לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-01-2007, 20:59
צלמית המשתמש של fritz2
  fritz2 fritz2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.07
להשתחרר משנת קבע - האם רק באמצעות 21?

שלום לכם

נכנסתי לא מזמן לקבע, ואני משרת בתור קמ"ן ביחידה מודיעינית מיוחדת.
לאחרונה, אני עובר תהליכים אישיים שלא מאפשרים לי לבצע את התפקיד כפי שהייתי רוצה.
אני לא מצליח לתת מעצמי כפי שנדרש, ולמען האמת, בגעתי לנקודה שבה אני לא מסוגל וגם לא רוצה למשיך את הקבע.

נשאר לי מעט פחות משנה לשחרור.
הגעתי למצב בו ביקשתי לעזוב את היחידה ואף להשתחרר מהצבא, אך הובהר לי שהצבא מאוד נוקשה בחוקים שלו ולא ניתן להשתחרר עד לתום שנת הקבע.

אני שוקל לפנות לפסיכולוג היחידה, ומאמין שברגע שאעשה זאת יאושר לי שחרור, אך עם המחיר הכבד של פרופיל 21.

האם זו הדרך הודאית היחידה?
מה ההשלכות של כזה מהלך לאחר שכבר סיימתי את שלוש שנות החובה שלי (שהיו, תודה לאל, ממצות ואינטנסיביות כשלעצמן)?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-01-2007, 21:51
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי fritz2 שמתחילה ב "להשתחרר משנת קבע - האם רק באמצעות 21?"

מנסיון אני יכול להגיד לך שכניסה לקבע יכולה להיות שלב מאוד קשה בשירות, גם לי הכניסה לקבע הייתה אחת התקופות היותר קשות בצבא (זאת הייתה הפעם הראשונה בשירות שלי שאשכרה ספרתי ימים) למרות שנשארתי באותו תפקיד ועשיתי את אותם דברים. וזה לקח זמן ולא פעם חשבתי על פשוט ללכת לשלישות ולבקש שיבטלו לי את הקבע (אחרי חודש אפילו הייתה לי הזדמנות בגלל בעיה שלישותית) אבל זה עבר לי, ולבסוף הייתי מרוצה מהמשך השירות (וגם בדיעבד אני שמח שנשארתי).

אני חושב שקב"ן צריך להיות הפתרון הממש אחרון שלך, אני ממליץ לך לעשות את מה שגיל בייטס או קצין במגל הציעו.

למרות שלקצין במגל - זה לא נכון שקצין שמבקש לא להיות בקבע לא יהיה בקבע, בהרבה מאוד יחידות לא מוותרים על קצינים כל כך מהר, ומעדיפים שהם יעשו את השנה גם אם זה יהיה בתפקיד "עציץ". יש לי המון חברים שביקשו קיצור שירות ולא קיבלו.

ישן 29-01-2007, 00:50
צלמית המשתמש של fritz2
  fritz2 fritz2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי fritz2 שמתחילה ב "להשתחרר משנת קבע - האם רק באמצעות 21?"

תודה רבה לתשובות של כולכם.
לקחתי בחשבון את העובדה שפנייה לפסיכולוג (אצלנו הוא נקרא ככה) תהיה הצעד האחרון שאעשה, ולצערי נראה שאני נדחק לשם.

המצב מעט מסובך, ואני נחשב כיום למעין כבשה שחורה ביחידה, מפני שביקשתי לסיים את תפקידי בטרם עת וכעת היחידה מנסה לעשות שרירים, ומאיימת לשלוח אותי ליחידת המעבר של חמ"ן "שם הצבא יעשה איתך מה שהוא חושב לנכון".

אני לא איזה פישר שמנסה לשרת קרוב לאמא שלו, וההרגשה שהיחידה נותנת לי היא "התעסקת איתנו - עכשיו תורנו להתעסק איתך", כשמה שהוביל אותי לצעד הזה הוא בסך הכל - בעיות אישיות כפי שציינתי.

אין לי בעיה נפשית, ואין לי סיבה ממשית לפנות לפסיכולוג.
אולם, ההרגשה שאני מצוי בה כעת, לאחר שהייתי במקום הטוב ביותר בצבא ועתידי היה מובטח ובעצם נזרקתי לכלבים בעקבות איזשהו משבר שעברתי, גורמת לי למתח מיותר.

השלישה הבהירה לי ששנת קבע אני מחוייב לעשות מתוקף יציאתי לקורס קצינים (לאחר שביחידה הייתי חתום לשנתיים), אך היא אינה רואה אופציה ממשית לשחרור מוקדם.

במידה ואכן עליי לשרת שנה נוספת, אינני מעוניין לעשות תפקיד של עציץ, שכן זה לא באופי שלי. מכיוון שהיחידה מתנערת מאחריות עליי, נראה גם שהיא לא תעזור לי למצוא את אותו תפקיד מיוחל לשנה הקרובה, כך שהסיכוי שאשלח לתפקיד שולי נראה כיום גבוה ביותר, וזו הסיבה שאני שוקל לעשות צעד דראסטי שכזה לטובת הפסקת השירות.

אשמח לעצתכם.
ישן 29-01-2007, 08:47
  GilBates GilBates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי fritz2 שמתחילה ב "תודה רבה לתשובות של..."

יחידת המעבר של חמ"ן היא בדיוק מה שאתה מחפש... ייערך לך שם ראיון שיבוץ בהתאם לתפקידים הפנויים וינסו לשבץ אותך. במקרה כזה הדברים תלויים ברקע/רקורד שלך, בכמה תרשים את המראיין ובאילו תפקידים ישנם פנויים.

איזה מין איום ביזארי זה? "אם תבקש, נעשה מה שאנחנו אמורים לעשות! והצבא ישבץ אותך מחדש!"
בנוסף, רוב תפקידי הקצינים בצבא אינם תפקידי עציץ, ולו רק מהסיבה שהסמכויות של התפקיד גמישות. למשל, אני החלפתי בתפקידי קצינה שהיתה עציץ בעצמה ופיתחתי את התפקיד לעשייה ממשית. יש המון מה לעשות אם אתה עם ראש פתוח ורוצה לקדם.
ממליץ לך ללכת ליחידת המעבר בראש מורם, לספר את המקרה ולהגיד "חשוב לי מאוד לתרום למרות הנסיבות שנוצרו ביחידה ואין שום סיבה שבתפקיד אחר אני לא אצליח כפליים".

בהצלחה!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:48

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר