לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-01-2007, 22:31
  משתמש זכר שכחתי את סיסמתי שכחתי את סיסמתי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.10.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי יובל. שמתחילה ב "תגובה להוא ששכח את סיסמתו"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יובל.
אני לא מצפה מאלוף שיהיה בנאדם ערכי, כמו שאני לא מצפה מטייס אל-על להיות ערכי. מה שאני מצפה משניהם זה מקצועיות והבנה בתחום שלהם, כדי שאנשים לא ימותו. מה אכפת לי אם אלוף X הוא בוגד באשתו, אלים ורמאי, אם הוא מבין בצבאיות? נוסף על כך, מה שנחשב "ערכי" בשבילך לא יהיה ערכי בשבילי. אני למשל, חושב שמי שלא צם ביום כיפור הוא לא בנאדם ערכי, . אז מה? מה זה שייך? משה דיין היה מצביא דגול ושר ביטחון מעולה, אבל היה גנב, נואף ודו פרצופי. ועדיין, היה מצביא דגול ושר ביטחון מעולה.

אוי כמה זה לא נשמע טוב.
הצבא שלנו בנוי על ערכים.
אם לא היה ערכים לא היינו בצבא !
לא היינו מקריבים את הדם שלנו בשביל אחרים !
מקצועיות זה דבר נדרש. אבל באותה מידה נדרש גם ערכים.
אם לא היה ערכים לא היינו במדינתינו אנו.
אם לא היה ערכים, מבצעים כמו מבצע אנטבה לא היו יוצאים לדרך כי בתנאים רגילים מבצע כזה נחשב למטורף ולא אחראי.

ואגב לי כן אכפת מי עומד בראש המערכת. זה לא מספיק רק אתיקה מזויפת אלא צריך גם ערכים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-01-2007, 01:23
  freedom_fighter freedom_fighter אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.06
עלילות משה בעיר הגדולה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי יובל. שמתחילה ב "תגובה להוא ששכח את סיסמתו"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יובל.
אני לא מצפה מאלוף שיהיה בנאדם ערכי, כמו שאני לא מצפה מטייס אל-על להיות ערכי. מה שאני מצפה משניהם זה מקצועיות והבנה בתחום שלהם, כדי שאנשים לא ימותו. מה אכפת לי אם אלוף X הוא בוגד באשתו, אלים ורמאי, אם הוא מבין בצבאיות? נוסף על כך, מה שנחשב "ערכי" בשבילך לא יהיה ערכי בשבילי. אני למשל, חושב שמי שלא צם ביום כיפור הוא לא בנאדם ערכי, . אז מה? מה זה שייך? משה דיין היה מצביא דגול ושר ביטחון מעולה, אבל היה גנב, נואף ודו פרצופי. ועדיין, היה מצביא דגול ושר ביטחון מעולה.

אולי אם משה דיין היה בן אדם קצת יותר ערכי, ואולי חלילה היה אכפת לו מחיי אדם, אז ישראל היתה נסוגה מסיני ונכנסת למו"מ עם הסורים ומלחמת יום הכיפורים היתה נמנעת?
אולי אם הוא היה קצת יותר ערכי אז הוא לא היה נאחז בכסאו אחרי מלחמת יו"כ ולא היה מפיל את כל האחריות לכישלון על דדו?

אני חושב שאמינות היא שם המפתח, גם בעסקים. אתה יכול להרוויח- זה לגיטימי, אבל לא לשקר, ולא לרמות. אם אתה שקרן ורמאי- יעשו איתך פחות עסקים.
אני לא חושב שדיין היה מצביא דגול ולא שר ביטחון מעולה. הוא היה פוליטיקאי בחסד, זה ניתן לו, ומכונת יחצ"נות מרשימה, בהחלט. מיתוס מאצ'ואיסטי, לא יותר.
ומצביאים נדרשים לאינטגריטי, אנשים היוצאים לקרב זקוקים לתחושה שהשולחים אותם איליו אינם מקלים ראש בחייהם.
ישן 25-01-2007, 21:01
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)

חבר מתאריך: 21.08.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "[size=3]אני חושב שאחד האסונות..."

ציטוט:
אני מתגעגע לאלופים עילגים, לא פופולריים ולא פוליטיקלי-קורקטיים שידעו היטב להילחם ולהוביל חיילים וגייסות. למרות שהם הגיעו בסוף גם לפוליטיקה, אנשים כמו שרון ורפול חסרים לי היום במערכת הצבאית

למיטב הבנתי וזכרוני (מקריאה, הייתי אז עדיין בשני חלקים), שרון פזל גם פזל לפוליטיקה כבר בהיותו אלוף פד"ם.

לגבי שאלת הערכים ונחיצותם, אני בבעיה. מחד, אין לי ספק שאם הברירה היא בין שני מצביאים מקצועניים, יצירתיים ומוכשרים אזי יש להעדיף את זה שלא מזיין מהצד או בוזז עתיקות.
מצד שני... יוליוס קיסר היה ידוע עוד בימיו כ"גבר לכל אישה ואישה לכל גבר". נפוליאון החזיק פילגש פולניה והשתמש בה ע"מ לגייס את בני עמה לטובתו. פטון שלח כוח פשיטה אוגדתי לחילוץ חתנו ממחנה שבויים בגרמניה. אני מוכן לחתום על כל אחד מהם כאלוף פצ"ן בשלוש השנים הקרובות...

http://www.baking.co.il

ישן 28-01-2007, 00:36
  sh_woll sh_woll אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.12.06
לשכחן
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי שכחתי את סיסמתי שמתחילה ב "[QUOTE=sh_woll]אחרי שקצין..."

תגובה ראשונה בכתב:
' פנייתך התקבלה במשרדנו.
נודה אם תוכל לשלוח לנו פנייה מפורטת יותר על מנת שנוכל להשיבך ממוקדות.
לנוחיותך מספר הפקס שלנו..ומספר הטלפון...
בברכה
אפרת
כאש רב-סרן שגב,
סיוע
מדור
תגובה שניה:
בהמשך לפנייתך לקצין חינוך ונוער ראשי [אשר בה לא ציינת היכן הושמעו הדברים אותם ציטטת ועל כן אין לנו אלא להתייחס לרוח הדברים] צירפתי דוגמת איגרת שטח בתקווה שזו תוכל לשפוך אור על כוונת הדברים
בברכה
יעל וולף,סרן
רל"שית קח"ר
היות ולא נשלחה 'איגרת שטח',כותב להם שוב,
מגיע מכתב נוסף:
'הריני לאשר קבלת פנייתך במשרד פניות הציבור בתאריך ה-25 ביולי 2002,בהמשך לשיחתך הטלפונית עם תומר,רכז פניות ציבור במשרדי.
מאחר ובפנייתך הנך מציין כי עד כה טרם קיבלת לידייך את איגרת השטח של קצין חינוך ראשי, מצ"ב האיגרת המבוקשת.
הנני תקווה כי האגרת תענה על שאלותייך
בברכה,
דפנה הראל, סא"ל
קצינת פניות הציבור
האיגרת שהגיע, מספרת את סיפורו של רס"ן אביהוא יעקב ז"ל,קצין שהתנהלותו מלמדת על מוסריות, ומזה ממשיך קצין חינוך ראשי ומסביר את חשיבות המוסר.

זוהי התיחסות הצבא -בכתב -לבקשתי לקבלת אישוש לרעיון כי "אין צבא בעולם שהיה מתנהג בהומניות הזו" שהושמעה ע"י הקצח"ר.
יש לציין כי בפנייתי ציינתי את מועד אמירתו של הקצח"ר בטלויזיה
בנוסף לתכתובת הסברתי עצמי טלפונית מה אני רוצה,
ועוד קוריוז,בתגובה השניה שלחו לי כנראה בטעות,תכתובת פנים משרדית ובה הוראות איך לטפל בי.
בנוסף,היות והטיפול בבקשתי נתקע, עירבתי בעניין גם את קצין פניות הציבור.

כל טוב
שאול.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:53

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר