לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-01-2007, 11:51
  מיתרנדיר מיתרנדיר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.07
מריבות עם הצבא

אני אמורה להתגייס באפריל.
סיימתי יב כבר שנה שעברה , והצבא לא שלח לי מנילה ולא נותן לי להתמיין לשום דבר (חוץ מלעתודה וקורס טיס שעל הראשון ויתרתי ומהשני נפלתי) כי הוא טוען שאני מיועדת למקצוע אותו למדתי.

יש לי מספר שאלות ואודה אם מישהו יוכל לעזור לי:
1. האם טכנולוגיה מוכללת ופיסיקה נחשבים למגמה מקצועית?
2. האם הצבא יכול לסרב לשלוח לי מנילה עקב כך שאינו רואה במיונים אחרים רלוונטיות כי אני כבר מיועדת למשהו אחר, ולא לתת לי להתמיין לתפקידים קרביים לבנות- והאם יש משהו שאני יכולה לעשות בנוגע לזה.
3. יש לי פרופיל 97, קב"א 56 ודפ"ר 90. מה הסיכוי שזה אלקטרוניקה כללית, ולאיזה תפקיד יש סבירות גבוה שאגיע שם והאם אפשר בכלל להעריך את זה.

תודה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-01-2007, 15:57
  GilBates GilBates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיתרנדיר שמתחילה ב "מריבות עם הצבא"

אז ככה,

כעיקרון, רובם המוחלט של מסלולי 12 שנות לימוד אינם נחשבים למגמה מקצועית ואינם מכווינים למערך הטכני. ייתכן ובית הספר שלך הוא חריג, המסלול שלמדת הוא חריג, או שניהם גם יחד (לא למדת במקרה בטכני ח"א או בית הספר של חיל החימוש? אני מניח שאחרת לא היית שואלת...).

לגבי סירוב לשלוח לך מנילה - הצבא יכול לעשות מה שבא לו ואין לו שום מחוייבות כלשהי לשלוח לך מנילה משום סיבה שהיא. יש לו שאיפה לשלוח לך מנילה כדי לשבץ אותך באופן מיטבי, ברם אם הוא מייעד אותך להסבה לטכני ייתכן ומבחינתו הוא כבר עשה זאת.

עוד קוריוז מעניין - אם את מיועדת להסבה למערך הטכני, מצטרף לנתונייך נתון חדש הנקרא "קב"א טכני" והוא קובע בעדיפות את השיבוץ שלך. מכיוון שאני רואה שכבר יש לך "מקורות" בצה"ל, נסי לברר מה הוא הקב"א הטכני שלך. (לא שאני בטוח שיש צורך... אבל זה יהיה חסר טעם להתחיל לחנך את כולם לא לחפור בנתונים שהם די חסרי ערך עבורם).

המערך הטכני הוא כל כך נרחב כך שקשה מאוד לאמוד את המקצוע שאליו תגיעי ואת תנאי השירות שלך.
מה שכן, הם (פוטנציאלית) יכולים להיות מעניינים ביותר וגם מוצלחים מבחינת קידום אישי. בהצלחה!
ישן 27-01-2007, 16:44
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מיתרנדיר שמתחילה ב "מריבות עם הצבא"

1. כמו שהמגיב הקודם ציין, 12 שנות לימוד הן לא נחשבות למגמה מקצועית כל עוד למדת בבית ספר רגיל. המגמה שלמדת "טכנולוגיה מוכללת" זאת המגמה "המדעית הנדסית"? אם כן אז זה לא נחשב מקצועי. מגמות מקצועיות יש בבתי ספר טכניים למיניהם...

2. בעיקרון כל חייל אמור לקבל מנילה לפי מה שאני יודע כדי לדעת גם לאן החייל יכול "ליפול" במקרה ולא יצליח בתפקידו המקורי אליו הוא גוייס (בתנאי שגוייס לתפקיד שהתמיין אליו קודם ולא מופיע במנילה). בכל אופן שוב פעם הצבא הוא זה שמחליט ואת זה תצטרכי לברר...

3. אם באמת זה התפקיד שלך אז לפחות את יודעת מראש במה תעסקי ויהיה לך מקצוע ביד לאחר השירות שזה טוב...

שיהיה בהצלחה!

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:30

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר