
13-02-2007, 13:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.03.06
הודעות: 549
|
|
|
"הנשיא" קצב ממשיך לזלזל במערכות הציבוריות - מחרים את דיון ההדחה בכנסת
נשיא המדינה משה קצב ובאי כוחו לא מתכוונים להופיע מחר (יום ד') לדיוני ההדחה בוועדת הכנסת. כך עולה ממכתב ששיגרו יועציו המשפטיים של הנשיא, עו"ד ציון אמיר ועו"ד אביגדור פלדמן ליו"ר הוועדה, חברת הכנסת רוחמה אברהם. הדיונים על ההדחה יתחילו בעקבות גיבוש נוהל ההדחה בוועדה ובמליאת הכנסת לפני כשבועיים.
עורכי הדין מוחים על כך שבשלב זה אין בידי חברי הכנסת את חומר הראיות והם מסתמכים על הודעתו של היועץ המשפטי לממשלה כי הוא שוקל להגיש כתב אישום נגד הנשיא, בכפוף לשימוע. "הנשיא ובאי כוחו לומדים עתה את חומר החקירה, ועורכים עצמם לקראת השימוע בפני היועץ המשפטי לממשלה", כותבים אמיר ופלדמן.
לקריאת המכתב של עורכי דינו של קצב
עורכי הדין של הנשיא הנבצר מוחים בנוסף על כך שבטרם הספיק הנשיא לשטוח את טענותיו בפני היועץ המשפטי לממשלה - הוא נדרש לטעון להגנתו ולהציג ראיות, עדויות ותצהירים בפני חברי הכנסת, שאינה הגוף הממונה על מערכת המשפט.
לדבריהם, התהליך כפי שאושר על ידי בג"ץ שדן בעתירה שדרשה את פיטורי הנשיא הוא "הליך סביר שהולם את מהות המצב, ומהות האדם והתפקיד שבעניינו הליך זה נקבע". עורכי הדין מזהירים כי אם תנהג הכנסת בדרך אחרת - הדבר עלול להשפיע באופן אסור על היועץ המשפטי, שאמור להחליט האם להגיש כתב אישום נגד קצב. עוד הם מזהירים מפני "'משפט שדה' שערורייתי וחמור שעלול לפגוע בזכויותיו המהותיות של הנשיא כנשיא, ושל הנשיא כאזרח...".
השניים כותבים עוד כי "יש מי שעלול לפרש את הצעדים דנן כהיסחפות אחרי דעת קהל מתלהמת, השגת רווחים פוליטיים מידיים גם במחיר מהלכים חוקתיים חפוזים ולא שקולים". עורכי הדין טוענים שאם אכן מדובר בהיסחפות שכזו - אין הדבר מקובל עליהם והם רואים בכך ניסיון חסר הצדקה לפגוע בקצב, במהלך המערכה המשפטית שהוא מנהל.
עורכי הדין אומרים עוד כי אין בכוונת הנשיא לנהל משפט מקדים או שימוע מקדים בפני הוועדה.
ynet
|