22:24
  IsraelAtHeart IsraelAtHeart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.12.06

מי אמר שכל מי שביחידה מובחרת הוא מושלם?
אני ועוד הרבה הרבה אנשים בטוח לא חושבים ככה.. אז אל תכליל..

דבר שני, אתה צודק הצבא הוא לא מיחידות עלית, אבל דיי להזכיר את זה, זה די ברור.. ואל תחשוב שבגלל שהתנאי ת"ש של הגדודים פחות טוב והם אלו ששומרים והם אלו שיושבים במחסום אז יותר קשה להם.. אתה יודע מה זה לסיים מסלול ביחידה מובחרת כמו מטכ"ל ושייטת? זה חתיכת קריעת תחת.. אתה צריך להיות בנאדם בעל מוטיבציה גבוהה מאוד ובנאדם מיוחד בשביל לסיים מסלול ביחידות האלו.. ומי שמסיים מסלול בטוח, ואני אומר לך, לא מקבל את המוטיבציה הזו מהסמל שהוא יקבל.. אלא שבאמת הוא רוצה לתרום למדינה ביחידה הזו.. שלפי דעתו שם הוא יתרום שם הכי הרבה.. וזכותו לחשוב ככה.

ול- Praetorian
תגיד דיברנו על העורף בכלל? היינו בויכוח על היחידות המובחרות לעומת יחידות ה- ח"יר.. מישהו בכלל עירב את העורף? למה אתה ישר קופץ..
אני לא מבין מה העניין פה עם האנשים.. אני לא זלזלתי בעורף באף מילה שכתבתי פה עד עכשיו.. פשוט לא התעסקנו בנושא הזה.. לדעתי העורף זה דבר הכרחי ביותר לכל צבא.. כל תפקיד עורפי הוא חשוב.. יש יותר ויש פחות.

נערך לאחרונה ע"י IsraelAtHeart בתאריך 10-01-2007 בשעה 22:30.
ישן 10-01-2007, 22:39
  Akula Akula אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי IsraelAtHeart שמתחילה ב "מי אמר שכל מי שביחידה מובחרת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי IsraelAtHeart
מי אמר שכל מי שביחידה מובחרת הוא מושלם?
אני ועוד הרבה הרבה אנשים בטוח לא חושבים ככה.. אז אל תכליל..

דבר שני, אתה צודק הצבא הוא לא מיחידות עלית, אבל דיי להזכיר את זה, זה די ברור.. ואל תחשוב שבגלל שהתנאי ת"ש של הגדודים פחות טוב והם אלו ששומרים והם אלו שיושבים במחסום אז יותר קשה להם.. אתה יודע מה זה לסיים מסלול ביחידה מובחרת כמו מטכ"ל ושייטת? זה חתיכת קריעת תחת.. אתה צריך להיות בנאדם בעל מוטיבציה גבוהה מאוד ובנאדם מיוחד בשביל לסיים מסלול ביחידות האלו.. ומי שמסיים מסלול בטוח, ואני אומר לך, לא מקבל את המוטיבציה הזו מהסמל שהוא יקבל.. אלא שבאמת הוא רוצה לתרום למדינה ביחידה הזו.. שלפי דעתו שם הוא יתרום שם הכי הרבה.. וזכותו לחשוב ככה.

ול- Praetorian
תגיד דיברנו על העורף בכלל? היינו בויכוח על היחידות המובחרות לעומת יחידות ה- ח"יר.. מישהו בכלל עירב את העורף? למה אתה ישר קופץ..
אני לא מבין מה העניין פה עם האנשים.. אני לא זלזלתי בעורף באף מילה שכתבתי פה עד עכשיו.. פשוט לא התעסקנו בנושא הזה.. לדעתי העורף זה דבר הכרחי ביותר לכל צבא.. כל תפקיד עורפי הוא חשוב.. יש יותר ויש פחות.

