לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-02-2007, 22:08
  WYD WYD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.05
יש לי חבר בסטי"לים, כרגע בקורס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי solidsnake1 שמתחילה ב "התלבטות בין צנחנים לסטי"לים"

בגדול השירות די מסריח לדעתי (וגם לדעתו), הכל תלוי לאיזה קורס אתה נופל (משתנה ביציאות, בתנאים וכ'ו - הוא במקרה נפל לקורס מכונאי, קורס טוב מבחינת יציאות ותנאים). החפ"שים עצמם טובים, עוברים סינון ובעלי יכולת חברתית גבוהה, אבל החובלים חולים במה שנקרא סג"מת.

רוב הזמן שטים בספינות חיל הים, סוגרים הרבה, שונאים את החובלים (שמקשים הרבה על החיים, לאחרונה חייל התאבד בסטי"ל בגלל קשיים נפשיים)

בהתחלה (שנה ראשונה בערך) מתייחסים אלייך כמו אל חרא, כל הזמן לנקות ולעשות עבודות שחורות בספינה, אח"כ אתה מתחיל לעשות את זה לצעירים ממך.

תחשוב גם על אפשרויות הקידום (קצונה), לקצונת ים אתה צריך לעבור קורס חובלים, זה אומר לעבור גיבוש ולסיים את הקורס, ולקצונת חוף לעבור בה"ד 1.

בכללי לדעתי השירות הוא כזה - סטי"ל זה כמו כלא, עם הסיכוי לטבוע. זאת הסיבה שאני לא הלכתי לזה, ובדיוק אותה הסיבה שבגללה חתמתי ויתור על חובלים.

עכשיו תעשה מה שאתה מוצא לנכון.

-Not!

"אתה רואה שם את השקית במבה?, זה מפריע בעין תרים אותה"

נערך לאחרונה ע"י WYD בתאריך 11-02-2007 בשעה 22:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-02-2007, 22:52
  Mad Dog Mad Dog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.03
ואדוני מדבר מתוך ניסיון?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי WYD שמתחילה ב "יש לי חבר בסטי"לים, כרגע בקורס"

או ממה שהוא שמע מחבר צעיר מאוד שכרגע נמצא בקורס ס' בבה"ד אז הוא נתן נק' מבט אמיתית על הסטילים?
חצי מהדברים שכתבת הם שטויות רציניות,ובוא אני אספר לך משהו על מכונאים: מכניסים להם לראש שהם יסגרו פחות מכולם,אבל פתאום מגיעים למצב בספינה שיש רק 2 או 3 מכונאים תורנים אז זה אומר שאתה עושה 1 ל3 ובוא לא נשכח את השבת מיידית שיש..
לעומת זאת חייל שהוא לא מכונאי עד שהוא סמל ותופס צד תורן באמת סוגר 14-14-21 ובמצבים מסויימים יותר (במלחמה סגרתי 28 ואז 35),אבל אחרי שאתה יוצא מצד תורן,ולא עושה שום מטלה ואתה סוגר משהו כמו 1 ל10 אז זה נראה לי די שונה.
לבחור שמתלבט שאל חופשי מה שאתה רוצה,אני כבר כמעט שנה בספינה וכבר עברתי חצי דרך בצבא..
ישן 13-02-2007, 13:32
  פנצ'ו פנצ'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.05.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי solidsnake1 שמתחילה ב "התלבטות בין צנחנים לסטי"לים"

בתור אחד שישב בבסיס הדרכה של ח"י דיי הרבה זמן והייתי בנקודה מרכזית מספיק בשביל לשמוע תלונות של כל החבר'ה שם (ומכיר גם לא מעט חברים שהיו בסטילים\ דבורים\דבורות) אני אומר תתרחק מהחיל הזה כמו מאש!
טוחנים הרבה התפקיד הרבה פחות מעניין ממה שהוא נשמע, ועד עכשיו כל מי שאני מכיר שהלך לשם הצטער על זה...

שלא נדבר על זה שבהכשרה שלך מתייחסים אלייך כמו אל זבל. תלך לצנחנים, אם עברת גיבוש ויש לך אופציה לך לצנחנים! חבר'ה איכותיים תפקיד איכותי חשוב מאוד ומעניין מאוד.

הינה סיפור אם מה שאמרתי עד עכשיו לא הספיק לך...
חבר שלי היה בדבורים איך שהוא סיים טירונות רצה לפרוש המפקדים שלו שכנעו אותו לא לפרוש, מפה לשם אחריי כמה חודשים החליט שלא מתאים לו ושוב המפקדים אמרו לו תסיים תקורס, אם תרצה תוכל לצאת, בקיצור כל האימון הוא סבל שם, איך שסיים תקורס בא למפקד שמע לא מתאים לי אני רוצה לצאת.
המפקד שלו אמר לו שמע אתה כבר לא בבסיס הזה תעבור לבסיס החדש תצא, הוא הגיע למצב של לדפוק נפקדות ל חודשיים פעמיים כדי שיוציאו אותו משם ועד שהוא יצא כבר הפז"ם שלו היה גבוה מדיי בשביל כל יחידה קרבית אחרת וזרקו אותו באיזה חור!
קשה מאוד לצאת מחיל הים חלק יגידו אפילו בלתי אפשרי, אני הצלחתי לצאת (ובמרץ אני עובר להנדסה קרבית כלוחם)

נערך לאחרונה ע"י פנצ'ו בתאריך 13-02-2007 בשעה 13:50.
ישן 15-02-2007, 12:40
  omari omari אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.01
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי פנצ'ו שמתחילה ב "בתור אחד שישב בבסיס הדרכה של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פנצ'ו
בתור אחד שישב בבסיס הדרכה של ח"י דיי הרבה זמן והייתי בנקודה מרכזית מספיק בשביל לשמוע תלונות של כל החבר'ה שם (ומכיר גם לא מעט חברים שהיו בסטילים\ דבורים\דבורות) אני אומר תתרחק מהחיל הזה כמו מאש!
טוחנים הרבה התפקיד הרבה פחות מעניין ממה שהוא נשמע, ועד עכשיו כל מי שאני מכיר שהלך לשם הצטער על זה...

שלא נדבר על זה שבהכשרה שלך מתייחסים אלייך כמו אל זבל. תלך לצנחנים, אם עברת גיבוש ויש לך אופציה לך לצנחנים! חבר'ה איכותיים תפקיד איכותי חשוב מאוד ומעניין מאוד.

הינה סיפור אם מה שאמרתי עד עכשיו לא הספיק לך...
חבר שלי היה בדבורים איך שהוא סיים טירונות רצה לפרוש המפקדים שלו שכנעו אותו לא לפרוש, מפה לשם אחריי כמה חודשים החליט שלא מתאים לו ושוב המפקדים אמרו לו תסיים תקורס, אם תרצה תוכל לצאת, בקיצור כל האימון הוא סבל שם, איך שסיים תקורס בא למפקד שמע לא מתאים לי אני רוצה לצאת.
המפקד שלו אמר לו שמע אתה כבר לא בבסיס הזה תעבור לבסיס החדש תצא, הוא הגיע למצב של לדפוק נפקדות ל חודשיים פעמיים כדי שיוציאו אותו משם ועד שהוא יצא כבר הפז"ם שלו היה גבוה מדיי בשביל כל יחידה קרבית אחרת וזרקו אותו באיזה חור!
קשה מאוד לצאת מחיל הים חלק יגידו אפילו בלתי אפשרי, אני הצלחתי לצאת (ובמרץ אני עובר להנדסה קרבית כלוחם)

כן, אבל אתה יצאת כג'ובניק ולא כלוחם בסטי"לים, זה שונה מאוד.
ישן 15-02-2007, 18:30
  ori_s4 ori_s4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.05
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי omari שמתחילה ב "[QUOTE=פנצ'ו]בתור אחד שישב..."

לאומת התגובות החריפות והדי משעשעות בתקיפותן , כלפי חיל הים ולוחמי הספינות אני יכול להעיד אחרת -
דוד שלי יצא לא מזמן בתור צ'יף מפלגה 914 בחיפה .
הוא , וכל לוחם דבורים אחר אשר יצא לי לדבר איתו היה מרוצה מאוד מהעבודה הקשה בטירוף שהם עושים .
הם טוחנים יומם וליל , הם רואים ים ללא הפסקה אבל הח'ברה האלה שומרים על המקומות האסטרטגים ביותר במדינה שלו - על רצועת החוף (אליה מחוברות רוב הערים הגדולות שלנו) .
החיל מעניק להם אספקה מדהימה של אוכל טוב ושאר תנאים .
היציאות בנויות ככל שבת שניה(אלא אם כן על השבת "שלך" הספינה צריכה להיות בים) ויש כמובן את האפטרים(בממוצע 2 בשבוע) אשר מצילים את הלב והנשמה.
כל הנאמר לעיל קשור אך ורק לפלגות הדבורים , לגבי הסטילים - אני יודע שבעבר הם אפילו עגנו במרחק לא רחוק מהחוף רק בכדי למלא "שעות ים" , הם רוב הזמן "מרותכים" לרציף לאומת הדבורים שכל כמה ימים יוצאים לסיורים , אימונים וכו'...
יש רע כפי שיש , לא אהבתי את המגמתיות כנגד חיל הים בפורום .
שיהיה לכולם בהצלחה.
אורי.
ישן 17-02-2007, 01:32
צלמית המשתמש של Sleazy
  Sleazy Sleazy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.12.05

תראה אחי שני דברים הכי שונים בעולם, לי הייתה אותה התלבטות והחלטי רק שבוע לפני הגיבושים.
אם אתה רוצה להיות לוחם שמסתער עם M16 בידיים תלך לצנחנים, עם כל הכבוד לסטי"לים ואני ממש לא מזלזל בעבודה שלהם, הם לא הכי לוחמים, אין להם תנאים יותר טובים מלוחמים אבל הם בד"כ מפעילי מערכות ומכונאים.
הסטילים זה לחימה מסוג שונה, יותר אלקטרונית אבל מאוד מושכת אנשים מסוימים. אני חייב להגיד שלעלות על סטי"ל ולראות את כל המערכות זה מאוד מרשים.
תיקח בחשבון שמה שח"ירניקים עושים לרוב זה שמירות ומחסומים שזה לא הכי זוהר.

אם אתה לא נעול על צנחנים תסמן סטי"לים לך לגיבוש, שם רואים מקרוב את החיים בסטי"ל ומקסימום תחליט שלא מתאים תחתום ויתור ותתגיס לח"יר אחר. (גולני/גבעתי/נח"ל) (תמלא את המנילה בהתאם...)

סילחה על החפירה, מקווה שעזרתי

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:51

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר