לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-03-2007, 22:50
  gixxer gixxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי x4xux שמתחילה ב "תגיד לי אתה בכלל יודע מה זה צבא ?"

אני לא התווכחתי עם מה שאמרת..אני יודע ששבירות זה דבר קשה ומשביז..

אבל אם כל חייל שבסדר גמור רק לא בזין שלו לשמור ילך ויוציא פטור נפשי משמירות אז לא יהיה מי שימור..לא משנה איך תסובב את זה או כמה תרגיש גבר מזה שאני לא התגייסתי ואני לא ממש מבין מהחיים שלי,עדיין אתה סתם מחפש פטור(אלא אם יש לך מצוקה נפשית אמיתית)..
אין קשר לזה שהתגייסתי או לא..גם עכשיו אני יודע שזה חרא ולא בא לך לעשות את זה..אבל ללכת לקב"ן ולקבל פטור זה סתם להקטין ראש ובעצם לדפוק את החברים שלך שיעשו יותר שעות שמירה כי חסר בנאדם.
בסך הכל,הרצון שלך לקבל פטור משמירות(ושוב אם יש לך בעיה נפשית אמיתית אני תומך לחלוטין שתיגש לקב"ן) נובע מעצלנות..

שיהיה לך אחלה לילה פז"מניק..

נוב 07.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-03-2007, 21:08
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מגזניום שמתחילה ב "הגישה שלך היא ממש מעוותת! אתה חושב שאתה יודע הכל??"

אני לא יודע עם אני יודע הכל, אבל בניגוד אלייך אני כן שוקל את מה שאני כותב.

אחת הבעיות הקשות של אבחון מצוקות הם העובדה שהרבה חיילים משתמשים ב"טריקים" שחברים שלהם סיפרו להם כדי לזכות בפטורים.

חס וחלילה אני לא מאשים פה אף משתמש בניסיון לרמות, אני לא קב"ן ואין לי את האפשרות לקבוע אם למישהו יש מצוקה אמיתית או לא, ולכן כפי שכתבתי חייל עם מצוקה חייב לפנות לקב"ן, וגם חייל שלא נמצא במצוקה אלא רק מרגיש שיש לא בעיות צריך לפנות לקב"ן.

אם היית יוצא נקודת הנחה שהוא משקר האשכול לא היה נשאר פתוח.

אבל גם חשוב להבהיר לכל אלו שמנסים לנצל את הקב"ן כדי להוציא פטורים שלא תמיד הם יצאו במצב ש"או פטורים או כלום" אלא שהם גם יכולים להסתכן בצעדים משמעתיים, קב"ן הוא איש מקצוע, הוא יודע לזהות מצוקה ואם הוא יגיע למצב שהוא ממליץ על טיפול משמעתי זה יהיה רק אם יהיה לו ברור שהחייל משקר, וגם זה יקרה אחרי יותר ממפגש אחד.

ודרך אגב, כרגיל המידע שהבאת הוא לא מדויק - חייל שמאים להתאבד נשקו ילקח עד אשר הוא יפגש עם קב"ן, לאחר המפגש עם קב"ן הוא יכול להמליץ למפקדים להחזיר את הנשק לחייל ואז הוא חוזר לבצע את כל המטלות כרגיל, וכמובן שהוא גם יכול להחליט שהחייל לא רשאי להמשיך להחזיק נשק, לפעמים גם החייל יועבר ליחידה אחרת או תפקיד אחר שמותאם לו יותר ולפעמים הקב"ן ימליץ פשוט על מפגשים נוספים.

ונדגיש את זה עוד פעם כדי שזה יהיה ברור לכולם - אף חייל לא צריך לחשוש מפגישה עם קב"ן.

ישן 26-03-2007, 13:14
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
הוא אולי לא יודע הכול, אבל בהחלט יש לו ניסיון בתחום, אני חושב שגם לי יש
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מגזניום שמתחילה ב "הגישה שלך היא ממש מעוותת! אתה חושב שאתה יודע הכל??"

מאחר וגם High-Hopes וגם אני שירתנו בתפקידים דומים באותם מקומות (אם כי בהפרש של כשנה/שנתיים), שנינו מכירים את נוהלי העבודה של מפקדים וחיילים מול הקב"ן.
תאמין לי ששום דבר לא נכתב כאן מתוך מטרה להתנשא או להפחיד חיילים.
אני אישית פגשתי בהזדמנויות שונות חיילים שלא היו מוכנים לחתום על נשק מסיבות כאלו ואחרות, ולאחר מספר פגישות עם הקב"ן חלקם ניאותו לחתום על נשק, וחלקם חתמו עליו בחוסר רצון מופגן, זאת לאחר שהקב"ן לא זיהה אצלם שום רצון ממשי לפגיעה בעצמם או באחרים, זולת רצון להתחמק ממשימות.
עברתי מאות טירונים- כחייל בטירונות, כמפקד צוות טירונים, כסמל טירונים, וכרס"ל טירונים. לא היה חייל אחד, חייל אחד בסוללות שבהן שירתתי, שביקש לראות קב"ן ולא קיבל. כל מי שביקש קב"ן קיבל, וכל מי שראה קב"ן חזר עם חוות דעת מפורטת ועם המלצות. לא זכור לי אפילו מקרה אחד שבו הקב"ן הורתה להרחיק חייל מנשקו. אפילו פעם אחת.

ישן 26-03-2007, 23:19
  מגזניום מגזניום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
אני מדבר על פטור משמירות והבסיס שלי מוצף בחיילים עם פטור משמירות מהקב"ן
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "הוא אולי לא יודע הכול, אבל בהחלט יש לו ניסיון בתחום, אני חושב שגם לי יש"

שלא נדבר על הקרייה !!

היום הקבני"ם לא מחזיקים חיילים בכוח וחייל שאומר לקב"ן שהוא רוצה לצאת מהצבא יצא !!

אעפ"כ אני צריך לומר שיציאה מקרבי דרך הקב"ן זה דבר קשה אבל שחייל חופר לקב"ן בראש הוא ייצא מקרבי.

יש לי חייל במדור חדש שהגיע מתותחנים (נפלט עקב פרופיל נפשי) הוא סיפר לי שהוא שיגע לקב"ן בשכל עד שלבסוף לאחר 2 פגישות הקב"ן שיחרר אותו . והנה הוא היה באמת עם בעיה נפשית וגם הוא היה צריך לחפור לקב"ן ולבלבל לו במוח עד שהוא הוציא אותו מקרבי.

הקבני"ם היום מקשים על חיילים על יציאה מקרבי =הורדת פרופיל לנפשי (64/45 נפשי) אבל בסופו של דבר חייל שהוא עקשן ומראה על בעיה הקב"ן יוריד לו פרופיל.
אך אם חייל בא לקב"ן ואומר לו שהוא לא מתאים לצבא מבחינה רגשית/ צבאית והוא נחוש בדעתו- כמעט בכל המקרים הקב"ן יתן לו המלצה לפטור משירות בטחון .

אין פה צורך לשקר או לייפות את המציאות - המוני חיילים נפלטים מאוד בקלות באמצעות הקב"ן.
הצבא שלנו זה לא מה שהיה פעם שמי שהיה פעם. נקודה!

נ"ב: אין פה עידוד לפטורים . יש פה עידוד לפנות לקב"ן שצריך!אין מה להתבייש והפורום הזה לא צריך לסמן באור שלילי חיילים שרוצים קב"ן ורוצים פטורים עקב בעיה נפשית

נערך לאחרונה ע"י מגזניום בתאריך 26-03-2007 בשעה 23:21.
ישן 27-03-2007, 09:59
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
לטענתך, הצבא הוא מערכת אטומה ורעה שרק מזיקה לנפשם (המיוסרת ממילא) של הבחורים הצעירים
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי מגזניום שמתחילה ב "אני מדבר על פטור משמירות והבסיס שלי מוצף בחיילים עם פטור משמירות מהקב"ן"

לטענתי, לפני הגיוס כמעט כל המתגייסים בריאים בנפשם, מורעלים וששים אליי קרב.
פתאום בצבא אנשים מגלים בעיות נפשיות שונות ומשונות (תתפלא לשמוע איזה סיפורים יש לאנשים), וברגע שהם מקבלים את מבוקשם- פטור מנשק/שמירות/עזיבת היחידה/שחרור מצה"ל, הבעיות "נעלמות" כלא היו.

נו באמת... אל תהיה תמים. אנשים שרוצים לעזור לעצמם לא ילכו לקב"ן וידרשו פטור משמירה. אנשים שרוצים לעזור לעצמם ילכו לקב"ן ויבקשו ייעוץ איך להתגבר על הפחדים והחששות, והיו לי כמה חיילים כאלה. אותם אנשים גם לא יעשו מזה עניין, הם יבקש לראת קב"ן בשקט, ויפגשו איתו מבלי שאחרים ישימו לב.
מבלי לערוך הכללות, אבל כמות האנשים שפונים לקב"ן כדי להתחמק מדברים כאלו ואחרים עולה בהתמדה, וכמעט בכל מקום תוכל למצוא מישהו שיתרברב ב"איך הוא דפק את הצבא", ועם גישה של "למה מה קרה, נראה להם שהם יטחנו אותי? אני אראה להם מה זה".

ישן 27-03-2007, 11:39
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אז לסיכום:"

ואי לכך - ינעל. פותח האשכול מוזמן לתת לנו סיבה לפתוח אותו מחדש.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:14

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר