לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-03-2007, 20:19
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
הסיפורים אודות סיירת שקד וחולות רפיח/אל עריש ממש אינם חדשים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "יוסי שריד: "הרג שבויים מצרים - פשע מלחמה""

אני מעולם לא חקרתי או תשאלתי אודות התקופה, היחידה, הנושא ובוודאי שאיני בגיל שיכולתי לשמוע אודות כך בזמן אמת/איחור קל. בכל זאת יותר מפעם אחת שמעתי קצוות של סיפורים אודות מעשים שנעשו בשבועות שלאחר המלחמה באזור ואשר חרגו מאירועים של shit happens (כל יפי הנפש בבקשה לא להטפל לביטוי הזה: הוא מייצב מציאות, גם אם מציאות לא יפה). הסיפורים תמיד הוזכרו בהקשר של דיר יאסין או מעשי בירו ב-56 וכדוגמא לזה שגם "יפי הבלורית ומצביעי מפא"י" לא הלכו תמיד בדרך הישר.

בכל מקרה האוננות סביב נושאים כאלה מעידה על שתי תופעות:

1. ישנם אנשים רבים מאוד שלא חוו סצנות מלחמתיות (לא נעים להגיד אבל סרחונות כאלה הם חלק ממלחמה. הגדרת "פשעי המלחמה" עד לרמה פרטנית כזאת היא יישום של אוטופיה ילדותית שבסך הכל תביא לדין את אלה שעשו מה שעשו בסערת רגשות ותמלט ממשפט את הרוצחים המקצועיים).

2. אחד מיסודות האנטישמיות המודרנית חילחל חזק מאוד אל העם הישראלי-יהודי: זוהי הטענה כי מעשים שליליים של יהודים/ישראליים יהיו תמיד חסרי זמן והקשר, בו בזמן שמעשים זהים של כל עם אחר (גם של עם/צבאשהנו אוייב של אותו אנטישמי) חומרתם הנה תלויית זמן/קונטכס.

חיילים של הצבא האמריקאי חיסלו בסיטונות שבויי אוייב במלחמת העולם ובקוריאה ותמיד הדבר הושתק. מי שימשיך ויטען כי "פשע של אחרים אינו מנקה אותך מאשמה על פשעך" פשוט אינו מבין את הדינמיקה המעשית של ההתרחשויות ברמת המדינה. חבורת אוטופיסטים חוקקו חוקים שמעולם לא מומשו באופן יעיל אולם מטעמי מצפון/יחסי ציבור חתמו וקיבלו אותם מרבית המדינות.

לקבל עליך את דין "פשעי המלחמה" תוך התעלמות מהתעלמות כל שאר העולם מאותם חוקים, זה כמו לנהוג "90 קמ"ש ולא מ"ש אחד נוסף" בכביש המהיר ובנתיב השמאלי "בגלל שזה מה שאומר החוק וכל השאר לא מזיזים לי". אתה פשוט לא חי על האדמה הזאת אם אתה מאמין שזה אפשרי. הצרה כאן היא שבניגוד לנתיב השמאלי, ביישום עצמי של חוקי הדין לגבי פשעוני מלחמה, אתה לא תקבל מבטים זועמים מנהגים עוקפים, אלא פשוט תעוף בסחרור לתעלה בלי שמישהו בכלל יזהיר אותך שאתה אידיוט.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-03-2007, 08:41
  GilBates GilBates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "הסיפורים אודות סיירת שקד וחולות רפיח/אל עריש ממש אינם חדשים"

"מורסות" כאלה נוטות להתפוצץ שוב ושוב, למרות נטיה ממסדית (של כל הממסדים בעולם!) להשתיק אותן. זה לא עניין של מה בכך עבור המצרים, כמו שזה לא היה עניין של מה בכך עבורנו לו היו מתגלה מקרה חדש כזה באחד מצבאות ערב. גם אני נגד הפסטיבל התקשורתי סביב העניין ומאוד לא מרוצה ממה שקרה, אבל זה באמת לא צריך להפתיע אף אחד שזה נפלט. עכשיו צריך לעשות בקרת נזקים יעילה - או לתת לעניין למות מעצמו (עד הפעם הבאה?) או לסגור אותו כמו שהיה צריך - בהסכמי השלום בקמפ דיוויד היה צריך להיות סעיף הכולל מורטורים גורף על פשעי מלחמה.

נ.ב.
מעניין שכל האש מכוונת ליוסי שריד ולא לטמבלים שפתחו את הפה.
(Military Incompetence, הוצאת מערכות)

ישן 05-03-2007, 12:00
צלמית המשתמש של Big Bad Joseph
  Big Bad Joseph Big Bad Joseph אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.07.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "יוסי שריד: "הרג שבויים מצרים - פשע מלחמה""

רק תסבירו לי מה היה חשוב לרן אדליסט לפרסם את הטימטום הזה כעת?

בכל מחיר לתפוש כותרות?
למי זה מועיל?
על זה נאמר" כשטיפש אחד..."
אם שקד חיסלו גדוד מצרי זה או אחר, אין לי מושג.
אני מניח שזה נכון.
אם ירו בשבויים? אני בטוח שלא.
הגדוד הזה היה מזויין ונע מערבה.
היתה כוונה לא לאפשר למסגרות לוחמות לסגת כדי שלא יבוצעו קרבות בכוחות מזנבים
בכוחות נסוגים וכיו''ב.
לא ראיתי ולא שמעתי שירדו על גדוד נסוג ומחקו אותו...סתם כך.
אבל, לעומת זה, המצרים החמודים האילו, השיות התמימות, שהתיכו, פשוטו כמשמעו לוחמים במעוזים, באמצעות להביורים, שהרגו שבויים,
כך מתוך צורך לנקום, שהעלימו אנשים שנפלו לידיהם או פשוט נתנו להמון פרוע, מוסת, של תתי אנוש לטחון אותם לאבק דק בקילשוניהם!!!
זה בסדר.
כי הם נורא רגישים ונעלבים נורא מהר.
גועל נפש!
גועל נפש הם וגועל נפש חבורת הלקקנים בצד שלנו שממהרים להתנדב לספק מידע והתייחסויות מלומדות בעתונות שלהם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:20

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר