לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-02-2007, 12:16
  Rationalist Rationalist אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.05
עזרה זקוק לעצה - רכישה של מחשב נייד

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שמיועד לאבא שלי. בגדול, הוא מתעסק בתחום הפיננסים.

אני מניח שעל המחשב להיות קל (או לפחות, לא כבד במיוחד). אין צורך ביכולות גרפיות מתקדמות. מסך איכותי חשוב מאוד. הרבה זכרון, נפח דיסק קשיח פחות קריטי (לא מוריד שירים וסרטים). מקלדת נוחה לכתיבה.

תקציב: בסביבות 6,000 ש"ח, כולל תיק עכבר חיצוני והרחבה לשלוש שנות זכרון. נדמה לי שזה אומר מחשב בסביבות 5,500 ש"ח. אפשר להתגמש מעט.

מקום רכישה: אבא שלי מחבב את באג (שילמת-לקחת), אני קצת פחות. אני גם מודאג מזה שהם מוכרים Windows XP Home עם הניידים שלהם (ומבטיחים שדרוג ל-Vista בעלות משלוח דואר). אני מעדיף XP Pro.

אם לסכם, אשמח להמלצות על מחשבים מרשת ידועה (לא דילים) שמספקת אחריות נאותה (ואני יודע שבאג לא ממש כאלה), שעולים כ-5,500 ש"ח ושמתאימים לאדם בשנות ה-50 לחייו, שזקוק לחיבור לרשת, עיבוד-תמלילים וכד'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-02-2007, 15:10

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "עקרונית, מי שלא עובד מחוץ למשרד ואינו מתנייד, זו תהיה טעות"

אני מתעב מחשבים ניידים. בכמה מההרצאות האחרונות שלי, הייתי היחיד שלא נעזר באחד.

אגב, וזה די ברור לי - אני חלק ממיעוט. רוב מכריי מעדיפים לקנות מחשב נייד על-פני נייח, גם אם הם לא מתכוונים להזיז אותו מהשולחן בחדר-העבודה או בחדר-השינה שלהם. וזה די מפליא אותי. לאחד מהפרופסורים שלי (לפילוסופיה), יש לא פחות מארבעה מחשבים ניידים, שניים מהם מדגם זהה. רובם לא עזבו את החדר שלו במכון.

אבא שלי אמנם מתכוון לנייד את המחשב שלו, אבל גם בבית הוא מעדיף נייד (לקרוא דואר בקומות שונות, באמצעות נתב-אלחוטי או נקודות-בקיר במקומות אסטרטגיים, להקרין מצגות על-גבי מסך הטלוויזיה ועוד). אני חושב שזה גם סמל סטאטוס (למרות שזה מגוחך לחלוטין בעיניי... שמשהו שמגביל אותך, יאמר עלייך משהו "חיובי").
ישן 04-02-2007, 15:20
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
אני אתייחס לשתי הנק' שהעלית...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Rationalist שמתחילה ב "אני מתעב מחשבים ניידים. בכמה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Rationalist

אבא שלי אמנם מתכוון לנייד את המחשב שלו, אבל גם בבית הוא מעדיף נייד (לקרוא דואר בקומות שונות, באמצעות נתב-אלחוטי או נקודות-בקיר במקומות אסטרטגיים, להקרין מצגות על-גבי מסך הטלוויזיה ועוד).

ניתן היום לחבר מקרן למחשב נייח? או שרק עם נייד ניתן? בכלל יכולות המולטימדיה של נייח עולות לאין ערוך על זה של נייד, לא כן?

אני חושב שזה גם סמל סטאטוס (למרות שזה מגוחך לחלוטין בעיניי... שמשהו שמגביל אותך, יאמר עלייך משהו "חיובי").

גם לי זה נראה כך. חבר שעבד בבאג מספר לי שהיקף המכירות ברשת של הניידים היה גבוה יותר מאלו הנייחים...

ישן 04-02-2007, 15:27

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "אני אתייחס לשתי הנק' שהעלית..."

אולי הטעיתי. להקרין = להציג על גבי מסך הטלוויזיה. חיבור הטלוויזיה ליציאת-המסך.

לגבי היחס בין ניידים לנייחים, הנה תובנה קטנה שלי - מכריי קונים מחשבים ניידים ממותגים וחדשים. אף-אחד מהם לא מתקרב לניידים שעולים 3,000 ש"ח ונמכרים תחת שמות-קוד, או לדגמים ישנים למדי של שמות מוכרים, שנמכרים במחצית ממחירם לפני שנה.

לעומת זאת, מחשבים נייחים עדיין קונים מ-KSP, החנות האסורה ודומותיהן. זה לא משהו שתשמע, לא משהו שתראה בפגישה בית-קפה וכו'. ניידים פשוט "סקסיים" יותר, חלק ממראה ומהופעה... העיצוב שלהם חשוב מאוד (להבדיל ממארז מכוער וג'נרי של KSP, שאתה מחביא מתחת לשולחן). ייתכן שלחלק מהנ"ל יש השפעה על התחושה שלנו שניידים נמכרים יותר (ואני לא מכיר סטטיסטיקות עדכניות).

האבסורד הוא שכנראה גם אני ארכוש אחד, ולו מהסיבה שיש תקציב לנושא ושאי-אפשר להמיר אותו (למשל, לסיגרים).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:07

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר