לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-02-2007, 21:55
  GilBates GilBates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי zlil_ab שמתחילה ב "וקיבלתי לאחר שהתקשרתי לקצין..."

הנקודה שרציתי להעביר היא... קצינים הם גם בני אדם. לפעמים הם עושים טעויות, לפעמים הם אנשים רעים ולפעמים הם אנשים טובים. בניגוד למה שהמשפט המפורסם אומר, יש הרבה יותר מ 630 דרכים לפתור בעיה... זה תלוי בך, במפקד שלך וביחסים ביניכם. יחסים טובים ותקינים עם המפקד שלך יכולים להיות ההבדל בין שירות גרוע לשירות מעולה. יש הרבה בעיות שיכולות לבוא על פתרונן בלי "כלים כבדים". זה כמובן תקף גם למפקדים באותה מידה, ותקראי את הסיפור שכתבתי למטה ותגידי לי מה דעתך.
(Military Incompetence, הוצאת מערכות)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-02-2007, 21:19
  מגזניום מגזניום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
את רוצה לקבול אותו?
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי zlil_ab שמתחילה ב "זה בכלל לא קשור לתקיפה אני..."

הוא עבר על :
1." אי קיום הוראות המחייבות "
2. התנהגות שאינה הולמת.
3. חריגה מסמכות.

ואני מאמין שיש עוד כמה דברים שאפשר לומר עליו.אגב זה עבירה חמורה מאוד מה שהוא עשה - הוא נתן לך פקודה בלתי חוקית וסיכן את בריאותך

כידוע בצבא : אי ידיעת החוקים אינה פוטרת חיילים (וגם מפקדים) מהענשה.

בניגוד למה שאמרGilBates :
"וואו, איזה חוסר אמון מבני בינך לבין המפקד שלך...
אפשר לחשוב שהוא לא בן אדם ולא טועה"- אדון יקר. עבירה על החוק מצריכה הענשה של המפקד ולא משנה אם הוא עשה את זה בזדון או לא. זה מה שנקרא מנהל תקין!!!

מפקד לא חסין מעונש. עצה שלי : תקבלי ושיחטוף עונש. אם זה היית את שעוברת עבירה נגדו נראה לך שהוא היה מרחם עלייך או מגיש תלונה??

נערך לאחרונה ע"י מגזניום בתאריך 25-02-2007 בשעה 21:25.
ישן 25-02-2007, 21:42

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי מגזניום שמתחילה ב "את רוצה לקבול אותו?"

אתה טועה ומטעה.

בוא אני אספר לך סיפור אמיתי שקרה לי. בזמנו תפסתי שתי חיילות שלי מחטטות בקבצים האישיים שלי. אני מבטיח לך שיכולתי באותו הרגע לא רק לשלוח את שתיהן לכלא, אלא גם לדאוג עבורן לפסילת מקצוע (מפעילות מחשב קטן).
אתה יודע מה עשיתי במקום?
תפסתי אותן לשיחה, אמרתי להן כך:
"אני לא כועס עליכן... אבל אני מאוכזב. הפרתם אמון בסיסי שבין משתמש למפעיל מחשב. אני מבין שעשיתן את זה מתוך סקרנות לגבי... אבל משתמש אחר לא היה סולח לכן כל כך בקלות. טוב שזה קרה לי ולא למישהו אחר ואני סומך עליכן שלהבא דבר כזה לא יקרה."

זאת היתה הפעם האחרונה שמשהו כזה קרה ביחידה. לא רק זאת, אלא שאחת מהן הוכיחה את עצמה כחיילת מעולה והחזירה את האמון שנתתי בה בריבית דריבית.

אתה עדיין חושב שצריך ללכת במידת הדין?

ישן 25-02-2007, 22:02
  מגזניום מגזניום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
כן- רק במידת הדין .בצבא אי אפשר לנהוג בסלחנות לתופעות של עבירות על פקודות
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי GilBates שמתחילה ב "אתה טועה ומטעה. בוא אני אספר..."

צבא מתוקף תפקידו כגוף העליון השומר על המדינה חייב להפעיל עונשים קשים נגד מי שעובר על החש"ץ.
הוא לא יכול להרשות לעצמו לוותר לחיילים\ קצינים שעוברים על החש"צ משום שאז יתחילו להשים פס על החוקים הצבאיים. זה לא כמו באזרחות שאפשר להעדיף את השיקום ע"פ הענישה.
אגב: את זה שמעתי בהרצאה מתובע בפרקליטות הצבאית בתחילת גיוסי -בקורס שהייתי בו.

דוגמא מובהקת :
באזרחות - אדם שעבר עבירה פלילית והודה . השופט יכול להחליט לא להרשיעו ולא לפתוח לו תיק פלילי אלא להעדיף עבודות שירות או קנס על מנת לשקם את העבריין.

בצבא - אדם שעבר עבירה פלילית והודה . לשופט הצבאי אין כלל סמכות לא להרשיעו ולנסות לשקם אותו . אלא הוא חייב להרשיעו +פתיחת תיק פלילי.

ישן 25-02-2007, 22:16

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי מגזניום שמתחילה ב "כן- רק במידת הדין .בצבא אי אפשר לנהוג בסלחנות לתופעות של עבירות על פקודות"

צבא מתוקף תפקידו צריך לעשות כל שניתן כדי להגן על בטחונה של ישראל מתוך המנדט שניתן לו על הפעלת כוח צבאי. כל השאר זאת פרשנות של מאן דהוא.

אותו תובע חושב כמו משפטן, אבל מה לעשות ויש צבא שלם לנהל ולא על ידי משפטנים. אותו תובע זכאי לדעתו ואני זכאי לדעתי שלי. אם מישהו חושב שצריך לקחת לי את הדרגות בגלל שלא הגשתי תלונה על אותו אירוע - הוא מוזמן לנסות לעשות זאת.

היה פה (וגם בפורום השכן) דיון ארוך על אומנות השלטת המשמעת. יש הרבה כלים להשליט משמעת - הרבה יותר מאשר כלים משפטיים וענישה.
ואגב, עקב כך אני ממליץ לכל חייל באשר הוא להגיד כי הוא מודה בעובדות אבל לא באשמה. זה בהחלט סעיף טיפשי בדמ"ש - אף אחד לא אמור להעיד על אשמה אלא על מעשים ושהשופט יחליט, כמו שכבר יצא לי להגיד כמה פעמים.

וגם בנציב קבילות החיילים חוזרים ומשננים - נסה קודם לפתור את בעיותך עם המפקד הישיר או המפקד שמעליו. כשזה הופך לתחרות של כוח... זה לא עוזר.

ואני אמשיך להמליץ לחיילים ולמפקדים לפתור בעיות באופן אותו הם רואים כחכם והגון.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:56

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר