לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-03-2007, 09:39
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי A_Netanel שמתחילה ב "האם ניתן לעגן (mount) קובץ iso ישירות משיתוף samba?"

לא ניתן לעגון קובץ ISO שאינו נמצא "במחשב שלך", מהסיבה הפשוטה שהקרנל מנסה לגשת לקובץ מסויים במערכת הקבצים כדי לעגון אותו - הוא מנסה לבצע פעולת open על קובץ, והפעולה הזאת, מה לעשות, מתבצעת על "קובץ" כהגדרתו. קובץ על share מרוחק אינו קובץ בשביל המערכת עד שה share עצמו לא נעגן ואז יש פונקציות שעוטפות את קריאות הסיסטם מתוך הספריות המעוגנות ועושות את ההדמיה של מה שאנחנו קוראים לו "קובץ".

זה אגב נכון בכל מערכת הפעלה לדעתי. גם בחלונות, אם תפתח קובץ מרחוק ב-daemontools למשל, למרות שהספריה סגורה, אני מאמין שתראה את ה mount אם תכתוב את הפקודה net use. נכון, זה שקוף, אבל זה עדיין mount. וגם בלינוקס אפשר להפוך את זה לשקוף אם ממש רוצים, כמובן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-03-2007, 10:22
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי A_Netanel שמתחילה ב "כמה אני צריך לרצות כדי שזה..."

עד כמה שאני מבין את הפעולות שנעשות בשלב הזה ברמת הקרנל, בשביל שדבר כזה ייתמך, צריך שיהיה משהו שייתן את ה layer הזה של השקיפות. לא שאני אומר שזה לא אפשרי, בוודאי שזה אפשרי. אבל מישהו צריך לתכנת את תוספת השכבה הזאת; ואולי כבר עשו את זה. כיוון שיצירת ספריות לא מבזבזת יותר מדי (לענ"ד...) - לא נראה לי הגיוני שמישהו ישקיע זמן ומאמץ בכזה דבר. למרות שאולי למישהו היה צורך ממשי יותר (מצב שבו חייבים, בהגדרה, שלא יהיה עוד mount מבחינת המשתמש באמצע), וכן עשו - אני בכל אופן לא מכיר, מה שלא אומר שום דבר כמובן. אני בספק שאני מכיר 5% ממגוון התוכנה שיש ללינוקס. מה שאתה בעצם מחפש זה מודול קרנל שיתן שקיפות של mount בתוך mount בלי שה mount החיצוני יהיה visible למערכת הקבצים. אין לי מושג איך לנסח את זה כשאלה לגוגל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:10

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר