
18-03-2007, 21:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.06.06
הודעות: 790
|
|
צבא תימן הרג לפחות 25 מורדים שיעים בצפון המדינה
צבא תימן הרג לפחות 25 מורדים שיעים בצפון המדינה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] מאת סי"ג [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
כ-190 מורדים נהרגו מאז דצמבר בלחימה בין הצבא לארגון המורד "נוער מאמין", השואף להקים בתימן מדינת הלכה איסלאמית [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] צבא תימן הודיע היום (ראשון) כי חייליו הרגו לפחות 25 מורדים שיעים במחוז סעדה שבצפון המדינה, שם נלחם ארגון שיעי בכוחות הצבא והמשטרה בחודשים האחרונים.
לפי המידע שנמסר באתר האינטרנט של משרד ההגנה התימני, המורדים נהרגו בהפצצה של הצבא על מעוזיהם ההרריים, הסמוכים לגבול סעודיה. עוד נמסר כי הצבא החרים נשק וחומרי חבלה במעוזים שנכבשו.
מחוז סעדה, כ-230 ק"מ מצפון לבירה צנעא, הוא מוקד העימות בין צבא תימן לארגון השיעי "נוער מאמין" מאז חודש דצמבר. על פי העיתונות המקורבת לשלטון בתימן, מאז תחילת העימותים נהרגו כ-190 מורדים וכ-360 נשבו. בשבוע שעבר אמר נשיא תימן, עלי עבדאללה סאלח, כי "כל הדלתות סגורות" בפני דיאלוג עם הארגון, שמסרב להיכנע.
הארגון המורד הוקם ב-2004 על ידי האימאם השיעי חוסיין ברדאווין, שנהרג זמן קצר לאחר מכן בקרבות עם הממשלה, בהם נהרגו עד היום כ-720 חיילים ומאות רבות של מורדים. על פי הממשלה, הארגון, שבראשו עומד כיום עבד אל-מאליק אל-חוטי, שואף להפיל את הממשל הרפובליקאי ולהקים מדינת הלכה איסלאמית. עוד טוענת הממשלה, כי הארגון נתמך על ידי "גורמים חיצוניים". על פי פרסומים בתקשורת התימנית, מדובר באיראן ולוב, אולם שתי המדינות הכחישו זאת.
לפני כחודשיים, פונו 45 תושבים יהודים ממחוז סעדה, בשל התנכלויות שכניהם.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/839022.html
|