סבבה, אז אין בכלל על מה וויכוח רציתי להדגיש שכמו שיש בגדודים פול אנשים טובים ויש כמה חארות ככה יש בכל יחידה בצה''ל וגם בעילית עם אחוזים משתנים כמובן. אני מסכים עם israeliheart בנוגע לחלק השני, העורף לא עלה בכלל בשיחה.

בנוגע לספרים שציינת(Praetorian), קראתי את כולם(בכללי קראתי את רוב הספרים של ברברה טוכמן שתורגמו לעיברית, וגם כמובן שאת אנתוני ביוור ) .ושוב אף אחד מאיתנו לא אמר מילה על העורף, ויש כבוד.

ישן 10-01-2007, 22:55

הדיון קצת יצא מהקשרו. לא ממש מבין איך בכלל הגעתם למחשבה שמישהו פה מזלזל בעורף או טוען שיחידות מובחרות מורכבות מאנשים מושלמים.

באמת שאני לא חושב שיש כמעט אנשים שמזלזלים בעורף, ואם יש כאלה, זה אנשים שלא שווים בכלל שיחה הגונה...

למען האמת, אני חושב שאנשים מבלבלים בין גאווה ואף הערצה של הלוחמים בחזית לבין זלזול בעורף... חושבים שאם הראשון נכון, גם השני...
מה לעשות, בהופעה כולם ימחאו כפיים לבריטני ספירז (או שלא..), לא למאפרת שלה שהפכה אותה לפוסטמה קצת יותר כוסית...
אולי זה בגלל שלמרות העובדה שההופעה מורכבת מהמון אנשים שמבצעים תפקידים, זו בריטני (חחחח, נלך עם זה עד הסוף) שמשאירה חותם, שמחברת את הכל, ושמוציאה לפועל ואל האור את כל המערכת המורכבת...
בצורה דומה, הלוחמים הם הביטוי הנוצץ של כל המערכת הצבאית... הטייס משאיר למעשה את החותם של טכנאי המטוסים, זה ששם את הטילים במטוס, ומודיעין שוידאו מטרות.

That's how it is.

Winston Churchil.

נערך לאחרונה ע"י liricaliving בתאריך 10-01-2007 בשעה 22:58.
ישן 10-01-2007, 23:03
  Akula Akula אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי liricaliving שמתחילה ב "הדיון קצת יצא מהקשרו. לא ממש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי liricaliving
הדיון קצת יצא מהקשרו. לא ממש מבין איך בכלל הגעתם למחשבה שמישהו פה מזלזל בעורף או טוען שיחידות מובחרות מורכבות מאנשים מושלמים.

באמת שאני לא חושב שיש כמעט אנשים שמזלזלים בעורף, ואם יש כאלה, זה אנשים שלא שווים בכלל שיחה הגונה...

למען האמת, אני חושב שאנשים מבלבלים בין גאווה ואף הערצה של הלוחמים בחזית לבין זלזול בעורף... חושבים שאם הראשון נכון, גם השני...
מה לעשות, בהופעה כולם ימחאו כפיים לבריטני ספירז (או שלא..), לא למאפרת שלה שהפכה אותה לפוסטמה קצת יותר כוסית...
אולי זה בגלל שלמרות העובדה שההופעה מורכבת מהמון אנשים שמבצעים תפקידים, זו בריטני (חחחח, נלך עם זה עד הסוף) שמשאירה חותם, שמחברת את הכל, ושמוציאה לפועל ואל האור את כל המערכת המורכבת...
בצורה דומה, הלוחמים הם הביטוי הנוצץ של כל המערכת הצבאית... הטייס משאיר למעשה את החותם של טכנאי המטוסים, זה ששם את הטילים במטוס, ומודיעין שוידאו מטרות.

That's how it is.

אהבתי את ההשוואה
קבל ח''ח

ישן 12-01-2007, 09:50
  שולה מוקשים שולה מוקשים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.03
בוא נגיד ככה... עד לפני שנתיים גם אני הייתי תיכוניסט

בתיכון אליטיסטי במרכז הארץ מתוך כיתה של משו כמו 30 איש רק 3 הלכו לקרבי..
כל הזמן צחקו עלי שאני ילד קטן שאני מתלהב שאני חי בסרט שאני אתעורר מהסרט שלי בבום...
וואלה אני לא אגיד לך שיש לי שירות קל הוא קשה ויש רגעים שאתה פשוט רוצה לעוף משם ולא להיות שם יש רגעים שאתה רוצה להיכנס לאיזה קונכיה ולהעלם

אבל אין שום דבר שום דבר ששווה את ההרגשה של לסיים שבוע קשה\מסע קשה \תרגיל קשה להסתכל אחורה ולראות מה עשית ולדעת שאתה מסוגל את זה באותו רגע אתה באמת מרגיש הכי גאה בעולם וזה גאווה הרבה יותר גדולה מגאוות הסיכות המטומטמת או הוואסח של הנשק או לא יודע מה כי זה משו בעל ערך ומשמעות
והיום אני יודע שהתמודדתי עם דברים שאנשים אחרים בגילי לא מתמודדים איתם ולא יתמודדו איתם וזה מבגר אותך באיזה 20 שנה...אתה יודע שמה שלא יזרקו לך החיים אתה תתמודד עם זה

אתה מקבל גלי אהבה מהאנשים היותר טובים בחברה שלנו אלה שכן אוהבים חיילים וכן מעריכים את העבודה שלך ואת מה שאתה עושה ונותנים מעצמם בשבילך וזה מחמם את הלב ונותן לך כוח גם כשאתה מפחד וגם כשקשה לך

אתה מכיר חברם ואנשים שבחיים לא היית מכיר ונקשר אליהם ואתה מגיע למצב שאתה אומר לעצמך באמת באמת הייתי מוכן לחטוף כדור במקומו אתה יודע שבכל מקום שלא תהיה בארץ ותיתקע תמיד יהיה לך למי להתקשר ואתה יכול להיות בטוח שהוא יבוא לעזור לך גם אם יש לו את הדבר הכי חשוב לו בעולם

והאמת זה בכלל לא מעניין אותי מה הג'ובניק בקריה עושה שיהנה לו שם בסופו של דבר אני קובע את מסלול החיים שלי ואני קובע את מה שאני אעשה בחיים ומה שאני אהיה ואני יודע שכשאני אסתכל אחורה אני אדע שעשיתי משהו משמעותי בחיים שלי שהכרתי חברים שאני יכול לסמוך עליהם בכל מצב שלא יהיה(ואין לך מושג מה זה אומר עד שאתה לא במצב קשה באמת ואז אתה בשוק כי אתה רואה מי באמת חבר ומי לא)

אז זה לא כל כך מעניין אותי מה חושבים ומה אומרים כשאתה תלמיד בבית ספר להתנתק מהבית ולעשות דברים קשים נראה לך סוף העולם היום זה נראה לך מובן מאליו

אגב כל השיחה הזאת על מ יותר ג2ר גדודים או סיירות זה ויכוח מטומטם וכשתגדלו תבינו שכל אחד עושה את העבודה שלו שהיא חשובה מאין כמוה ואין יותר קל ויותר קשה כי לסכן את החיים שלך במארב או למות מפחד בפריצה לבית או לקפוא למוות במחסום זה הכל קשה ואין קל ואם אין לך איזושהי אידיאולוגיה אתה לא תישאר כי החתיכת פלח הזה שאפשר לקנות בריקושט לא שווה את זה זה לא שווה כלום אם אין משהו בפנים...
וואלה אני יכול להגיד שכשאני מדבר עם חבר שלי שבגדודים של נח"ל אני מבין אותו הכי טוב מכל החברים שלנו כי הם ג'ובניקים והם לא יודעים מה ההבדל בין מסע עם קשר על הגב למסע בלי קשר על הגב והם לא מבינים מה ההבדל בין מסע בבוץ לבין מסע בסבך כי הם לא עברו את זה הם גם לא יעברו משהו דומה לזה..ויש לי מלוא הערכה לחברים שלי שבגדודים אני לא חושב שאני נעלה מהם במשהו או שאני טוב מהם זה פשוט שטויות כל אחד עושה את המסלול שלו בהתאם לרצונות שלו ובהתאם ליכולות שלו

נערך לאחרונה ע"י שולה מוקשים בתאריך 12-01-2007 בשעה 09:59.
ישן 12-01-2007, 12:08
  Aharron Aharron אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.03.06

דבר ראשון, כמו שchatulim אמרה, זה משרת את המערכת. כי כשבנאדם מורעל, ואפילו אם הוא מורעל מהסיבות הכי מפגרות בעולם צה"ל הרויח עוד חייל.

שנית, אתם לוקחים את המצב כשחור ולבן, וזה ממש לא ככה. או שמישהו מורעל ולכן לא מעורב בזה כל חשיבה אידאליסטית, או שהוא אידאליסט והוא שבוז מהמצב הזה אבל בכל זאת הוא הולך לקרבי כי זה מה שהוא מאמין בו(למען הסר ספק, אני מדבר כרגע על מלשב"ים, שנמצאים במערכת הכל נראה אחרת.

אז ככה, לדעתי מי שהולך לקרבי, וקורע את התחת בשביל הסיכה/ הפוזה וואטאבר, זה ילדותי, דבילי ומזוכיסטי.
אבל אני מבדיל את המצבים, אני בטוח שזה חשוב. אני בטוח שזוהי חובתי(מצידי, אני לא רוצה לחייב אחרים). זה נראה לי מגניב? כן. הסרקזים והגבריות מושכים אותי? אני מעריך שכן. אני אהפוך את זה לסיבת גיוסי יחידה זו או אחרת? ממש לא. אני לא רואה רעל כבעיה, הוא מלבה דברים אחרים שקיימים אצלך.
לעומת זאת, כמו שכתבתי באשכול הקודם, אני נגד ההרעלה המאסיבית שעושים על צה"ל.
אנשים אוכלים כל מיני שטויות ולכן כף התוכן לא נוטה לחשיבות השירות, אלא על כמה אני אהיה יותר מגניב. ולזה אני מתנגד בכל תוקף.

מצד שלישי, דיברו פה על פסיכולוגיה נגדית. אני עד יותר ויותר לציניות לגבי ערכים, המרדה נגד השירות הקרבי כי "זה לא ייפתח דלתות אחר כך". אם מישהו חושב שהוא ישרת את הצבא יותר טוב ביחידת מחשבים כל שהיא, שיילך לשם. גם לי אישית היתה דילמה אם להתגייס לגאמא. ישבתי עם עצמי וחשבתי, והגעתי למסקנה, אני לא מצטער על זה ש"סגרתי לעצמי דלתות".
אני מבין שאני יעשה עבודה חשובה, ואני מקווה שאני אהיה מסופק מזה.

היום כל מה שהוא מעבר לבינוני נחשב לפלצנות, וכל מה שערכי הוא פאסה.
אז נכון, תמיד יהיו את האלה שיהיו מורעלים בגלל האגו, כל עוד זה מנווט למקומות טובים, יש לי בעיה עם זה, אבל לדעתי זה הרבה יותר עדיף ממישהו שהוא לכאורה ישר, ולכאורה לא מתפלצן ומורעל בשביל לתת לסיבות לעצמו איזה שירות יהיה הכי נוח בשבילו וכמה הוא יעשה פחות.

נערך לאחרונה ע"י Aharron בתאריך 12-01-2007 בשעה 12:23.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:40

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר