14-01-2007, 01:58
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 10.11.03
|
|
תיעוד בניית המחשב שלי (ומדריך הרכבה) -כבד!
מכיון שעדיין יש ביקוש (ולמרות שיש עוד מדריכים) החלטתי להעלות.. לדעתי תמיד כדאי לבנות לבד, ולא רק בגלל ה200 שקל שנחסכים - זה חויה וזה מלמד, ולכן השקעתי ומקוה שזה יועיל.
[הפעם הבניה לוותה בחרדה מסוימת עקב קניית מס' רכיבים בחו"ל, שמא חלקים מסויימים לא יעבדו ואז יתחיל כל הבלאגן של החזרה ומשלוח לחו"ל. לשמחתי התבדיתי.]
תחילה מוצאים אזור נקי ועם הרבה מקום שניתן לפרוש שם את הרכיבים בצורה מסודרת. זה הא"ב של הבניה הנכונה - חבל לדרוך בטעות על אחד הרכיבים ולשבור אותו עוד לפני תחילת ההרכבה.
אני בונה על הרצפה - זה פשוט נוח לי יותר(וגם פותר במידת מה את סוגיית החשמל הסטטי).
עכשיו מוציאים את הרכיבים מהאריזות.
הספק שלי הוא 470W של THERMALTAKE ונראה די מרשים - כל כבלי החשמל עטופים ברשת - מה שעוזר מאוד בסדר בתוך המארז. אם הייתי משקיע קצת יותר כסף הייתי מקבל ספק שבו ניתן לנתק את הכבלים המיותרים ולהשאיר רק את הכבלים להם זקוקים - בהחלט אלמנט מועיל, ובמיוחד במארז MIDI TOWER קטן כמו שלי שדי צפוף גם ככה.
הלוח אם בהחלט יפה לעין - אם מתעלמים מהעובדה שהוא הגיע אלי עם חלק מהHEATSINK עקום. לא סוף העולם - ניתן ליישר אותו ביד.
בבניה ראשונית לא צריך לחבר את הכל, וכמובן שלא כדאי להכניס עדיין למארז, כך יקל עלינו למצוא תקלות במידה וישנם.
המעבד והמאוורר שלו, הזיכרון ,כרטיס המסך וכמובן ספק הכוח יספיקו בתור התחלה.

כמו שאתם רואים עדיין לא קניתי קירור איכותי - הסתפקתי בקרור הגנרי שהגיע בBOX עם המעבד, דבר שלא מומלץ ומה שיתברר כמאוורר הכי רועש בין כל 5-6 המאווררים במערכת שלי. אבל זה מספיק בתור התחלה.
מכוונים משולש למשולש, מכניסים בעדינות ומורידים את התפסן. מכיון שאין לי צורך במשחה טרמית (כבר נמצא על המעבד) אני פשוט מחבר את המאוורר מעליו ומוריד גם את התפסן שלו.

שלב הבא - הזיכרון - קצת נחישות (אבל בעדינות!) וזה בפנים.
עכשיו כרטיס המסך - לתוך חיבור הPCI EXPRESS, ולא לשכוח אח"כ שיש לו גם כבל חשמל יעודי מהספק.
שלב הבא - חיבור החשמל - הכבל הכי עבה לATX POWER. הכבל המתאים לכרטיס מסך וכבל נוסף ל12וולט על הלוח אם.
עכשיו שעשינו מספיק, אפשר לנסות להפעיל את המחשב. כדי להדליק מספיק לקצר את חיבורי הפנל הנכונים - אלו שבהמשך נחבר לכפתור הPOWER הקידמי.
עולה? נהדר. אפשר להכניס למארז.
מנתקים את חיבורי החשמל ואת כרטיס המסך מאחר ולא נוח להכניס את הלוח איתו (הוא צריך גם להיכנס לסלוט מאחורה).
נתחיל עם הלוח אם - אחרי שמתאמים את הפינים במארז ללוח, מכניסים אותו (ולפני זה את פנל החיבורים האחורי שמגיע עם הלוח) ומבריגים.
הבא נכניס את כרטיס המסך ולבסוף את הספק עם ההברגות והחיבורים ללוח אם ולכרטיס מסך.
*אחד הדברים שאהבתי בלוח שלי - הוא הגיע עם מתאם ברור מאוד לחיבורי הפנל הקידמי (שלרוב מצריכים עבודת ידיים מיומנת במיוחד כדי לחבר ללוח), כך שממש קל לסדר אותם תחילה במתאם ואח"כ להכניס בפשטות ולחבר בצורה מסודרת ללוח.
*דבר נוסף - חיבורי הSATA בנויים בצורה חכמה בזווית 90 מעלות כך שהם לא מתעקמים כשאני סוגר את המארז. [עכשיו אפשר כמובן לדבר על הכוננים הקשיחים - ופה יש לי שני 320GB בעלי חיבור SATA (במארז שלי הם פשוט מחליקים ע"ג המתאמים לתוך המסילות) שמתחברים לSATA בלוח אם ובכבל חשמל לספק]
**שימו לב: אל תהססו בשום שלב לפתוח את החוברות שהגיעו עם הרכיבים שלכם לווידוא שלא התבלבלתם בחיבורים. כמו"כ שימו לב לכל אורך ההתקנה שאתם מכניסים ומחברים את הרכיבים נכון ע"מ שלא תשברו פינים - דבר שעלול לגרום לנזק בלתי הפיך. לרוב יש רק דרך אחת לחבר - ואם לא הולך - כנראה שטעיתם.
דבר אחרון - הצורב (וכמה שאני מצטער על הרגע שחיברתי אותו בפעם הראשונה..צורב הNEC המפורסם) שגם מתחבר לספק ובכבל IDE ללוח אם.
ועכשיו אפשר להיכנס לביוס, לבדוק זיהוי כוננים ולהמשיך בהתקנת ווינדוס או כל דבר אחר..
מקוה שהיה מועיל ושיהיה בהצלחה..[והעיקר להנות בבניה!]
Samsung 840 Pro 256GB, Dell 2408WFP
Seasonic G650, Fractal Design Define R5
|