לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-03-2007, 20:18
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MALSHAB123 שמתחילה ב "רק תפקדים כאלה קטנים? ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי stinger360
זה ממיין לכמה תפקידים...

כמו אח/חובש/פארמדיק.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MALSHAB123
רק תפקדים כאלה קטנים?

כאילו לא רופא או משהו כזה?

תן לי לנחש- היית אח במלר"ד, ורצו להוציא אותך לקורס על-בסיסי ברפואה דחופה, וגם בטיפול נמרץ (כדי שתוכל גם לתת תרופות ב-Push ולא תצטרך רופא, כמובן). כשראית כמה הקורס הזה הוא קטן, פנית ללימודי רפואה דחופה (הרי כבר יש לך תואר ראשון בסיעוד, ככה שלא התאמצת יותר מדי).
עכשיו אתה אח-פאראמדיק מוטס בשירות הוד מלכותה, וחוסך בשביל להתחיל לימודי רפואה (שבשבילך מיועדים רק בשביל הרשמיות). ככה שבאמת, התפקידים האלה קטנים "בשבילך". שלא לדבר על חובש, אותה מילה שמצלצלת לך באוזן בדיוק כמו "מצחצח נעליים".

בעצם, מהניק שלך אני לומד שאתה מלש"ב, משמע- נער בתיכון. ועם זאת, אתה קורא לתפקידים פאראמדיק, חובש, ואח "קטנים". יש לך מושג מה עושה אח? מה המשמעות של התפקיד הזה לרפואה? לחולה? אתה יודע שלימודי סיעוד נמשכים ארבע שנים?
אתה יודע מה עושה פאראמדיק? אתה שתואר ראשון ברפואת חירום לוקח שלוש שנים? זה כמו כל התיכון שעוד לא השלמת!
אפילו לחובש אין לך זכות לקרוא "תפקיד קטן". אני מכיר אנשים שחלמו ונלחמו להיות חובשים. על עמנואל גלעדי שמעת? על יגאל ארד?
בצבא, יצא לי להתרגז גם כששמעתי מדריכים מהבה"ד (10) מדברים בזלזול על מפ"טים. גם לראות רופא שמזלזל או מתעמר בצוות הסיעודי זה דוחה בעיני. במקרים האלה מדובר על אנשים שעברו הכשרה ארוכה יותר ונחשבים לצוות רפואי בכיר יותר מאותם בעלי תפקידים בהם זלזלו. ועדיין זה מגעיל.

מי שכותב וקורא בפורום הזה יודע שאני לא נוהג לכתוב בצורה כזאת. אבל באמת שהפלצנות והשחצנות שלך כאן הרגיזה אותי, אפילו אם זאת רק בחירת מילים גרועה. איך אתה מעז לקורא לאח תפקיד "קטן"? יש לך מושג איזו אחראיות זאת? מה האנשים האלה עושים ועוברים?

נערך לאחרונה ע"י Cfox בתאריך 04-03-2007 בשעה 20:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-03-2007, 21:12
  MALSHAB123 MALSHAB123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MALSHAB123 שמתחילה ב "מה זה קד"צ רפואה?"

אם היית שואל מהי כוונתי במילה "קטנים" אז לא היית מזיין את השכל כמו שזיינת את השכל כרגע..

- בכל אופן התכוונתי לקטנים בכך שלא נגיד ניתן להתמיין למשהו ספציפי שאתה רוצה כמו
רופא ויותר הגדרה כוללת.. אלא כמה תפקידים שרק אחרי שאתה מתמיין אתה בוחר מה הבחירה שלך כמו אח/פאראמדיק/חובש..

התכוונתי למיונים יותר כללים כמו "רופא קרבי" או משהו שאתה יודע מראש לאיזה תפקיד אתה מתמיין..

- וכן - כן יש לי מושג מה כל אחד מהם עושה, ויש לי במשפחה רופאים ואחיות אז אל תזיין לי את השכל!

- ואולי אני נער בתיכון(מסיים י"ב) אבל תאמין לי שאני יודע הרבה הרבה הרבה מאוד על צבא ורפואה וכל זה וזה שאני נער בתיכון ואני בן 17 ועוד לא עשיתי צבא בניגוד אלייך לא עושה אותך יותר מבין!

זה שאתה גדול ממני ב10 שנים או יותר לא אומר שיש לך יותר ידע.. מקסימום יותר ניסיון או כל הבולשיט הזה..

DMITH-

KnockDOWN ??? מה אתה בן שנה תגיד? חח.. איזה מתרומם..
ישן 04-03-2007, 21:50
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי MALSHAB123 שמתחילה ב "אם היית שואל מהי כוונתי במילה..."

"אם היית שואל מהי כוונתי במילה "קטנים" אז לא היית מזיין את השכל כמו שזיינת את השכל כרגע.."

- בכל אופן התכוונתי לקטנים בכך שלא נגיד ניתן להתמיין למשהו ספציפי שאתה רוצה כמו
רופא ויותר הגדרה כוללת.. אלא כמה תפקידים שרק אחרי שאתה מתמיין אתה בוחר מה הבחירה שלך כמו אח/פאראמדיק/חובש..

התכוונתי למיונים יותר כללים כמו "רופא קרבי" או משהו שאתה יודע מראש לאיזה תפקיד אתה מתמיין.."

אני עדיין לא מבין למה אתה מתכוון. איך קטנים=לא ניתן לדעת להתמיין למשהו ספציפי? איך מיונים לתפקיד ספציפי ("רופא קרבי") הם יותר כלליים ממיונים לכמה תפקידים שונים שרק אחרי המיון אתה מקבל תפקיד ספציפי?

אני לא יודע בדיוק איך זה היום, אולי קצת השתנה לאחרונה. בכל מקרה, חובש, פאראמדיק ואח אינם שקולים זה לזה מבחינת הדרישות או המיונים, גם אם היום הם נמצאים תחת אותו אשכול, כפי שאומר stinger 360. סיעוד נמצא גם בעתודה. בעתודה אתה מקבל תואר ראשון בסיעוד; לעומת זאת, קיים (או לפחות היה עד לאחרונה) גם קד"צ סיעוד- לימודי תעודה במשך שנתיים וחצי (הקד"צ הכי ארוך בצה"ל ועד להארכת קורס טיס בכלל הקורס הכי ארוך בצה"ל). פאראמדיקים- יש היום רק את הקורס הצבאי, שהוא למעשה הקורס של מד"א, ומועבר ע"י מד"א, אלא שהחלק העיוני בבה"ד 10. לימודי תואר ראשון ברפואת חירום במסגרת העתודה בוטלו, משום מה.

אני עדיין מתקשה להאמין שהכוונה שלך בצירוף "כאלה קטנים" הייתה מה שאתה מתאר כאן.

"- ואולי אני נער בתיכון(מסיים י"ב) אבל תאמין לי שאני יודע הרבה הרבה הרבה מאוד על צבא ורפואה וכל זה וזה שאני נער בתיכון ואני בן 17 ועוד לא עשיתי צבא בניגוד אלייך לא עושה אותך יותר מבין!"

תגיד, "הרבה הרבה הרבה מאד" זה יותר או פחות "מהרבה מאד מאד"?

ראשית,
גם כשאני הייתי בגילך, בכיתה י"ב, חשבתי שאני יודע הרבה הרבה הרבה מאד על הצבא. ביום הראשון של הטירונות הבנתי כמה שאני טועה. אולי ידעתי את כל הדרגות, כל החילות, כל המסלולים וכל התפקידים- ועדיין, לא ידעתי כלום באמת.
גם בתור חובש, למדתי שרק באמת להיות שם- נותן לך את ההבנה של איך דברים באמת. עד שלא ראיתי בחור עם קטיעה של שלוש אצבעות- לא השליתי את עצמי שאני יודע איך אתמודד עם מצב כזה או איך זה נראה ומרגיש להיות במצב כזה. לשמחתי, המראה לא הלחיץ או הרתיע אותי.

שנית,
זה שאתה נער בתיכון ואני נער שסיים את שירותו הצבא כן עושה אותי יותר מבין ממך בדברים מסויימים. אני לא טוען שאני מבין יותר ממך בהכל; ייתכן בהחלט שאח שלך שירת ביחידה זאת או אחרת ואתה מכיר את פועלה יותר ממני. למידה מהפורום הזה, אתר עולים על מדים, חברים וקרובי משפחה- אינה תחליף ל-hands on experience. אלה שני דברים שהולכים ביחד, לא או זה או זה.
אני כן טוען שזה שסיימתי את שירותי הצבאי כן עושה אותי יותר מבין ממך בכמה דברים. אחד מהם, הוא זה שאני מבין יותר טוב ממך. אני יכול להגיד לך את זה כי אני יודע היום כמה אני מבין יותר מבכיתה י"ב.

"- וכן - כן יש לי מושג מה כל אחד מהם עושה, ויש לי במשפחה רופאים ואחיות אז אל תזיין לי את השכל!"

אני שמח לשמוע שיש לך רופאים ואחיות במשפחה. אני שמח גם לשמוע שאתה מתעניין ויודע מה כל אחד מהם עושה. אבל אם מעולם לא עבדת איתם, ולא חווית חוויות שהם חווים בעבודה, יתכן שאתה מתקשה לקבל הערכה אובייקטיבית ואמיתית של העבודה שלהם. אבא שלי הוא מהנדס מכונות מנוסה, ויצא לי לדבר איתו לא מעט על העבודה שלו, ואפילו לבקר אצלו במפעל רבות. עדיין, אני לא טוען שאני יודע מה זה להיות מהנדס.

"זה שאתה גדול ממני ב10 שנים או יותר לא אומר שיש לך יותר ידע.. מקסימום יותר ניסיון או כל הבולשיט הזה.."

באמת יצאתי זקן, הא? אני גדול ממך פחות או יותר ב-5 שנים, לא שזה משנה.
אז דבר ראשון, זה כן אומר שיש לי יותר ידע- פה ושם. אני בטוח שיש דברים, בתחומי העניין שלך, שאתה יודע עליהם הרבה יותר ממני. עדיין, ידע נצבר עם הזמן. בטוח, שידע בקשר לצבא בכלל ובחיל הרפואה בפרט נצבר בעיקר תוך שירות, בצבא בכלל ובחיל הרפואה בפרט.
דבר שני, כן. יש לי יותר נסיון צבאי ממך. אני שמח שאתה מסכים עם זה. מפריע לי שאתה אומר "נסיון או כל הבולשיט הזה", בגלל שנסיון זה ממש לא בולשיט. ואיך לומדים את זה? עם הנסיון. במקרה הזה- שירות בצבא. אם אתה מתכוון לזלזל בנסיונם של חיילים ותיקים ממך- תוותר על זה כבר עכשיו. זה יפריע לך להיות חייל טוב ומקצועי. אתה יכול להיות חייל טוב על סמך ידע ולמידה- וחייל עוד יותר טוב אם אתה מצרף לאלה גם התבססות על נסיונם של אחרים.

ישן 04-03-2007, 23:22
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי MALSHAB123 שמתחילה ב "אם היית שואל מהי כוונתי במילה..."

הכוונה היא, שאתה צריך להוריד לעצמך כאפת שטות.

אמרת שטויות, קיבלת על הראש ממשהו שמבין בתחום. תקבל את זה, תגיד שטעית, תתנצל ותפרמט את השאלה שלך מחדש, בהתחשב ל!!נסיון והידע!! החדש שרכשת. זה שאתה מנסה לתרץ, שהתכוונת למשהו אחר, לזה שקטן = שלא יודעים לאן מגיעים... נראה פטטי. בכדורגל קוראים לזה LAST HOPE TRY ונותנים על זה פנדל. =))
אני בחום לב מציע לך להקשיב לדבריו של החובש לשעבר כי אלה דברים שעלולים עוד לעזור לך בעתיד. עם גישה כמו שלך לא תשרוד בצוות עם אנשים נורמלים.
שיהיה לך בהצלחה, ידידי המנוסה והרב יודעה.

נ.ב.
אם אתה אכן יודע כל כך הרבה הרבה הרבה מאוד על הצבא, יותר אף מאלה שסיימו את השירות שלהם, אני חייב לשאול אותך שאלה טבעית - "מה אתה עושה פה?!".

ישן 05-03-2007, 02:01
  MALSHAB123 MALSHAB123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MALSHAB123 שמתחילה ב "מה זה קד"צ רפואה?"

מכיוון שרק Cfox הוא זה שענה בהתייחסות רצינית ובכבוד אני יענה רק לו באותה מידה.

DMITH-
אתה מדבר שטויות בלי להספיק והתגובות שלך פה הם הכי מטומטמות והיחידות שלא מתייחסות לשאלות ולתשובות..
לא אמרתי שאני יודע יותר מאנשי צבא בכלל .. אני בטוח שהרוב המוחלט יודע יותר ממני..
ומה הקשר ל"מה אתה עושה פה בכלל??"

RAWR -
לא קראת את כל התגובות נכון?
תמצא לי פעם אחת שאמרתי שאחד מהתפקידים האלה הם שוליים ואני נותן לך מיליון דולר ביד..

לבן היחידי שמגיב פה בצורה רצינית(כן.. CFOX)-
טעיתי בניסוח, לא יודע עדיין איך להגדיר את זה בסדר?
אני מתכוון לאיזה מיונים בקד"צ רפואה יש שהם לא תחת אשכול אחד מספר תפקידים?
יעני כל תפקיד בנפרד? שאתה יודע מראש שאתה מתמיין להיות רופא ולא לאח/פארמדיק/חובש..

- לא אמרתי שאין לך ניסיון או שניסיון זה לא דבר חיוני וחשוב,להיפך..
אני פשוט לא חושב כמו האנשים האלה שאומרים "תאמין לי אני יותר גדול ממך"..
אצל חלק זה נכון אבל חלק רק מתייחסים לבני כמה הם ולא מה הם יודעים או מה כבר עברו..

- לא אמרתי שאח\חובש\פארמדיק\רופא\כל דבר אחר ברפואה איננו חשוב ואיננו תורם וחיוני אלא להיפך אני מאוד מעריך את המקצוע הזה ואני מעריך את האנשים שהלכו לעסוק ברפואה בצבא בייחוד כי זה לא מושך הרבה אנשים ואני יודע שחסר אנשי רפואה בצבא אז כל אחד ואחד מהם מאוד מוערך בצבא

- לא אמרתי שאני יודע יותר ממך מסיבה אחת פשוטה=
אין לי מושג מי אתה,בן כמה אתה,מה אתה עושה בחיים וכמה ניסיון או ידע יש לך.
אני פשוט אומר\טוען שיש לי הרבה ידע וניסיון בכל הקשור לצבא בגלל גורמים כאלה או אחרים.

-לגבי הרפואה במשפחה וכל זה..
לא התכוונתי שיש לי מושג מה בדיוק כל אחד מהם עושה, או מה הנהלים או מה הם עושים בכל מצב נתון, אלא מה ההגדרה הכללית של כל אחד מהתפקידים..

- כשאמרתי "ניסיון או כל הבולשיט הזה.." לא התכוונתי לבאמת איך שזה כתוב ואני מקווה שאתה מבין זאת לבד על סמך התגובה שלי פה.. אני מעריך ניסיון יותר מכמעט כל דבר אחר..
אחד הדברים שאני הכי מעריך והכי מעניינים אותי הם אנשי צבא וצבא בכלל ואתה יודע כמה מלשבים ובעיקר י"בניקים מתעסקים בצבא בחיי היום יום..
בכלל יש לי הרבה מאוד אנשי צבא במשפחה ואני בטוח שאתה גם מכיר חלק מהם ושמעת עליהם..

- תודה על התגובה , והאמת שאני ישמח אם תרחיב עוד על המושג פאראמדיק ומה הוא עושה ולאן הוא יכול להתלוות וכל זה..

- אשמח גם אם תכתוב איפה שירתת , במה שירתת ולמה החלטת ללכת לרפואה בצבא?

ד"א גם לך היה קב"א נמוכה? (לי היה סיבוך בצו ראשון ואני בתהילכי ערעור על הקב"א..)

נ.ב - אני עדיין מתלבט אם ללכת לקד"צ.
ישן 05-03-2007, 02:29
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.04
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי MALSHAB123 שמתחילה ב "מכיוון שרק Cfox הוא זה שענה..."

פעם הבאה, יותר פשוט לכתוב "סליחה, טעיתי" מאשר לכתוב מגילה של תירוצים. אבל עזוב.. באמת..

אני כולה מע"ר מתנדב במד"א אבל אני עובד עם פארמדיקים (אני מתנדב רק על ניידת טיפול נמרץ) וקצת מבין בתפקיד הפארמדיק. אני בטוח שאחרים פה ידעו להרחיב יותר ממני...

פארמדיק (בצבא) הוא אדם שעבר קורס פארמדיקים צבאי או עתודאי שעשה תואר ברפואת חירום באוניברסיטת בן גוריון. היום כבר לא מכשירים פארמדיקים עתודאים אלא רק בקורס צבאי. פארמדיק הוא הסמכות הרפואית הגבוהה ביותר אחרי הרופא. הוא מורשה לבצע פעולות סעד חיים מתקדם, לתת תרופות ולבצע מספר ניתוחי שדה... ספציפית לגבי מהות התפקיד בצבא, או שתחפש בפורום או שתחכה לעוד תגובות כאן.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:01

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר