|
גיבוש שייטת 13 - מאמר
מאמר גיבוש שייטת 13:
--------------------------------------------------------------
כיסוי תחת:
כל מה שנאמר כאן, הוא בגדר הרושם האישי שלי, מלשב צעיר מחוויה שחוויתי, אף אחד פה לא צריך לקחת מהמאמר הזה משהו, לעשות או לא לעשות מה שכתוב כאן. אני בטוח שיש כאן המון אי דיוקים, גם כל קבוצה עשתה דברים אחרים בימים אחרים (נגיד, היו כאלה שלמדו לפרק ולהרכיב ביום השלישי, בכל זאת, כתבתי את זה היום כדי שאני אזכור כמה שיותר דברים).
המטרה היא לעזור לחברה שהולכים להבחן, כמו שלי עזרו המאמרים המצויינים שהיו כאן מגיבושים קודמים, תודה רבה לכותבים.
סוף כיסוי תחת.
----------------------------------------------------------------
אז איפה היינו? אה !
נגמר אחד הגיבושים הקשים של צהל, הגיבוש לשייטת 13-
ועכשיו למאמר:
יום ראשון , היום הראשון של הגיבוש, היה יום קייטנה, אין לי מילה אחרת לתאר את זה, כולם מגיעים לתחנת הרכבת, מסתכלים אחד על השני, רואים נגד מי הם הולכים להתחרות, מסתכלים מי ניראה סוס ומי לא, מפה לשם עולים על אוטובסים, מגיעים לבסיס, עוברים שרשרת בדיקות זיהוי, התאמה , הפקדה של חפצים אישיים וכו'
================================================== =========
*לכאן יש שני טיפים חשובים:
-באוטובוס חילקו לנו שאלון רפואי, אחת השאלות הייתה- "האם ישנת 7 שעות מלאות לפני הגיבוש?", עכשיו בתאכלס, אף אחד באמת לא ישן 7 שעות לפני הגיבוש, כולם אמרו את זה אצלי בקבוצה, אני אישית ישנתי 6, היו כאלה שרצו להיות אמינים וכתוב שהם ישנו 4/5 שעות, וואלה, קיבלו את כל הזובר, דחו להם ת'הגיבוש. (ותחשבו מזה, אתם מגיעים, מכינים את עצמכם נפשית, מכינים את הציוד, ובסופו של דבר אתם עפים הבייתה וצריכים לדחות ת'הגיוס כדי להבחן שוב).
זו כמובן לא המלצה לאף אחד לא להגיד את האמת, ואני לא לוקח שום אחריות על זה, תעשו מה שניראה לכם, אבל יחסית למה שהיה ביום הראשון, באמת שאין כ"כ הרבה סיבות לישון טוב לפני.
-טיפ שני: ככה, קיבלנו שאלון רפואי לפני הגיבוש למלא, כל מי שהטופס שלו היה יותר משבועיים לפני הגיבוש, נפסל, וגם כן קיבל דחייה לגיבוש, אז תדאגו שיהיה לכם שאלון רפואי עדכני.
אז לאחר שסיימנו עם כל ההליך הבירוקראטי, אושרנו לגיבוש, וקיבלנו וחתמנו על ציוד שכלל:
2 חולצות ומכנסים צבאיים, תד"ל (מן תיק גב כזה – הכי לא נוח – ששמים בו שק חול של 10 קילו וסוחבים במסע), אפוד – מן רצועה כזו עם מלא כיסים, משמש כדי לאחסן את 2 המימיות) וכמובן נשק m16 ארוך מתקופת המנדט עם רצועה.
אומרים לכם לעלות על מדים, משיבים ת'כולם בעשריות, דברי פתיחה+הרבה פקה-פקה וזהו.
השעות עוברות, אוכלים ארוחת צהריים, אחכ מתיישבים שוב, מחכים..מחכים... ואז הופ ככה בסביבות חמש-שש, מקריאים את הקבוצות, ז"א, שמהבוקר שהגענו לבסיס ועד 5-6 בערב, בעצם, לא עשינו כ-ל-ו-ם.
אותי שיבצו בצוות 1 (אם מישהו מהצוות קורא כאן, אני רוצה להגיד לכם שהייתם ת-ו-ת-ח-י-ם אחד אחד, נהנתי מכל שנייה אתכם, באמת צוות מצויין וכיפי, נורא נהנתי מהחברה שלכם, תודה J ), המפקדים מציגים את עצמם, יש דיסטאנס, אבל לא דיסטאנס מוחלט, לא קוראים להם – "המפקדים" או "המדריכים" אלא בשמות פרטיים.
ובכל זאת, שלא תטעו לרגע, המשמעת היא צבאית לחלוטין.
מכירים את החברה בקבוצה, באמת ת-ו-ת-ח-י-ם אחד-אחד, ממלאים שק מדוד של 10 קילו, לומדים פירוק והרכבה של מאג ו- M16 (חייבים להקשיב וכמובן לתרגל) ואז הופ, אומרים לנו להיות מוכנים עם ציוד (הכוונה היא – להיות מוכן עם תדל, נשק, אפוד , 2 מימיות מלאות ועל מדים כמובן.)
יוצאים למסע, ההוראה הראשונה היא להוריד תדלים, מסתבר, שהמסע בעצם היה טיולון קטן, כולה הלוך-חזור קליל להכיר ת'הרצועת החוף. (קילומטר ומשו')
כמעט ולא פרשו כאן.. באמת מסע ממש קל.
חוזרים לבסיס, אוכלים ארוחת ערב, והולכים לישון בידיעה שמחר אנחנו מוקפצים
יום שני:
"בוקר (זה בוקר כמו שאני צנצנת) טוב גיבוש שייטת 13, יש לכם 20 דקות להיות מוכנים עם ציוד למסע", אין שעונים למעט החניך תורן, מתארגנים מהר, אני במקרה התעוררתי חצי שעה לפני ההודעה על תחילת המסע, אז הספקתי לזלול חטיף אנרגי (מומלץ !). אני לא זוכר איך המסע הלך בדיוק, אבל אני יודע שהוא היה בסביבות העשרה- שנים עשר קילומטרים, והוא היה באמת קשה, המפקדים לא רצים, אבל הם הולכים ממש מהר, ואתם עם הציוד שלכם ,בערך 18 קילו, שוקעים עמוק עמוק בחול, מדדים אחריהם, המפקד ה-2 נמצא 3 מטר מאחורי המפקד המוביל, ועוד אחד בצד, רק מחכה שתתקרבו לחול הלא עמוק, ומעיף אותכם קבינימאט חזרה), ביניהם 18 חניכים שדוחפים אחד את השני ומתקבצים, ואסור שהוא יעקוף אותך. כאן בעצם מתחיל הגיבוש, המסע היה בהחלט קשה, לי אישית לא מבחינת סיבולת ריאה (ואני לא באתי בכושר מטורף), יותר מהכיוון של העומס על הרגליים, הרגליים פשוט הורגות אותך, אתה מרגיש כל צעד וזה לא קל, לא קל בכלל, בסוף גם עושים בערך קילומטר וקצת עם אלונקה פתוחה עם 7 תדלים עליה (בערך 80 קילו) וחלק מזה על גיבעה עם עלייה,המפקדים רושמים כל דבר, מי לוקח אלונקה יותר מי לוקח פחות וכיוצא בזה...
מסיימים עם המסע, וחוזרים למחנה עם הראש למעלה, אוכלים ארוחת בוקר, דופקים מקלחת (במים קרים כמובן), ומסתדרים באוהלים, נבחנים על פירוק M16 ופירוק מאג שלמדתם אתמול בזמן.. והמפקדים אומרים להיות על בגדי ים מוכנים למבדקי ים.
אני ממליץ כאן לכל מי שמתכוון להופיע להיות בטוח שהוא יודע לשחות כמו שצריך, אני אישית, לא הייתי בעל ביטחון להיכנס, וביקשתי חגורת הצלה, החגורה הייתה לי מסורבלת וגדולה, לא היה הרבה טווח תנועה, ולכן זה היה לי נורא קשה, אתה שוחה שוחה שוחה שוחה.. מתקדם כולה מטר.. שוחה שוחה שוחה.. מתקדם מטר.. (הסחף פשוט סוחף את חגורת ההצלה לכיוון השני), קיצר היה לי נורא קשה התרגיל הראשון של השחייה התחרותית (צריך להקיף מצוף.. 100 מטר שחייה פחות או יותר), הקושי העיקרי כאן הנוסף הוא שהמים קרים וזה גורם לשרירים להתכווץ, וזה כואב, לשאר החברה בקבוצה לא הייתה בעייה רצינית עם זה.
לאחר מכן היה תרגיל של שחיה עם מסכה אטומה, אתה שם מסכה אטומה על הפנים (כמו מסכת צלילה, רק במקום מכסה שקוף, הוא שחור) ושנורקל, יש מצוף במרחק 40 מטר, צריך לשחות אליו במינימום הצצות.
לי דווקא התרגיל הזה היה די קל... שחיתי והגעתי תוך 4-5 הצצות למצוף.. בשבילי אישית זה די טוב (אם לא הבנתם, אני לא ממש דג במים).
היו כאלה שעשו את זה ממש מהר, והיו כאלה שנסחפו קיבינימאט, הטיפ העקרוני שלי זה לשחות כמה שיותר מהר, ולהציץ כל דקה (לדעתי), שלא תימצאו את עצמכם בזימבבואה ושנייה אחכ מודחים מהתרגיל אך מצד שני לא תמהרו "לבזבז" את ההצצות.
תרגיל שלישי:
התרגיל האחרון, זה תרגיל די קל למי שאין לו בעייה עם קור, צריך לשהות במים, עם שנורקל ומסכה אטומה, בסביבות ה-20 דקות, כאשר הידיים והרגליים אוחזות בחבלים.
לי אישית הוא עבר בלי הרבה בעיות, אבל להרבה הרבה חברה חזקים ותותחים היה ממש ממש קשה, אנשים חטפו שם היפוטרמיה... היו הרבה שראית שרעדו כאילו יש להם התקפי אפילפסיה.. המים היו ממש קרים, השרירים מתכווצים, אתה לא זז ככה שהגוף לא מייצר חום, קיצר, למי שהוא ממש רזה, יש סבירות שיהיה לו יותר קשה להתמודד עם התרגיל הזה - אז להיות מוכנים בראש.
לאחר שסיימנו עם המבדקי מים, חזרנו לבסיס, ארוחת צהריים, בחינה על פירוק M16 ומאג, קצת תורניות מטבח ומפה עוברים למבדק הבא..
המבדק הבא היה זיהוי של מקום דרך תצלום אווירי וזיכרון בע"פ של מסלול מסוים, אני לא אפרט על זה כיוון שאני לא רוצה שאנשים שלא מתאימים יעברו וזה לא פייר, רק הטיפ שלי, לנסות להתרכז, ולזכור שכל מה שיש שם, אתם ראיתם, והם לא סתם מפילים עליכם את זה משום מקום ולא צריך שום ידע מקדים.. לי אישית זה עבר ממש בקלות, חוץ מזה היה גם קצת סבב בין חברי הגיבוש, כל מיני משחקים נחמדים.. קיצר משו' נחמד.
אחרי שסיימנו עם זה - תיזוזים בערב.
