לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-02-2007, 23:12
צלמית המשתמש של Drambui
  Drambui Drambui אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.05
עזרה לגבי בחירת מצלמה

אהלן,
הסוני 828 שלי נגנבה ועם הכסף שאני אמור לקבל מהביטוח + תוספת חשבתי להשתדרג ל DSLR
אחרי שקראתי הרבה ביקורות והודעות נשארתי על 2 מצלמות הניקון D-50 והאולימפוס E-500
ועדיין אני מתלבט....
אם יש כאן מישהו שצילם בשתיהן, או שיש לו איזושהי דעה מעבר לעובדה שלניקון יש כמות גדולה יותר של עדשות במידה וארצה להשתדרג אח"כ אני אשמח לחוות דעת.

בעיקרון האולימפוס מגיעה עם 2 עדשות, 14-45 ו 40-150 המחיר - בסביבות 4500 ש"ח
את הניקון חשבתי לקנות עם עדשת הקיט 18-50 ולהוסיף לה עדשת טמרון 55-200 סה"כ - בסביבות 5000 ש"ח.

ההתלבטות העיקרית היא שלאולימפוס יש את מנגנון הניקוי שלניקון אין
אבל לעומת זאת העדשה שאקנה לניקון תיתן טווח גדול יותר ובביקורות אומרים שלאולימפוס יש עינית קטנה יחסית...

המון תודה למשיבים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-02-2007, 06:26
צלמית המשתמש של pain1
  pain1 pain1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.02.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Drambui שמתחילה ב "עזרה לגבי בחירת מצלמה"

לעומת כל ה"עדר" אני מצלם עם האולימפוס E-300 (אותה מצלמה כמו ה500 !) ואני חייב לומר לך שהיא פשוט מ ע ו ל ה!! ונותנת תוצאות מדהימות וגם הרבה יותר נוחה ביד מרוב המצלמות ברמה שלה אבל !וזה אבל גדול,מבחר העדשות שיש לאולימפוס הוא קטן יותר ממה שיש לניקון קאנון, וזה עקב האכילס שלה ,למרות שעדשות הקיט שלה מעולות ומכסות את רוב הטווח ה"נורמלי".
כתבו לפני הרבה דברים חלקם מדויקים וחלקם פחות ,לא כל מי שכתב התנסה עם האולימפוס ולשמחתי התנסיתי גם בניקון D50 וגם CANNON 350 ולשמחתי בחרתי את האולימפוס .
השלב הבא שלי יהיה כנראה CANNON או NIKON מהסיבה הפשוטה שיש לחברות הללו מצלמות מעבר לרמה הנוכחית והיצע גדול יותר של עדשות בעוד לאולימפוס יש רק את ה500 וה400 .
בכל אופן תעשה את השיקול שלך כולן מצלמות מעולות, העיקר זה הצלם.
בהצלחה.

ישן 16-02-2007, 10:49
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי pain1 שמתחילה ב "לעומת כל ה"עדר" אני מצלם עם..."

הו, הגעת לפאנץ' ליין. "השלב הבא שלי יהיה כנראה CANNON או NIKON מהסיבה הפשוטה שיש לחברות הללו מצלמות מעבר לרמה הנוכחית והיצע גדול יותר של עדשות בעוד לאולימפוס יש רק את ה500 וה400."
בן אדם שמשתדרג לDSLR יעבור (כמובן, רק אם הוא חכם) לציוד שאיתו הוא מתכוון להישאר במשך שנים. לא קונים כל שנה גוף DSLR חדש עם כל העדשות הנלוות. אם האולימפוס תשמש אותו רק כמעבר בין הסוני לניקון/קנון, בשביל מה לקנות אותה? (ולא הגוף הוא הבעיה, סביר להניח שעוד כמה שנים הוא במילא יחליף את הגוף. העניין הוא העדשות. למה להשקיע בעדשות אולימפוס אם אח"כ הן לא ישמשו אותו כי הוא יעבור לניקון/קנון? עדשות אמורות להיות עיקר ההשקעה בעולם הDSLR.)
ישן 17-02-2007, 13:17
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Drambui שמתחילה ב "מתן, לפי חיפוש באינטרנט יש..."

רק בגלל גודל החיישן והפורמט של החיישן אני אישית הייתי פוסל את האולימפוס, אבל זה כבר עניין שלך.

צריך לבדוק את נושא העדשות.
במירוץ של החיישנים (המרדף למעשה אחרי ה- FF), להיות בצד של אולימפוס זה להיות עם החיישנים הקטנים ביותר.
זכור שאמנם יש ל E300/E330 חיישן של 8 מגה, אבל פיסית הוא קטן יותר.
האם זה טוב יותר מחיישן גדול ומרווח בעל פחות פיקסלים - אני לא בטוח, אבל חוש הריח שלי אומר שלא.
בכל מקרה, שלא יבלבלו אותך עם מגה-פיקסל - בתאכלס זה גימיק וממש לא אמור להיות שיקול בקניה.
אם אתה לא בונה על קרופים חזקים (ואני מאוד ממליץ לך לא להקריפ) - המגה פיקסל יכול להיות אפילו משהו מציק (תמונות כבדות יותר).

בדקתי אצל סיגמה, והם מייצרים עדשות לאולימפוס, אבל אורכי-המוקד עדיין אותו הדבר.
למשל ה 150מ"מ מקרו שלהם לניקון / קנון היא עדיין עדשת FF, והיא אותה העדשה גם לאולימפוס, מה שאומר שאתה משתמש בפחות שטח של העדשה ומנצל עוד פחות מהעדשה.
עדשות הקרופ שלהן עדיין באורחי מוקד כמו של ניקון / קנון (החל מ-18מ"מ) בעוד שהאולימפוס מתחילות ב 14 מ"מ (כדי להשיג אורך מוקד המקביל ל-27~ בפריים מלא).
אבל אם כבר אתה מחפש תאימות לעדשות - בחר בניקון / קנון, כי שם המבחר הוא הגדול ביותר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:05

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר