ידה הארוכה של סיירת גולני הורגשה רבות במהלך המלחמה האחרונה. לוחמיה היו ממובילי חוד החנית במאבק כנגד ה'חיזבאללה': ראשונים להיכנס ואחרונים לצאת. לוחמי מחזור אוגוסט 06' של הסיירת לא "זכו" לקחת חלק במלחמה. בשבוע שעבר, הם הגיעו הכי קרוב לכך שאפשר. שבוע מלחמה.
"אחרי שלושה חודשים של טירונות בבסיס האימונים של חטיבת גולני, ושלושה חודשי טירונות בסיירת יצאו החיילים לשבוע מלחמה", סיפר סגן שלומי אליה, מ"פ בסיירת גולני. השבוע, אותו התחילו הלוחמים באזור כרכום הגיע אל סיומו ביום רביע בבוקר במחנה שרגא שבצפון. "מטרת השבוע היא לדמות סיטואציה קרובה ככל האפשר למצב מלחמה. התרגיל נפתח בדיווח על חייל שנחטף על ידי חיזבאללה, מה שמוביל לפשיטה על הבסיס בו מוחזק החייל ולכיבוש יעדים נוספים".
במהלך המלחמה המדומה מבצעים הלוחמים סריקות בשטח, מארבים נגד כלי רכב, מעבר ממקום למקום ? לרוב באמצעות מסוקי חיל האוויר, אך הפעם בשל מזג האוויר ההפכפך בוצע המעבר באופן יבשתי, נסיגה עם פצוע ופשיטה על מפקדות ה'חיזבאללה'. בסך-הכל מדובר ב-56 ק"מ מפרכים בהם זוכים הלוחמים למספר שעות שינה מועטות ולמנת קרב אחת ביום. "אנחנו לא עושים להם הנחות, המשפט 'קל באימונים קשה בקרב' הוא לא סתם קלישאה. הוא יכול להציל חיים", מבקש להדגיש סגן אליה.
השבוע הזה, ראוי לציין, לא נולד עקב מאורעות המלחמה האחרונה. "מדובר במסורת ארוכת שנים", מספר סגן אליה. "אני לא אשכח את השבוע הזה. ממש מלחמה אמיתית. אני לא מכיר עוד יחידה שעושה את זה בכזו מאסיביות. בסופו של דבר היה מוצלח מאוד: הצבנו את החיילים במצבים קשים והם עמדו בזה".
לחץ כאן להורדת הסרט
http://www1.idf.il/DOVER/site/mainp...&docid=61571.HE