לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-02-2007, 22:48
  Donjim Donjim אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.02.07
לינוקס firmware ל DLink DWL-520+ ועוד כמה שאלות בנושא

אהלן,

אני חדש בלינוקס (אבל מתאקלם מהר), ויש לי קצת בעיה עם התקנה של דרייבר ו firmware עבור הכרטיס האלחוטי שיש לי ( D-Link DWL-520+ ).
לפי החברה, אין דרייבר רשמי ללינוקס... הם מפנים אבל לדרייבר שאמור להתאים לכל הכרטיסים שמבוססים הצ'יפסט acx100. הבעיה שלי היא שאני לא מצליח למצוא firmware מתאים ל acx100. מישהו יודע איפה אני יכול להוריד firmware מתאים?

עכשיו, הנושא הזה ספציפי זה חלק מבעיה יותר גדולה שלי שבתקווה תוכלו לעזור לי איתה. יש לי router אלחוטי (גם כן של Dlink -- DI 714P+), יש לי PC עם WinXP Pro SP2 ועוד PC עם fedora6. הווינדוס מחובר על ידי הכרטיס רשת שציינתי למעלה לראוטר וככה לאינטרנט, ואני רוצה לחבר את הפדורה לאינטרנט דרך הווינדוס... ניסיתי לחבר את הפדורה לווינדוס דרך LAN רגיל, ולהגדיר bridge של הרשתות בווינדוס, אבל זה לא עובד כל כך.. הפדורה מקבל את הIP ששייך כעיקרון לווינדוס, ולא מקבל IP משלו (למרות ש DNS הוא כן מקבל אוטומטי וכן מכיר כנראה את ה DHCP).. אני לא יודע איך לגרום לו לקבל IP אחר, או לחילופין להחביא אותו מאחורי הIP של הווינדוס... מישהו פה ניסה את זה פעם ויודע איך לעשות את זה?

לחילופין הבנתי שיש משהו בלינוקס שמאפשר בדיוק את ההיפך (IP Masquerade), לחבר את הלינוקס לאינטרנט ולשים מחשבים מאחורי הIP שלו וככה תהיה להם גישה לאינטרנט. זה מה שאני מנסה לעשות, ובגלל זה אני צריך firmware לפדורה עבור הכרטיס רשת הזה... זה אפשרי? לחבר ווינדוס לאינטרנט מאחורי לינוקס?

ושאלה אחרונה -- מישהו יודע איפה יש רשימה של כרטיסי רשת אלחוטיים ומקום להוריד את הדרייבר המתאים להם ללינוקס? (במקרה ועדיף לי פשוט לקנות עוד כרטיס עבור הלינוקס ולחסוך הרבה מאוד כאב ראש ו bandwidth נמוך) או איזה כרטיסים ודרייברים עובדים טוב בלינוקס ונמכרים בישראל?

תודה רבה מראש על העזרה, קצת הרבה שאלות
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:20

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר