לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-01-2007, 20:03
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי gpc שמתחילה ב "[font=Verdana]לדעתי יהיה לך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי gpc
שמע אחי אני לא מתיימר להיותץ מבין, אבל סלח לי בכל מקרה, שמתי לב שיש לך עוד 450 יום לגיוס,
מי שבדר"כ מתלבט אם ללכת לטייס או תלפיות, או אולי לחובלים או עתודה, בסוף מוצא את עצמו עם המכנסיים למטה.. לא מומלץ לפתח ציפיות בצבא...

זה שלמישהו יש 450 או 30 יום לגיוס זה לא אומר שצריך למנוע ממנו לצפות לשירות מעניין ומאתגר כמו שרק הוא רוצה, במיוחד עם נתונים כמו שהצגת (מיונים לטיס, תלפיות, חובלים או עתודה). בכל מקרה אני לא חושב שצה"ל יבזבז כוח איכותי של אנשים עם נתונים גבוהים כאלה... ואני אומר את זה מתוך הגיון בסיסי, מתוך מה שחברים ומכרים שכרגע נמצאים במגוון מעניין של תפקידים בצבא אמרו לי, ומתוך הכרה מועטה עם המערכת הצבאית (גרתי שנה בבח"א והכרתי לא מעט אנשים, מהם גם טייסים ומפקדים למיניהם שמהם שמעתי קצת על הצבא)...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-01-2007, 21:23
  master master אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.01
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Eagle1 שמתחילה ב "[QUOTE=gpc] [font=Verdana]שמע..."

נעשה קצת סדר, יש טייסים תלפיונים, אני לא יודע על עתודאי טייס, אבל יש קצין בענף שלי שהוא עתודאי והיה בקורס טיס ועף, ולכן כנראה שזה אפשרי

לגבי שנת הלימודים, התואר בקורס טיס , חאפרי הוא לא מילה, אם תהיה בתלפיות, אתה תצחק על הרמה והתואר שלהם (נניח מחשבים, מה עוד יש? יעני כלכלה ויחסים בין-לאומיים).
התואר נכנס לקורס כתוצאה מכך שהוכנס עוד קבע => טייסים משתחררים בגיל 30 ללא תואר ראשון (הרבה בדור הקודם אפילו לקחו איזה חופשה ללא תשלום לשנה-שנתיים לעשות תואר), ומי שלא מעוניין להמשיך באל-על ושות' כמעט מובטל (יפה שאתה נווט קרב של סופה... אבל לא צריך את זה באזרחות...)
מצד שני, הוא הוכנס ברמה חאפרית למדי (מועדי ג' וד' אפילו אם צריך, עזרה גדולה מאוד לפרחי הטיס, רמה נמוכה בלימודים ביחס לקורסים של הסטודנטים הרגילים וכו').
ככה שבוא נגיד את זה ככה, תואר תלפיות הוא כמעט 2 תארים, תואר טיס הוא בערך חצי.

נ.ב. להזכירך, גם אם תהיה תלפיון ואז תלך לטיס, בכל מקרה, לאחר שתוכשר (בעיקר אם תהיה במגמת קרב/מסק"רים), בגלל עלות ההכשרה והנחיצות שלה, לא סביר שהצבא ישחרר אותך מהעיסוק הפעיל בטייסת לפחות איזה שנתיים-שלוש, ואז אם ישחרר אותך תגיע לגופי מטה כגון מחלקת מבצעים או מחלקת אמל"ח, אל תצפה שם באמת להשתמש בידע שצברת באוניברסיטה (ובכלל אין קוונטים בצבא, אבל זה לנושא אחר).
ישן 01-02-2007, 00:02
  gpc gpc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.04
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Eagle1 שמתחילה ב "[QUOTE=gpc] [font=Verdana]שמע..."

אני לא מתנשא עליך חלילה כיוון את הצעיר...
אני בסך הכל רוצה להזהיר אותך שככל שתפתח יותר ציפיות על דברים גדולים בצבא, כך גם יוכלו לגדול האכזבות שתקבל...

אנשים איכותיים זה יופי... אך אני מבטיח לך שיש אלפי חיילים מאוד איכותיים שהיו יכולים להיות יופי של טייסים, אך לצערם הם נפלו מסיבות כאלה ואחרות... אף אחד לא באמת יכול להבטיח לך כבר מעכשיו שאתה הולך לקורס טייס... אפילו אם תהיה הבנאדם הכי איכותי בעולם...

הסיבה היחידה שהזכרתי את זה שיש לך עוד זמן רב לגיוס היתה כיווןן שמכך יכולתי להסיק שככל הנראה לא עברת את כל המיונים הללו, ולכן הצעתי לך שלא תפתח ציפיות שווא...

יש לי חבר איכותי לכל הדעות, עשה פסיכומטרי בכתה יא' והוציא 743...
לפני יותר משנה כששאלו אותו על צבא, הוא ענה שהוא עוד לא ממש החליט אם הוא ילך לעתודה, לתלפיות, או לטייס...

היום הוא עושה יומיות בקריה, אומנם ג'וב במודיעין, אבל הוא מבואס תחת...
יש עוד רבים וטובים כמותו... אז אני בסך הכל נותן את דעתי... קחו את הכל בערבון מוגבל, אבל זו דעתי

בברכת יום טוב וגיוס קל GPC@
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:58

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר