לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-01-2007, 13:04
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
מסר לאיראן: "יד ושם" השיק אתר בפרסית

מסר לאיראן: "יד ושם" השיק אתר בפרסית

אבנר שלו, יו"ר המוסד: "אנו מאמינים כי מאגר מידע מקיף ואמין בנושא השואה בפרסית יכולל לתרום למאבק נגד הכחשת השואה"
מוסד "יד ושם" השיק בשבוע שעבר גירסה של אתר האינטרנט שלו בשפה הפרסית , על מנת ללמד את אזרחי איראן על השמדת יהודי אירופה על ידי הנאצים.

ביקורת רבה הוטחה באיראן הרשמית ובעיקר בנשיא, מחמוד אחמדי-נג'אד, בעקבות כנס שנערך בחודש שעבר במדינה בנושא הכחשת השואה. אחמדי-נג'אד אף התייחס לשואה כאל "מיתוס" וציין בעבר כי ישראל צריכה "להימחק מהמפה".

האתר החדש נחשף בשבוע שעבר, לקראת יום הזיכרון הבינלאומי לשואה. אתמול (שבת) צוין יום השנה ה-62 לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ על ידי הצבא הסובייטי.

קרוב ל-20,000 בני אדם ממדינות מוסלמיות, בהן איראן, מבקרים באתר "יד ושם" מדי שנה, אמר אבנר שלו, יו"ר "יד ושם", "אנו מאמינים כי מאגר מידע מקיף ואמין בנושא השואה בפרסית יכולל לתרום למאבק נגד הכחשת השואה". כ-3,500 גולשים מאיראן מבקרים מדי שנה באתר "יד ושם". עם זאת, קהל היעד של האתר החדש הם גם דוברי פרסית המתגוררים מחוץ לאיראן.

ביום ו' התקבלה החלטה באו"ם המגנה את תופעת הכחשת השואה. בהחלטה נאמר כי "התעלמות מהעובדות ההיסטוריות של האירועים האיומים הללו, מגבירה את הסכנה שהאירועים הללו יתרחשו שנית".

לפני קבלת ההחלטה הביע נציג איראן התנגדות הצהרתית לפיה מנוצלת העצרת הכללית "לצרכים פוליטיים של הפצת שקרים".

אתר "יד ושם" בשפה הפרסית מקיף 20 פרקים היסטוריים, ובהם עשרות תמונות, המסודרות בסדר כרונולוגי החל מעליית הנאצים לשלטון ועד למשפטי נירנברג. באתר מפורסם שירו של אברמק קופלוביץ' ז"ל, ילד יהודי שנרצח באושוויץ כאשר הוא בן 14 בלבד.

"יד ושם" מפעיל אתרים בשפות אנגלית, עברית ורוסית. גירסה בשפה הערבית נמצאת בפיתוח.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-01-2007, 14:39
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "מי מייחס מה מייחס?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
1. זו הייתה הערת אגב (לא ייחסתי לך שום תמיכה בהם).

2. מי אמר שזו גזרה?
מישהו הזכיר את השם בסילודים עלה למרום ושמע מאחורי הפרגוד?

2. אתה חושב שהפיגועים, הקסאמים והמלחמות כרגע הם לא גזרה? טוב לשמוע...(המצב שלפני המלחמה היה מצב מסוכן מאוד כמו שעם אירן עכשיו), הקב"ה אם היה רוצה למנוע מהערבים להתעלל בנו היה עושה זאת, העובדה שהוא לא עושה זאת-גזרה, מה זה נראה לך ברכה על חטאים?
תגיד לי שניה אתה:
ציטוט:

מחמוד אחמדינג'אד מכה שוב: הנשיא הכריז כי ימיה של ישראל ספורים וכי סופה יהיה כמו התפרקותה של ברית המועצות. והכל בגלל שהתרחקנו מאלוהים. יעני, מאללה
http://news.msn.co.il/news/WorldNews...0104101950.htm

האם כשאויב מכריז שהתרחקנו מה' שאין מסר יותר טוב מזה, לא מעיד על גזרה?

ישן 28-01-2007, 15:22

לא זה לא אומר שזו גזרה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "[QUOTE=ck5760]1. זו הייתה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי kkr3
2. אתה חושב שהפיגועים, הקסאמים והמלחמות כרגע הם לא גזרה? טוב לשמוע...(המצב שלפני המלחמה היה מצב מסוכן מאוד כמו שעם אירן עכשיו), הקב"ה אם היה רוצה למנוע מהערבים להתעלל בנו היה עושה זאת, העובדה שהוא לא עושה זאת-גזרה, מה זה נראה לך ברכה על חטאים?
תגיד לי שניה אתה:

האם כשאויב מכריז שהתרחקנו מה' שאין מסר יותר טוב מזה, לא מעיד על גזרה?

גזרה משמים היא דבר שלא ניתן לשנות. ניתן אולי להמתיק אך לא למנוע לגמרי (חוץ מאשר צדיק אבל זה סיפור אחר).
הקסאמים לדוגמא (כמו גם הפיגועים) באו על חטא ברור - עבירה על איסור תורה של נתינת הארץ לגויים!
זה לא אומר שזה גזרה משמים - למשל אם כבוד הח"כ ליצמן היה מחליט ששלמות הארץ חשובה יותר מהכסף לא הייתה התנתקות (אה כן - ולא היו קסאמים)!
אז לחטוא ואז לגלגל עיניים ולומר שזו גזרה משמיים - זו צביעות לשמה.
(וכמובן שלא אמרתי שאתה צבוע אלא בעל האמירה הזו.)

נערך לאחרונה ע"י ck5760 בתאריך 28-01-2007 בשעה 15:37.
ישן 28-01-2007, 15:59
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "לא זה לא אומר שזו גזרה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
גזרה משמים היא דבר שלא ניתן לשנות. ניתן אולי להמתיק אך לא למנוע לגמרי (חוץ מאשר צדיק אבל זה סיפור אחר).
הקסאמים לדוגמא (כמו גם הפיגועים) באו על חטא ברור - עבירה על איסור תורה של נתינת הארץ לגויים!
זה לא אומר שזה גזרה משמים - למשל אם כבוד הח"כ ליצמן היה מחליט ששלמות הארץ חשובה יותר מהכסף לא הייתה התנתקות (אה כן - ולא היו קסאמים)!
אז לחטוא ואז לגלגל עיניים ולומר שזו גזרה משמיים - זו צביעות לשמה.
(וכמובן שלא אמרתי שאתה צבוע אלא בעל האמירה הזו.)

אתה חושב שאם היינו זכאים להשאר בגוש קטיף הקב"ה לא היה מונע את הפינוי?
אתה חושב שבאמת הח"כ הזה אשם? קרא את זה:
http://www.chabad.org.il/Magazines/...&CategoryID=730
אתה יודע גם שיש לנו שבועה לא לעורר את חמתם של אומות העולם? אני לא מאשים פה את גוש קטיף, אני מאשים את אלו שקופצים מגבעה לגבעה במטרה להשיג את א"י השלמה כביכול, מה שהם לא מבינים שהם עוברים שבועה חמורה, והעונש יהיה בהתאם והנה העונש...

וד"א ניתן לבטל גזרה:
ציטוט:

..ומצד שני זה הזמן לזעוק ולהתחנן לאבינו שבשמים כי יחוס על עמו ונחלתו ויעביר מעלינו את הגזרה הרעה הזאת...

ישן 28-01-2007, 16:38

אה - תודה רבה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "[QUOTE=ck5760]גזרה משמים היא..."

ציטוט:
אתה יודע גם שיש לנו שבועה לא לעורר את חמתם של אומות העולם? אני לא מאשים פה את גוש קטיף, אני מאשים את אלו שקופצים מגבעה לגבעה במטרה להשיג את א"י השלמה כביכול, מה שהם לא מבינים שהם עוברים שבועה חמורה, והעונש יהיה בהתאם והנה העונש...

שאתה מאשים "רק" אותם.
אני מנסה לרסן את תגובותיי רק משום שאתה טרי בתשובה אבל לפעמים
אתה לא מותיר לי ברירות. אני לא מאשים אותך אלא את מי שהנחיל לך את התפיסות העקומות האלה.
לעצם העניין:
עניין השבועה בטל ומבוטל:
1. משום שביקשנו (וקיבלנו) רשות מהגויים (ועדת סן רמו והצהרת בלפור).
2. משום שזה לא תקף למי שנולד בא"י.

"והיה העקוב למישור..."

ישן 28-01-2007, 16:49
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "אה - תודה רבה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
שאתה מאשים "רק" אותם.
אני מנסה לרסן את תגובותיי רק משום שאתה טרי בתשובה אבל לפעמים
אתה לא מותיר לי ברירות. אני לא מאשים אותך אלא את מי שהנחיל לך את התפיסות העקומות האלה.
לעצם העניין:
עניין השבועה בטל ומבוטל:
1. משום שביקשנו (וקיבלנו) רשות מהגויים (ועדת סן רמו והצהרת בלפור).
2. משום שזה לא תקף למי שנולד בא"י.

"והיה העקוב למישור..."

על ארץ ישראל(של היום) אין שום ספק ששבועה זו בטלה, הבעיה היא ההתנחלויות שלא זוכים לתמיכה בעולם, הבעיה לא החלה כאשר קמה המדינה, היא החלה כאשר אנו חושבים שאנחנו הגואלים ומחממים את אומות העולם עלינו...
ושוב אני חוזר, אלו שישבו בגוש קטיף לא עשו מאומה, עד אז גוש קטיף לא היווה בעיה, רק כאשר התחילו לקום התנחלויות חדשות שעוררו את אומות העולם.
"הִשְׁבַּעְתִּי אֶתְכֶם, בְּנוֹת יְרוּשָׁלָ‏ִם: מַה-תָּעִירוּ וּמַה-תְּעֹרְרוּ אֶת-הָאַהֲבָה, עַד שֶׁתֶּחְפָּץ" ...

ישן 28-01-2007, 16:58

אולי זה יסגור את העניין
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "[QUOTE=ck5760]שאתה מאשים "רק"..."

ציטוט:

אתמול דיברתי עם אחותי בנושא של ציונות וההשקפה שלה. אחותי ב"ה חזרה בתשובה לא מזמן והיא עכשיו בשלב שהיא צריכה לבחור לאיזה זרם היא משתייכת. היא אמרה לי שמה שמפריע לה בעיקר בנושא של ציונות זה שני דברים-
1. יש שתי שבועות של חז"ל בנוגע לגאולה האחרונה שאומרות שהגאולה צריכה להעשות בידי ה’ ע"י ניסים גדולים שהם אלו שיקבצו את כל היהודים לארץ ואז תהיה גאולה ולכן יש את כל ההתנגדות לציונות כי בעקבות השבועות האלו ניתן להבין שכל ההשקפה של הציונות הדתית בעצם מעכבת את בגולה ע"י כך שאנו באים לארץ ומנסים להחיש את הגאולה ע"י המעשים שלנו ובכך מפרים את השבועה שהגאולה תבוא בידי ה’...
2. הדבר השני שהפריע לה זה שבתקופתו של הרב קוק זצ"ל כל המתנגדים לדרכו היו ממש גדולי הדור וצדיקים גמורים, כמובן שאני לא באה להוריד מצדיקותו של הרב קוק אבל איך ייתכן שאנשים כ"כ קדושים כמו למשל החפץ חיים ועוד כ"כ התנגדו לדרכו?

אני לא ממש ידעתי לענות לה תשובות מספקות...ולכן אני פונה עכשיו אליך בתקווה שתעזור לי להבין קצת יותר את העקרונות העומדים מאחורי הדרך שאני הולכת בה...

תודה רבה
והלוואי שבע"ה נזכה לגאולה שלמה...

אופק.

תשובה:

בס"ד

שלום אופק

התשובות לשאלות של אחותך הם ממש היסודות של החיים שלנו בארץ, אבל הן שאלות שהיו שייכות לדור הקודם. כמעט כל רבני הדור הזה כבר פסקו הלכה בגופם ממש ועלו ובאו לארץ ישראל.
בדור הקודם היו רבנים שאמרו להשאר בחו"ל, אבל היום אין בנמצא רבנים כאלה. אולי אולי הרבי מסטאמר. אבל רובם הגדול כבר דיברו ברגלים ובאו לכאן.

גם האדמור מחב"ד ע"ה שלח לכאן מאות ואלפים מתלמידיו שיקימו ישוב ושכונות וישיבות ומוסדות חינוך לעשרות ולמאות ולאלפים. גם הוא אמר בסוף ימיו שאנחנו בתהליך של תשובה.

העובדה שהרב קוק אמר זאת כמעט לפני כולם לא מורידה בערכו, אלא רק מעלה את ערכו.

לגבי שלושת השבועות יש כמה וכמה מאמרים חשובים על כך מגדולי ישראל אבל אני אביא לך מאמר שכתב אחד גדול מגדולי העולם - האר"י הקדוש בשם הזוהר הקדוש והוא שבסוף אלף השנים נגמר ענין השבועות. ומובא בספר עץ חיים - הקדמת מוהרח"ו זיע"א על שער ההקדמות

"אמר עוד במדרש הנ"ל "ובגין דא השבעתי אתכם בנות ירושלים וכו’ פירוש הדברים כי הנה היתה השבועה הגדולה לאלהי"ם שלא יעוררו את הגאולה עד שאותה האהבה תהיה בחפץ ורצון טוב כמ"ש "עד שתחפץ" כבן העובד את אביו. ועיין בכל פלטרין דיליה ובכל גניזין דיליה ולא כעבד העובד במשנה ולוקח השפחה ע"מ לקבל פרס
וכבר אמרו רז"ל כי זמן השבועה היא עד אלף שנים כמ"ש ז"ל בברייתא דר’ ישמעאל בפרקי היכלות ע"פ דניאל וז"ל ואתיהבון בידיה עד עידן ועידנין ופלג עידן.
ואיך הראהו הקב"ה ליעקב אבינו שר עולם והוא שרו של בבל ע’ עוקין וכו’ ע"ש. וכן בזהר פרשת וירא ד’ קי"ז ע"א וז"ל אמר ר’ יוסי כל דא אריכו זמנא יתיר מכמה דאוקמיה חבריא דאיהו יומא חד גלותא דכנסת ישראל ולא יתיר דכתיב נתנני שוממה כל היום דוה"

דברי האר"י הקדוש שנאמרו על ידי תלמידו רבי חיים ויטאל אינם אמירה בלבד - הוא קם ועשה מעשה ועלה לארץ הוא ותלמידיו. גם גדול גדולי הפוסקים רבי יוסף קארו ותלמידיו עשו מעשיהם ועלו לארץ בעקבות הוראה משמים שהגיע זמן הגאולה (מכתב רבי שלמה הלוי אלקבץ) כך עשה הרמב"ם זיע"א. מי הוא זה שיבוא להרהר אחריהם?

עוד יש הרבה בענין זה וראה מאמרו של הרב אבינר על כך שהאריך להביא את הרבה מגדולי ישראל שאמרו שאין כלל בימינו איסור השבועות.

2- לשאלה השניה - זו ממש טעות לומר שהחפץ חיים התנגד לרב קוק. החפץ חיים היה אחד הגדולים החשובים ביותר שדיברו על כך שעכשיו עת הגאולה. הוא גם כתב על כך מאמר מיוחד שנקרא "ציפת לישועה".

3- לא כל גדולי הדור התנגדו לציונות. היו הרבה שהיו בעד. כדאי לאחותך לראות שני ספרים חשובים. אחד נקרא "איילת השחר" של הרב פילבר. והשני "אם הבנים שמחה" של הרה"ג טיכטל הי"ד שהסביר את מקור ההתנגדות של חלק מהרבנים החרדים וגם שלו לעליה לארץ, מה היה מקורה ומה נותר בסופה.

לסיכום ואולי להתחלה. אמור לה לקרוא את פסוקי התורה ואת פסוקי הנביאים ואת פסוקי הכתובים המדברים על גאולה וארץ ישראל בשקט ובנחת מתוך רצון להבין באמת מה כתוב שם.
לקרוא את דברי חז"ל עליהם בפשטות, בשכל ישר, בלי לתת להתחכמויות לסלף את הכתובים. והיא תראה מיד שהדרך של הקב"ה היא רק בארץ ישראל.
וברצוני לומר לה מה שכתב הרמח"ל בתשובה לרבו ששאלו למה הוא מתעסק ומדבר על גאולה ומשיח כל הזמן וענה לו שהוא ממשיך בזה את דרכו של הרשב"י שבזוהר בתיקונים וברעיא מהימנא (לב ליבו של הזוהר) אין שתי שורות בלי גאולה ומשיח!! (מובא בהקדמה לספרו "מאמר הגאולה")
וגם הוא קם ועשה מעשה ועלה לארץ ישראל. לדעתי, היום רוב מוחלט של הרבנים החרדים חושבים כך. כל הויכוח שהיא מדברת עליו הוא ויכוח היסטורי. אולי יש כמה אנשים שעוד מחזיקים בו שפשוט אוהבים ויכוחים. אבל היא כחוזרת בתשובה לא צריכה להכנס לכל הבעיות של הדתיים. שתשאר טהורה ונקיה מכל המחלוקות הללו. היום כולם אוהבי ציון!! ואוהבי ארץ ישראל וגם מי שטעה בכך - היום חוזר בו.
ראי - גדולי התורה האמתיים כבר מזמן לא מתעסקים בויכוח הזה. כמעט כולם מבינים את חשיבות ארץ ישראל ומורים לשומעיהם לא לותר עליה.

בהצלחה.

(אם דברי צריכים ביאור - שלחי עוד שאלה ואענה עליה)

התשובה נענתה על ידי הרב שמואל אליהו
ברכה והצלחה

ישן 28-01-2007, 18:19

פשששששששששש..
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "אני מדבר איתך על משהו אתה על משהו אחר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי kkr3
אתה מדבר על השבועה שלא יעלו ישראל בחומה לא"י...
זה כבר היה, ואין לי ספק שמותר וחובה לעלות לא"י, אני מדבר על גרימה לעלית חמתם של אומות העולם, אתה יודע על מה אני מדבר? על זה שאנחנו רוצים להגיע לבגדד בכוחות עצמנו...

אז מה אתה אומר?
שנוער הגבעות הגיע כבר לבגדד?
תקשיב לעצמך (יהודה ושומרון הן עדיין לא בגדד בפעם האחרונה שבדקתי).

מעניין מה מתתיהו ובניו היו חושבים על "לקבל רשות מהגויים".
מדוע אני מציין זאת?
מפני שבניגוד לשאר הגלויות בהן הצטרכנו לקבל רשות מהגויים (פרעה, כורש, והאו"ם) בגלל השבועה
החשמונאים לא ביקשו רשות מאף אחד!
אתה יודע למה?
בגלל הבדל אחד יסודי - הם היו בארץ ישראל!
כאשר נמצאים בארץ ישראל לא צריך לבקש רשות מאף אחד ולא עושים שיקולים כמו "חמתם של הגויים" או בתרגום עכשווי (תקציבים יחודיים).

ורק כדי שלא יהיה לך ספק - על אף שמותר ומצווה עלינו להעיף מפה את הערבים לארצותיהם.
המתנחלים לא תופסים גבעות תפוסות. רק גבעות לא מיושבות שהן אדמות מדינה.
כך לאיזור גוש עציון (שם מתנהלת מלחמה ממש על הגבעות כי גם הערבים תופסים אותן ומנסים לקבוע רצפים טריטוריאליים), וכך גם לגבי בתים שקונים מערבים (מי אמר עמונה).

ישן 28-01-2007, 18:26
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "פשששששששששש.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
אז מה אתה אומר?
שנוער הגבעות הגיע כבר לבגדד?
תקשיב לעצמך (יהודה ושומרון הן עדיין לא בגדד בפעם האחרונה שבדקתי).

מעניין מה מתתיהו ובניו היו חושבים על "לקבל רשות מהגויים".
מדוע אני מציין זאת?
מפני שבניגוד לשאר הגלויות בהן הצטרכנו לקבל רשות מהגויים (פרעה, כורש, והאו"ם) בגלל השבועה
החשמונאים לא ביקשו רשות מאף אחד!
אתה יודע למה?
בגלל הבדל אחד יסודי - הם היו בארץ ישראל!
כאשר נמצאים בארץ ישראל לא צריך לבקש רשות מאף אחד ולא עושים שיקולים כמו "חמתם של הגויים" או בתרגום עכשווי (תקציבים יחודיים).

ורק כדי שלא יהיה לך ספק - על אף שמותר ומצווה עלינו להעיף מפה את הערבים לארצותיהם.
המתנחלים לא תופסים גבעות תפוסות. רק גבעות לא מיושבות שהן אדמות מדינה.
כך לאיזור גוש עציון (שם מתנהלת מלחמה ממש על הגבעות כי גם הערבים תופסים אותן ומנסים לקבוע רצפים טריטוריאליים), וכך גם לגבי בתים שקונים מערבים (מי אמר עמונה).

סתם אתה מתעצבן, עד לתחילת ההתנחלויות, גוש קטיף לא עורר ויכוח כזה מסעיר אצל אומות העולם, כאשר החלו להתישב בהתנחלויות (שיהיה לך ברור שהם חלק מא"י שפשוט לא תגיד שלא אמרתי), לאט לאט ארה"ב החלה להתריס על ההתנחלויות, וההתנחלויות לא פסקו עד שכבר ארה"ב הכריחה אותנו לצעד חד-צדדי.
אם אתה רוצה אתה מוזמן לנסות את אומות העולם, השאלה היא מה הגבול שבו עומדת חמתם.

נערך לאחרונה ע"י kkr3 בתאריך 28-01-2007 בשעה 18:36.
ישן 28-01-2007, 18:53

מי מתעצבן?
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "[QUOTE=ck5760]אז מה אתה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי kkr3
סתם אתה מתעצבן, עד לתחילת ההתנחלויות, גוש קטיף לא עורר ויכוח כזה מסעיר אצל אומות העולם, כאשר החלו להתישב בהתנחלויות (שיהיה לך ברור שהם חלק מא"י שפשוט לא תגיד שלא אמרתי), לאט לאט ארה"ב החלה להתריס על ההתנחלויות, וההתנחלויות לא פסקו עד שכבר ארה"ב הכריחה אותנו לצעד חד-צדדי.
אם אתה רוצה אתה מוזמן לנסות את אומות העולם, השאלה היא מה הגבול שבו עומדת חמתם.

חס ושלום:
"... וכל מאן דכעיס כאלו אוקיד נורא דגיהנם..."

הטעות הכי גדולה במדיניות החוץ שלנו היא:
שאנחנו מציגים את הבעיה כבעיית "ביטחון" - ובכך חוטפים גולים על ימין ועל שמאל.

לו רק היינו מצהירים שארץ ישראל היא שלנו ע"מ שנוכל לתקן את האנושות הבעיה הייתה נעלמת.
כל עוד אנחנו דבקים בסיפורי כיסוי הגויים מוצאים טענות נגדם ובצדק.
וזה מה שבאמת מעורר את חמתם - איך נאמר "קול דודי דופק"! הגויים לא מוכנים לחכות לנו, הם רוצים שעם ישראל ימלא את תפקידו, לא בהסתגרות בחיידר כמו בגלות אלא כממלכת כהנים וגוי קדוש (דוגמא לכלל האנושות).
אם אנחנו לא מצהירים על הכוונה האמיתית של יישוב ארץ ישראל (תיקון האנושות), אנחנו נתפסים כאגואיסטים שלא מגיע להם לחיות כאן.

ישן 28-01-2007, 19:04
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "מי מתעצבן?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
חס ושלום:
"... וכל מאן דכעיס כאלו אוקיד נורא דגיהנם..."

הטעות הכי גדולה במדיניות החוץ שלנו היא:
שאנחנו מציגים את הבעיה כבעיית "ביטחון" - ובכך חוטפים גולים על ימין ועל שמאל.

לו רק היינו מצהירים שארץ ישראל היא שלנו ע"מ שנוכל לתקן את האנושות הבעיה הייתה נעלמת.
כל עוד אנחנו דבקים בסיפורי כיסוי הגויים מוצאים טענות נגדם ובצדק.
וזה מה שבאמת מעורר את חמתם - איך נאמר "קול דודי דופק"! הגויים לא מוכנים לחכות לנו, הם רוצים שעם ישראל ימלא את תפקידו, לא בהסתגרות בחיידר כמו בגלות אלא כממלכת כהנים וגוי קדוש (דוגמא לכלל האנושות).
אם אנחנו לא מצהירים על הכוונה האמיתית של יישוב ארץ ישראל (תיקון האנושות), אנחנו נתפסים כאגואיסטים שלא מגיע להם לחיות כאן.

נו מה זה יעזור לנו שנביא לאומות העולם את התנ"ך ונגיד להם: "אהה! תראו א"י שלנו!", זה די טיפשי...
הייתי ממליץ לך לראות תגובה של רב שלי בקשר להשקפה שלך:
(אני חושב זה האיש האחרון שדיבר איתו, לקראת הסוף, ואם תיהיה מוכן לראות הכל זה יהיה טוב):
http://www.shofar.net/site/lecEmedia.asp?ProNum=2039
הוא נתן משל יפיפה: שאם אתה תגור בדירה וכל פעם תצעק: "זה שלי", "המעלית שלי", "הנה אתם רואים הנה בעל המדרגות"...זה ישגע את בעלי הבית...

ישן 28-01-2007, 19:13

אתה לא מנסה להבין מה שכתבתי
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "[QUOTE=ck5760]חס ושלום: "......"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי kkr3
נו מה זה יעזור לנו שנביא לאומות העולם את התנ"ך ונגיד להם: "אהה! תראו א"י שלנו!", זה די טיפשי...
הייתי ממליץ לך לראות תגובה של רב שלי בקשר להשקפה שלך:
(אני חושב זה האיש האחרון שדיבר איתו, לקראת הסוף, ואם תיהיה מוכן לראות הכל זה יהיה טוב):
http://www.shofar.net/site/lecEmedia.asp?ProNum=2039
הוא נתן משל יפיפה: שאם אתה תגור בדירה וכל פעם תצעק: "זה שלי", "המעלית שלי", "הנה אתם רואים הנה בעל המדרגות"...זה ישגע את בעלי הבית...

לא אמרתי שנצעק כל פעם "זה שלי".
אלא נצעק כל פעם "אנחנו צריכים ליישב את ארץ ישראל כדי לעזור לכל האנושות"

לא אגואיזם לאומי אלא אחריות אוניברסלית של "ונברכו בך כל משפחות האדמה".
את זה משיגים לא ע"י קדושת הפרט (שגם היא חשובה) אלא ע"י קדושת הכלל (הלאום).
ראה גם כאן:
http://ravsherki.org/index.php?opti...=676&Itemid=629

נערך לאחרונה ע"י ck5760 בתאריך 28-01-2007 בשעה 19:26.
ישן 28-01-2007, 19:41
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "אתה לא מנסה להבין מה שכתבתי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
לא אמרתי שנצעק כל פעם "זה שלי".
אלא נצעק כל פעם "אנחנו צריכים ליישב את ארץ ישראל כדי לעזור לכל האנושות"

לא אגואיזם לאומי אלא אחריות אוניברסלית של "ונברכו בך כל משפחות האדמה".
את זה משיגים לא ע"י קדושת הפרט (שגם היא חשובה) אלא ע"י קדושת הכלל (הלאום).
ראה גם כאן:
http://ravsherki.org/index.php?opti...=676&Itemid=629

לדעתי אנחנו צריכים לחזור בתשובה למען כל האנושות :/
לא נראה לי שזה מה שהקב"ה רק היה רוצה, הקב"ה רוצה שעמו יחזור בתשובה, יחיה בצניעות ולא יצעק מה שאתה אומר, אלא בדרך ההתנהגות הצנועה, אכן, אנחנו העם שבזכותו כל העולם מתברך בשפע הטוב, אבל עלינו לחזור לאבינו שבשמים, כדי שיגאל אותנו קודם, ואז רק נראה לעמים שאנחנו עם של הקב"ה והוא ילחם את המלחמות שלנו באויבים שלנו, רק אז העמים ידעו את מעלתנו...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:37

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר