25-01-2007, 11:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.03.06
|
|
|
"הדיון בבקשת הנשיא מעורר עצב ובושה"
12 ח"כים יתמכו בבקשת הנשיא לנבצרות, 11 יתנגדו. באיחוד הלאומי-מפד"ל מתלבטים. ח"כ אברהם: מצב הנאנסות עלה על סדר היום.
ועדת הכנסת דנה כעת בבקשת נשיא המדינה משה קצב לאשר לו נבצרות זמנית לתקופה של שלושה חודשים. בערוץ 2 דווח, כי 12 ח"כים תומכים בבקשת הנשיא, 11 מתנגדים וחברי האיחוד הלאומי-מפד"ל מתלבטים כיצד לפעול. שלושת חברי ש"ס בוועדה צפויים לתמוך בבקשה, לאחר שהרב עובדיה יוסף הורה להם לעשות כך.
יו"ר הוועדה רוחמה אברהם דנה בפתח הדיון בבקשת הנשיא להכריז על נבצרות, ובקובלנה של חברי כנסת להעביר את הנשיא מתפקידו, ואמרה כי מדובר ברגעים של עצב, בושה ויגון. "אני חייבת לציין שהצטערתי צער רב כאשר נודע לי על העבירות בהן מואשם הנשיא", אמרה.
עוד אמרה אברהם, כי היא סבורה שהפרשה "החמורה והמביכה העלתה לסדר היום הציבורי את מצבן של הנשים הנאנסות". היא הוסיפה, כי יש לקוות שהליכי השימוע יסתיימו במהרה וכי "הנשיא מסמל את כל חלקי העם, נורמות ומוסר חברתי".
יו"ר סיעת מרצ זהבה גלאון שאלה, מדוע לא הגיעו נציגים מטעם הנשיא, "משום שלא ניתן לדון בהדחתו ללא נציג מטעמו". בתגובה אמרה ח"כ אברהם כי "אנשיו בחרו לא להופיע", אך ייתכן שיופיעו בהמשך היום.
ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) אמרה, כי אסור לו לכהן שניה נוספת כנשיא המדינה. לטענתה, הכרזה על נבצרות היא שיתוף פעולה עם האינטרסים של חשוד בפלילים חמורים ביותר. "אין קשר בין הנשיאות, הנשיא והחשוד. עלינו לשתף פעולה עם האינטרסים של המוסד בהיותו מייצג את האינטרסים של מדינת ישראל".
אמש שיגר הנשיא מכתב שני בתוך יממה ליו"ר ועדת הכנסת, בו הבהיר כי תקופת נבצרותו לא תעלה על תקופה של שלושה חודשים, והיא עשוייה להסתיים קודם לכן אם השימוע בעניינו ייערך בזמן הקרוב.
היועצת המשפטית של הכנסת נורית אלשטיין אמרה בדיון בבקשת קצב לנבצרות, כי דרך המלך העומד לפני הנשיא היא בהתפטרותו לאלתר, עם זאת בקשתו לנבצרות זמנית עומדת במבחן הסבירות.
וואלה
|