לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-01-2007, 17:06
  Lipside Lipside אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.07.03
שאלון יח"ש, גיבוש חובלים, מיוני צוות אוויר ושאר ירקות

שלום רב! אסף מנור, תאריך גיוס 8.11.2007

אחרי חודשיים עם פרופיל 64 (ניתוח מגיל שנה, נא לא לשאול לפרטים), הוצאתי אישור חריג חי"ר ואחרי עוד ארבעה חודשים של התבוססות בבוץ הצלחתי סוף סוף, תודה לאל, להשיג מיונים לצוות אוויר (היום קיבלתי אגב. קורס טיס זה ה-חלום!).

בזמן הזה הספקתי לקבל מנילה לא קרבית, לסמן ממר"ם גבוה, לעשות מיונים ואף לעבור (אני עומד בפני סיווג בטחוני שאין לי ספק שאעבור אותו) ולקבל את התפקיד.
בינתיים גם נשלח אליי (מיד לאחר קבלת החריג) שאלון יח"ש, שאותו מילאתי בצורה די טיפשית. עוד כל מיני מיונים לתומכי "היחידה" שמיהרתי לבטל ולדובר צה"ל גם הגיעו לידי.
והשאלה שלי היא כזאת -

שלחתי אתמול פקס בבקשה לקבל שאלון יח"ש חדש, ומאחר ואני מתגייס נובמבר לא אמורה להיות עם זה בעיה. היום דיברתי עם לשכת גיוס, שפעם אחר פעם אומרים לי שאני פרופיל 64 ואני מזכיר להם שאני חריג חי"ר עם מיונים לצוות אוויר, הם אמרו שמאחר והתקבלתי לתפקיד לא קרבי אי אפשר לשלוח לי שאלון יח"ש. (הם כנראה איבדו את הקודם שפיקססתי). מצד שני לצוות אוויר כן ממיינים אותי.
אחרי כמה דק' מתקשרת אליי מישהי מהמדור שמטפל בשאלוני יח"ש ומתחילה ממש לצעוק עליי שאני אמור לקבל שאלון יח"ש ממש לפני הגיוס כי אני גיוס מאוחר והיא לא יכולה להזין את הנתונים למחשב עכשיו ושטויות כאלו.

1. גיוס נובמבר לא אמור לקבל שאלון יח"ש עכשיו?!
2. יבטלו לי את הממר"ם (באמת שאני מעדיף שלא, זאת אופציה טובה ליפול מטיס אליה. אני לא מורעל קרבי למרות שממש לא פוסל את האפשרות הזאת)?!
3. אם אני מבקש עכשיו להיות מאותר צדדית לחובלים, אני מקבל גיבוש לפני שאני מסיים את המיון לח"א? איך זה הולך? זה היה סיפור מהתחת (סליחה על הביטוי) להשיג את המיונים לצוות אוויר, אני לא רוצה לעבוד כל כך קשה שוב רק בשביל משהו שהוא אופציה ב'.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-01-2007, 04:03
  gpc gpc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Lipside שמתחילה ב "אני לא נוהג להקפיץ אבל, בבקשה..."

זה נושא חריג למדי שפעם ראשונה שאני שומע עליו...
אך בכל אופן אני אנסה לעזור לך מעד כמה שאני יודע...

תחילה מיוני צוות אוויר הם המיונים הכי "חזקים" בצה"ל, מה שאומר שכל עוד אתה ממויין לצוות אוויר שום מיון אחר לא יכול להיתקדם.. עד שלא ידעו בוודאות אם אתה מתאים.
מאותר צדדי לחובלים אתה תוכל לקבל (לדעתי*,לפחות ככה אצלי זה קרה, אבל לי יש פרופיל 97) גם במקביל למיוני צוות אוויר אך לאחר שלב המיונים אתה לא תהיה זכאי לגיבוש כל עוד אתה תהיה עדיין בהליכי צוות אוויר.
במידה ותיפול בהליכי צוות אוויר ובמידה שתעבור את המיונים לחובלים, אתה תקבל זימון לגיבוש חובלים, במקביל אתה תמשיך את המיונים לממר"ם.
במידה ותעבור את המיון לחובלים, לדעתי בכל אופן, כל עוד אתה לא תחתום ויתור חובלים אתה תתגייס לחובלים, במידה ותוותר על חובלים ותעבור את המיונים לממר"ם אתה תגוייס לממר"ם ללא כל קשר לשאלון יח"ש שתקבל...

לסיום אני רק אתן לך עצה קטנה, תנמיך ציפיות, לדאבוני טיפ זה יחסוך לך ימים רבים של דכאון...
דבר נוסף, אני לא בקיא בתיק הרפואי שלך כמובן, אך תזכור שבמבחנים לצוות אוויר יש לך בדיקות רפואיות קפדניות מאוד, כך שגם אם הצלחת להשיג חריג חי"ר זה עדיין לא מבטיח לך לעבור את יחידה רפואית אווירית בהליכי צוות אוויר (וקבל עצה זאת מאחד שנפל רפואית מצוות אוויר אחרי ש18 שנה לא ביקר פעם אחת בבית חולים,טפו טפו טפו ).

בברכת שבת שלום והצלחה בהמשך הדרך GPC.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:19

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר