14-02-2007, 19:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.03.06
|
|
|
כאמור:
כאמור התחילו בסביבות ה-120 סיימו איזה 61 לוועדות עלו 29 ו-19 עברו.
הגיבוש לפי דעתי לא היה קשה מדי מבחינה פיזית כי לצוערים מהקורס שמתזזים אותך היה אסור לעשות דיי הרבה דברים (לדוגמא מצב 2 אבל הם עדין עשו...).
בכלליות הגענו ביום א' בבוקר לתחנת רכבת שם אתה נרשם ואז מתחילים קצת תיזוזים נחמדים (כי אף אחד עדין לא מבין מה הולך..). תוך כדי שנותנים לך כל מני זמנים לשים תתיקים באוטובוס ודברים כאלו מסיירים בבסיס. אחר כך עוברים לבה"ד שם מקבלי ציוד:קינבג, חגורת הצלה, דגם של עוזי או משהו, שמיכות, מדים, תד"ל, כובע וחגור (זה הכל נראה לי..) משם קצת מתחילים לתזז קצת יותר קשה ובסופו של דבר מגיעים למאהל שם אתה לובש מדים. (במהלך הזמן שהיה אוכלים צהרים אם אני לא טועה). אחי שתיזיזו אותנו דיי הרבה וכולם כבר למדו לתת הקשב ומצבה חילקו אותנו לפלוגות (6 בסה"כ). אחרי החילוק לפלוגות יש אימון עם המדסניקיות שהוא היה, לטעמי, החלק הקשה ביותר בגיבוש. מגיע הערב ואז אמרו שאנחנו עומדים לצאת למסע. שאלו אם מישהו לא יכול ו/או רוצה לפרוש. לפני שמתחילים את המסע כולם יורדים למים ושם נכנסים עד גובה ברכיים ואז מתחיל המסע שמדי פעם יש עצירות ונותנים לכם שאלונים (הייתה שואה גרעינית יש לך 7 אנשים להשאיר מתוך 14 ואז יש דיון). המסע עצמו הו מסביב לבה"ד קצת יוצר מ-500מ' סיבוב אנחנו עשינו על סיבוב בסביבות 5:25 דקות. סוף המסע (מהרגע שנכנסנו למים עד סוף המסע בדיוק שעתיים) עוד קצת טירטורים והולכים לישון בערך ב-11. עוד דבר בערב החניך תורן מקבל שקיות עם חומר לימודי ולהרצאה וצריך ללמוד את זה (אנחנו קיבלנו את החומר הלימודי שלנו רק בערב של היום השני-מחלקה 6).
יום שני: קמים באיזה 5-6-7 (לא זוכר) עם אזעקות ובעיטות במיטה לובשים חגורת הצלה ורצים למים. כל מחלקה נכנסת למים (כל הגוף) ומיד טסים לאוהלים להחליף. חוזרים למעגן מסירים קצת על הס"ג ואיך חותרים וכל מדי דברים כאלו. מחלקים את המחלקה ל-2 וכל קבוצה עם מילאוימניק. סבבה עולים לס"ג המילואימניק אומר למישהו לפקד על הסירה הוא רוצה להגיע לשם ולשם וכו'. יש עוד משימות כמו לבנות תורן, לבנות לולאה שמסוק יוכל להרים ת'ס"ג ועוד כל מני משימות שכל פעם מישהו אחר מפקד וכשכולם מסדרים את הדברים המילואימניק שואל איך אתה מגידר את ההצלחה, ואת רמת הפקוד שלך, ואם היו נותים לך לעשות את זה שוב מה הייתה משנה. אחר כך חותרים לסירת ההקאות שם יושבים איזה חצי שעה על הברכיים ואז יש משימה עם דיון. על הסירה המילואימניק שאל מי מוכן להרצאה (אישית ומה שקיבלנו) ונתן לאחד מהצוות לעשות את ההרצאה האישית שלו (כי לא קיבלנו דפי עם ההרצאה שמקבלים. אבל שוב אנחנו היינו היחידים שלא קיבלו את הדפים). בסביבות 3 חוזרים לחוף (זה בפע םהשניה כי באמצע חוזרים למלות דברים שחסרים ומחלפים בין המילואימניקים). ב-3 ככה אוכילם ואז קצת תירטרו אותנו עד שמפקד הגיבוש אמר לצוערים שהוא לא רוצה שנרוץ אחרי האוכל.... טוב אחר כך יש עוד כמה טירטורים. אחר כך נכנסים לאיזה כיתה לנו נתנו ללמוד עוד קצת ואז יש מבחנים על גישות, GPS, ווסת דלק, הספירה השמימית וזהו נראה לי. אחרי המבחנים לקחו אותנו לראות סרט על החומר. בשעה 9 בערך הולכים לישון.
יום שלישי: ב-3 וחצי מעירים את כולם הולכים לאכול משהו מתחילים ללכת במסלול של המסע אחרי כמה סיבובים פותחים אלונקה ואז ניהיה קצת קשה יוצר אבל זה לא הרבה זמן. מסיימים, אוכלים ארוחת בוקר ואז מתחילים ללכת מאחורי בית החובל יש שם כל מני תחנות שכל אחד מפקד על משימה אחת (לבנות אוהל 12, לעבור שדה מוקשים עם גזעים ועוד כל מני משימות). בסוף כל משימה החבר'ה מפרקים ומי שפיקד מדבר עם המילואימניק איך היה וכו'. תוך כדי המשימות יש כל מני דיונים ובעיות שפותרים ביחד.אחר כך הולכים למאהל שם מתחילים להוציא את כל הציוד הצבאי, עוברים לאזרחי, ובודקים שלא חסר כלום. אחרי שעה בערך של בדיקות במאהל ואחרי שסגרנו את הקידבקים הלכנו לאפסנאות ושם שוב פעם פתחנו ובדקו לנו שיש הכל (פה כבר כולם מדברים חופשי גם בהקשב ומתלוננים שאין להם מה לעשות איתנו) בנק' הזאת אני הלכתי לפסיכולוג בתור ישבתי איזה שעה וחצי (בתור אתה יכול לעשות מה שבא לך כשבא איזה מפקד ושאל מה אני עושה אחרי שעניתי לו שאני בתור לפיסכולג הוא עזב אותי בלי לטרטר ובלי כלום). סיימנו עם הפסיכולוג שחופר לך חזרתי לבית החובל קצת בטן סטטית ואז קראו כמה מס' (שאני הייתי בינהם) ואמרו לנו שיש לנו עוד שיחה עם אנשים חשובים ושאסור לנו לתת להם הקשב ולהתנהג בנימוס וכל מני דברים כאלו. גם בתור הזה הכל שכונה ואפשר לשבת ולדבר כמה שבא. האנשים בראיון (שני אנשים. רבי סרן) שואלים אותך מה אתה רוצה (שייט ,אלקטרוניקה ומכונה) לא יודע למה זה בדיוק ממיין. אחרי זה חוזרים לאוהלים ושם משגעים אותנו עם הנקיונות של כל האוהלים. אחרי שסיימו את זה וכבר מרגישים את הסוף טירטרו אותנו עוד קצת למגרש ובחזרה למאהל ואז בשני טורים הלכנו לחוף שם אמרו לנו שאנחנו עומדים לעשות "שניצל"(=נכנסים למים כל הגוף ואז מתגלגלים גל החול) אבל אף אחד לא האמין (נראה לי לפחות אני) שהם יעשו את זה (כי היינו על אזרחי, בלי חגורות הצלה, בלי רופא ליד...). פה מורידים אותנו למצב שתיים והצוערים מצטרפים אלנו לשכיבות סמיכה כשצועקים "אני רוצה להיות חובל". פה נגמר הגיבוש ונשבר הדיסטנס. כל אחד מהצוערים מציג את עצמו אומרים לנו ללכת למגרש. הולכים בכיף בלי זמנים. במגרש פגשנו את הצוערים שטירטרו אותנו ביומים הראשונים (אחרי זה הם התחלפו) והרצנו צחוקים. פה כבר כל אחד יכול לעשות מה בראש שלו: להתקלח,ללכת לישון, ללכת לקנות שתיה או סתם לשמוע סיפורים מהצערים ולשאול שאלות. הולכים לישון (בערך ב-8 וחצי שיחררו אתנו אבל עד שהולכים לישון עבר הרבה זמן)
יום רביעי: קמים ב-6 מפרקים את המיטות ומחזירים למחסן. משם לארוחת בוקר ואז "מסדר טילים" ב-7 וחצי -8. בא מפקד הגיבוש מקריא את השמות של אלו שלא עברו. הם הולכים הביתה והחברה שנשארו (שלמרבה הפלא אני ביינהם) הולכים לבסיס של בחיל (לנמל) ושמה עשינו הפלגה על סטי"ל (אמרו לנו לא לדבר על זה כי זה סודי אז לא נספר כי גם ככה אין לי כח לכתוב). אחרי ההפלגה חוזרים לבית החובל שמה התייבשנו כמה זמן, הולכים לאכול בחדר אוכל כמו בני אדם בלי זמנים (כל הגיבוש את האוכל אוכלים, או יותר נכון להגיד טורפים, על הרצפה בזמנים). סיימנו. בא המפקד סידר אותנו לפני איזה ביתן והסביר איך נכנסים לחדר ומה אנחנו עומדים לשמוע (עם עברנו ואם כן אז לאיזו מגמה). כל אחד נכנס בתורו וכל החברה מחכים בחוץ עם המילואימניקים. אני קיבלתי מגמת אלקטרוניקה. אחר קח מרימים כוסית אם זה שאמר לאיזו מגמה אנחנו עוברים (רק מי שעבר) ואז צועקים "עלה ים" ואנחנו משוחררים.....
הערות והארות:
כדאי להביא תיק שנוח לסחוב על הגב כי יתזזו אתכם בהתחלה איתו.
2 זוגות גרבים לכל יום לפחות.
2 זוגות נעלים שאת הזוג השני תנעלו רק אחרי שעוברים לאזרחי בסוף הגיבוש (שיהיה רק זוג אחד רטוב שאיתו תסתובבו כל הגיבוש)
המילאוימניקים היו דיי מרוצים מהעובדה שלא היה לנו אולר או יותר מדי דברים לשפצר איתם. כמה אזיקונים יספיקו לכל הדברים ולא צריך להגזים.
תביאו איזה שרוך לשפצר את הכובע.
זהו נראה לי היה דיי סבבה בסופו של דבר. לא קשה מדי אבל לא קל מדי....
אם יש עוד שאלות אתם מוזמנים....
|