התיזוזים כוללים את כל התרגילים של יום סיירות + זחילות (הרבה לא חוו זחילות בימי סיירות) + טבילות כמובן, והרבה טבילות. התרגילים לעיתים משולבים, העיקרון זהה בכולם – להגיע ראשון.
טיפ שלי לכאן:
אני ממליץ לכם להישאר במיקום קבוע, לדעתי זה עדיף על להגיע פעם ראשון ופעם אחרון, כי זה מראה שאתם יכולים אבל נחים.. לדעתי עדיף להגיע באמצע כל הזמן.
אחרי שסיימנו את כל התיזוזים היינו צריכים להכין עמדת מערב נחמדה, שאנחנו נוכל לראות את המדריכים והם לא אותנו, הקטע המצחיק כאן היה, שממש כרתנו חצי יער כדי להכין אותה כמו שצריך.. חחחחח המפקדים קיבלו חום... סהכ משימה כיפית.
חוזרים, ארוחת ערב, ומתכוננים נפשית למסע השלישי שיהיה מחר.
יום שלישי:
בוקר טוב.. יש לכם 20... מוכנים למסע... המסע התחיל.. כאן כבר הייתי תפוס בכל הגוף כתוצאה מהיום השני, בלילה ירד גשם ובאוהל נזל מים, שהפריעו קצת לישון כמו שצריך, בכל מיקרה, המסע הזה התחיל ככה בסביבות 6 בבוקר אני משער, כאן כבר הייתי די שבוז, מה גם, שהמטרה שלי הייתה מתחילת הגיבוש רק לסיים ולקבל גיבושי המשך (ביום סיירות עשיתי מטכל-חובלים-שייטת), וזה די בעייתי העניין הזה, כי ברגע שאתה לא בא עם הרבה מוטיבציה, שקשה וצריך להלחם אז..............
בכל מיקרה, אני התחלתי את המסע השלישי, הקצב היה ממש ממש מהיר, ואחרי הסיבוב השלישי של רצועת החוף הרמתי ידיים ולא הצלחתי לעמוד בקצב, המדריך מאחורה כמובן הפריש אותי, והייתי בדרכי לאוטובוס "הפורשים", למזלי זו הייתה המשימה הראשונה שהפרישו אותי ממנה, אז יכלתי להמשיך את הגיבוש..
בכל מיקרה, לפי חברי לקבוצה ולפי מה שראיתי בחלון באוטובוס, המסע הלך ככה:
-4 פעמים מבצעים את רצועת החוף בריצה עם תדלים (המדריכים רצים, אתם דופקים ספרינטים), 4 פעמים ללא תדל בריצה, ועוד פעמיים אלונקה. סהכ בין 8 ל-10 קילומטר.
אני לא סגור על זה כי אני לא ממש זוכר, אבל ככה ניראה לי, מי שיודע מוזמן לתקן.
כמו כן, המסע התקיים בחלקו בגשם שוטף, אני חושב שזה רק תרם לאווירה בצפייה מהחלון באוטובוס ^_^
מי שעד כה סיים הכול בהצלחה, יכול להיות גאה בעצמו, למה אחרי המסע ביום שלישי בבוקר, יש מבדקי בריכה.
אני אישית הייתי ממש-ממש גרוע במבדקים האלה בברכה, אבל לרוב המוחלט, היה די קל.. ככה שכנראה הבעייה אצלי.
המבדקים כוללים:
-צלילה בברכה, בערך 3-4 מטר, פעם בלי מסכה אטומה ופעם עם, המטרה היא, לאסוף כמה שיותר טבעות שמפוזרות על מתקן.
-צלילה למרחק, פשוט לוקחים 2 נשימות, וצוללים לכמה שיותר רחוק.
-החזקת משקולת מעל המים – יש לך משקולת באחת הידיים, ואתה צריך להשאר עם הראש מעל המים והמרפק עם המשקולת גם.
- ריקון מסכה ושנורקל מתחת למים – זה התרגיל היחיד שהצלחתי ממש טוב, אם אני הצלחתי, לכם אין שום סיבה לא להצליח.
-פירוק והרכבה של מאג מתחת למים – דווקא התחיל לי טוב, אבל נשאר לי חלק אחרון להרכיב, וזה דפק לי את כל התרגיל.
סיימנו את המבדקי בריכה, לא משהו קשה מבחינה פיזית, לפי דעתי, אפשר להתכונן לזה ולהצליח, תרשמו לבריכה או משו, תתאמנו לצלילה למרחק, על שחייה (זה בכלל טוב לכל הגיבוש), וצלילה רגילה של כמה שיותר זמן (עם 2 נשימות לפני הצלילה מקסימום, לא לבצע מלא נשימות, שחכתי איך קוראים לזה, אבל המדריכים אמרו שמי שעושה את זה עלול להתעלף, אז להיזהר בעניין הזה).
אחכ הלכנו לחדר אוכל של הבסיס (!!!), היה באמת אוכל סבבה, חדר אוכל של בית מלון על רמה.. בכלל האוכל לכל אורך הגיבוש די טוב.. תאמינו לי..הבסיס של ש13 הוא לא פחות מכפר נופש מפואר.
אחרי המבדקי בריכה חזרנו לאוהל, וכאן הפילו עליי פצצה, המדריך בא אליי ואומר לי שבגלל שהציונים שלי במבדקי מים היו נמוכים, הוא מפסיק לי את הגיבוש, מיותר לציין שהלב שלי ירד לרצפה ביחד עם הלסת ושאר הפרצוף, בהמשך כאשר שאר החברה יצאו לתיזוזים אני נשארתי לשבת בבסיס (לא היה אוטובוסים, ורק אותי ועוד אחד בקבוצה הפרישו בשלב הזה מכל הגיבוש), בידיעה שלא סיימתי את הגיבוש ואין גיבושי המשך, ובידיעה שאת הרוב המוחלט של החרא שהאכילו אותנו בגיבוש כבר קיבלתי, בזמן שעיכלתי את זה, שאר חברי הקבוצה שנשארו, עברו לשיחה עם מפקדי החוליה, אתה יושב על שולחן מול המפקדים והם שואלים אותך כל מיני שאלות... לא חוויתי, אז אין לי מושג.
למזלי היה איזה אחד, עם סיפור מעניין שפגשתי, נקרא לו י' (הוא גם ב- fresh, אם אתה רוצה אתה מוזמן להזדהות), בכל מיקרה, הוא סיפר לי, שהוא היה שנתיים מורעל על השייטת, היה בגדנע צלילה, סיים את הגיבוש ולא עבר, ועכשיו שהוא בא לגיבוש הזה (גם כן מורעל) סיים הכול, הוא פשוט חטף שוק מהקור במים, והחליט ש13 לא מתאים לו, אחרי שהוא קרע ת'התחת כ"כ הרבה זמן.
פשוט הוא היה בגיבוש של הגדנע באוגוסט, ושם הטמפרטורה של המים הרבה יותר גבוהה.
בכל מיקרה, מותר לו לפרוש מתרגיל אחד, אז הוא נשאר באוהלים ולא יצא לפעילות שהייתה, שדא כללה (שוב לפי חברי לקבוצה):
-תיזוזים, אבל האמא של התיזוזים, שמעתי תיזזו להם ת'הצורה.
-שהייה במים עם שני חבלים, מסכה אטומה ושנורקל, אבל הפעם למשך כמה דקות (להזכירכם, אפריל, לילה, קר).
וואלה ההרגשה לשבת ולא לעשות כלום בזמן שמתזזים את כל הקבוצה שלך, בכלל לא נעימה, אבל זה ההשלכות של מה שעשיתי או לא עשיתי במהלך הגיבוש, ככה שאני יכול רק להאשים את עצמי, מזל שהיה את י' שעזרנו אחר לשני להעביר את הזמן :> !
מכאן והלאה נגמר הגיבוש, סהכ, הגיבוש הוא בימים שני-שלישי, ומי ששורד את הימים האלה מסיים את הגיבוש, יום ראשון לא עושים כלום למעט טיול קטן בחוף, ויום רביעי עבודות רסר.. לא משו' מיוחד.
סהכ, גיבוש ממש אחלה, ובכלל המצב-רוח שלי מצויין (כרגע), התקשרתי למדור סיירות ומסתבר שמגיע לי גיבושי המשך בסופו של דבר, אני מקווה שזה באמת ככה, כי בגיבוש הם טענו שזה רק מי שמסיים, פשוט אני נשארתי ממש עד השלב הכמעט סופי (מי שהיה בגיבוש יודע שאחרי המבדקי בריכה יש רק את התיזוזים בסוף וזהו וביחס לכל הגיבוש זה קריעה אבל כולם סיימו כי יודעים שזה הסוף), וזה ממש באסה שהפרישו אותי ממש בשלב הסופי הזה, אבל כניראה שבסוף הכל יסתדר לטובה :>
באמת גיבוש לא קל, התוכן שלו שונה משנים קודמות, אלה שהשוו אותנו לגיבושים הקודמים טענו שהוא יותר קל, אבל זה דבר משתנה, כל הכבוד לכל מי שסיים... !
הגיבוש קשה, אבל בהחלט אפשר לעבור אותו, מדובר על יומיים אנטנסיביים שלישי –רביעי, אין מה לפחד מהגיבוש, דואגים לכם שמה לבריאות, יש פיקוח על הכול, אין מצב שתטבעו , תפצעו או משו' בסגנון, המפקדים ממש קיצוניים בנושא הזה.
כמו כן, אני רוצה לציין, שבקבוצה שלי אישית, היו כאלה (ודי הרבה מתוך אלה שסיימו – 11 אנשים) שלא סיימו את המסע השלישי, לאורך הגיבוש הם היו בינוניים מבחינת סדרי הגעה וכיוצא בזה, אבל וואלה העלו אותם לוועדות, ככה שלא להתייאש בשום מצב, תמיד יש סיכוי, רק לא להיות שבוזים, הכול בראש, כושר לא יזיק, אבל כושר נגמר.
רשימת מצרכים מומלצת לגיבוש:
-כמה חולצות לבנות, לפחות 4
-2 זוגות נעלים (לא להגזים ולהביא יותר, אם חסר לכם מקום, תקשרו עם השרוכים לתיק).
-אזיוקנים, אזיקונים, חובה להביא מהבית אזיקונים !!!!!!!!, לשפצר את הנשק במיוחד שהרצועה לא תצא, לשפצר את התדל, לארגן הידוק מהיר למכנסיים, בקיצור תביאו חבילת אזיקונים.
-סכין יפנית, יעזור לכם פה ושם בגיבוש, לא חובה.
-המון המון המון תחתונים וגרביים, כמה שיותר !!!!!!!!!!!!!!!, אתם תמצאו את עצמכם מחליפים אותם כל רגע.
-כמה חטיפי אנרגי, אני ממליץ לאכול לפני יציאה לגיבוש, אחרי הלילה הגוף שלכם בצום, האנרגייה המהירה הזו תעזור לו.
-בגד ים, או שניים אם אתם מפונקים
-מגבת
-משחת שניים, קחו בחשבון שלא כל יום יהיה לכם זמן לצחצח שניים (אני אישית לא צחצתי שניים פעם אחת, בכלל שחכתי את זה בבית :|)
סטטיסטיקות:
התחילו: 270
סיימו: בסביבות ה-70
בהצלחה לכולם בהמשך הדרך, מקווה שהמאמר יעזור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!1
-
נערך לאחרונה ע"י avi455 בתאריך 28-03-2007 בשעה 19:32.
|