לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-03-2007, 15:31
  דובדבנצ'יק לשעבר... דובדבנצ'יק לשעבר... אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.07
דובדבן וימ"ס (קצת חומר למחשב למלשבי"ם)

זה קטע חפירה אבל כדי לכל המלשבי"ם וגם מי שסתם מעוניין לקרוא אותו...
כתבתי אותו גם בפורום אחר אז אני יביא חלק מהשאלות ייתן תשובות וגם יוסיף קצת ויתאים את השאלות כך שייראה נורמלי..
ראיתי נושא על שתי היחידות האלו (ימ"ס ודובדבן-מסתערבים) אבל אף אחד לא דיבר על כמה חוסן מנטלי צריך בשביל שתי היחידות האלה..אנשים שהיו איתי ומחזורים לפני ואחריי יצאו שרוטים לגמרי כי הרמות של הדברים שאתם רואים שמה ומה שנחשפים אליו והאימונים והכל יכולים להרוס אותכם...קצת חומר למחשבה למלשבי"ם...
תעצמו עיניים רגע ותחשבו מה זה באמת להיות מתסערב חוץ מהקטע של להגיד אני בימ"ס או אני בדובדבן בפלגת המסתערבים וואלה זה טוב ויפה אבל ה"שגרה" הזאתי של לקום לעבוד על דברים למבצע ולצאת גם להיכנס למבצע קצר בשטח עויין ברמות שמלש"ב לא מי יודע מה יכול לתאר לעצמו בכלל יכול לשבש אותך(אולי לא אחרי חודשיים ואפילו שנה אבל להרבה זה קורה מתישהו אפילו אחרי סיום השירות) כי חוץ מהמבצע יש לך עוד מיליון דברים על הראש תחשבו מה יעבור עליכם במצבים כאלה וכאן יש מקום להשווא בין הגדודים והפלסרי"ם ואפילו העילית(כן כן אל תצחקו) והמעצרים שלהם והכל לבין הפעילות של דובדבן וימ"ס בתור מסתערבים...
שאלה:
בא לך לתת דוגמא של לחץ נפשי שגורם לאנשים להשתגע ?
אז לפי דבריך מי שאין לו אופי חזק וקור רוח עלול להיכנס לשיגעון ..
תשובה:
אממ אני באמת שלא רוצה לדבר על מה שעובר בראש כשאתה בפעולה אבל יש איתך עוד אנשים מחופשים ומתנהגים אחד לאחד כמו מישו בכפר שאני לא יפגע בטעות בהם כי שנייה של חוסר ריכוז ותאבד חבר(מיקום כן חס וחלילה שיפגעו פה...), שלא בטעות תגיד מלה לא איך שאומרים בכפר פה,מבטא לא נכון (זה אולי נראה שטויות כי אתה מאומן אבל זה בראש כל הזמן), אממ ועוד עם עלו עליך ולא שמת לב וכל פרט הכי קטן בסביבה שצריך לשים לב אליו ואני לא רוצה להוסיף מעבר לזה עם יש מישו בפורום שרוצה הוא מוזמן...
תראו לסכם את כל הנושא של לחץ נפשי בכללי זה אישי יש אחד שלוקח לפה ואחר לשם...
אבל בנוסף למה שכתבתי למעלה תחשבו על התדירות של המבצעים בדובדבן לפחות, על האופי שלהם ששוחק אותך, על מה שאתה נחשף אליו במהלך חלק מהמבצעים,
אבל הכי שוחק ואני אומר זה בלב גלוי ואמרתי כבר להרבה אנשים הכי שוחק וזה אני מבטיח לכם שיש גם בימ"ס זה חיסולים ממוקדים ובלתי צפויים ואל תבקשו תאורים בכלל של מה נחשפים במהלך מבצע כזה...
תחשבו לפני שאתם נכנסים למסתערבים שיש סיכוי גדול שתצטרכו לעשות דברים שנוגדים כל דבר שאי פעם בחיים לימדו אותכם ההורים המורים ומעצבי הדרך בצעירותכם ...
בנודע למה שכתבת על שגעון-שיגעון זה הגדרה פסיכולוגית שאני לא רוצה להיכנס אליה,וכן אדם בלי חוסן נפשי חזק שיודע שהוא לא מי יודע מה חזק לא משנה כמה הוא רוצה ידפוק לעצמו את החיים עם יגיע לדובדבן או לימ"ס... אבל בשביל הדוגמה יש לי חבר שעד היום נמצא תחת טיפול תרופתי והיה פעם באשפוז וקשה עם זה לא רק לזה שנמצא בטיפול אלה גם לחברים לצוות זה קשה אפילו יותר ממנו..

אמר שמה מישהו:
וזה לא משנה כמה האנשים קרי רוח, כרישים או תותחים.
כל אחד נשבר בשלב כלשהו
תשובה:
אתה לא צודק במאה אחוז בגלל ששבירה וההגדרה של שבירה זה דבר שונה אצל כל אחד ואם כל הצער שבדבר יש אנשים בהם אני ואני לא מתבייש אבל לא גאה בזה שמפתחים את החוסן הנפשי הזה של טוב סבבה נכנסים לכפר מביאים מישו או מבצעים בשפה תקשורתית " חיסול ממוקד" ווואלה יוצאים והולכים הביתה לישון ו"הכל בסדר" (וזה מה שעושים בסיירות המובחרות שלא תטעו אתם הופכים למכונות לחימה בשטח אתה לא מפעיל כמעט שיקול דעת אנושי אתה פועל בהתאם למה שלימדו אותך מי שלא שירת לא יכול להבין דבר כזה אבל תנסה לחשוב שנייה שעם תפעיל שיקול דעת של בנאדם נורמלי אתה מת במקרה הרע או חטוף או השם ישמור או שחברים שלך ימותו או מה לא?! ומה שלימדו אותך מתפץ ואתה נהפך למכונת לחימה לטוב ולרע...) זה גם סוג של שבירה אבל בדר"כ המושג של שבירה אצל מלשבי"ם זה שהאדם לא יכול יותר, אז אני מציע לכם לשנות את המושג הזה של שבירה רק לכיוון של לא יכול יותר מקצה אחד לאחר... ומה לעשות יש אנשים שלא קורה להם כלום לא לצד אחד ולא לשני נשארים אותו דבר למרות שהם מעטים מאד...
שאלה:
רציתי לשאול אותך אם בשביל להיכנס לשם הכל בראש כמו שכולם אומרים
ולא רק כושר יעביר אותך תגיבושים אלא מנטליות אתה תומך בזה?
תשובה:
אני לא בדיוק תומך אבל זה גם תלוי מאד בגיבוש,לדובדבן זה בעיה להגיע או בלי ראש או בלי כושר..
תראה אני הייתי מאותר דובדבן והייתי בצוות שפיצים(עצה שלי עדיף לפעמים לא להיות מאותר דובדבן...) בגיבוש ולא רק הראש יעביר אותך בגיבוש לדובדבן, יכול להיות שבגיבוש צנחנים הראשון (אתה יודע זה שלפני היחטיו"ת) תעבור ותגיע בשכות רצון אבל בגיבוש יחטיו"ת צנחנים כדי להגיע לדובדבן חייב כושר, חייב ראש וחייב מנטליות כי זה מה שמחפשים שמה אבל תשמע גם גדודי צנחנים וגדס"ר צנחנים זה מכובד מאד עם תגיע.. ובקשר למסתערבים זה נטו ראש ומה שאתה מראה למפקדים אני לא יפרט על איך מי מתי וכמה מגיעים לפלוגה של המסתערבים גם מהסיבה שזה משתנה אבל זה נטו ראש כי אתה יכול להיות הכי שפיץ שבעולם אבל בלי ראש מסתערב לא תהיה ואני לא בא פה בקטע של גאוות יחידה ודובדבן הכי טוב אבל כבר כתבתי לכם לחץ על מסתערב בפעולה גם הכי קטנה זה טירוף ...ימ"ס אני מכיר רק מסיפורים אז חבל"ז אל תשאל אותי על זה בכלל ודובדבן כולם עוברים סוג של הכשרת מסתערבים למרות שלא כולם מסתערבים בפועל...
שאלה:
לפי מה שכתב היית דובדבן רגיל או מסתערב?
תשובה:
דבר ראשון אין דבר כזה דובדבן רגיל תשכחו מהמושג הזה בכלל ואני לא בא רק בקטע של גאוות יחידה אבל בדובדבן אין שום דבר רגיל..
כן הייתי מסתערב בדובדבן...
עכשיו אל תקחו את כל מה שאמרתי פה ותחשבו שאני אומר לכם לא ללכת לדובדבן(אני לא מדבר על הימ"ס מכיוון שאני לא יודע הכל אבל תחשבו זה די אותו דבר..) בדיוק להפך כמה שיותר שינסו להגיע ושידעו אבל מי שרוצה להגיע לא משנה כמה הוא מורעל שיעשה רגע חושבים בראש עם הוא מתאים כי לדובדבן צריך באמת אופי מיוחד (ואני ממש לא מזלזל באף יחידה/חטיבה אחרים כל אחד כבודו במקומו מונח חוץ מאנשים מאד מסויימים בצבא) שיש אנשים שאפילו מתאימים לסיירת מטכ"ל אבל לא יכולים להיות בדובדבן בגלל האופי של הפעילות זה לא משנה בהרבה דובדבן "רגיל" או דובדבן מסתערב כי הפעילות שעושים לוחמי החי"ר שלא מסתערבים בדובדבן זה לא משהו רגיל כי אחרת דובדבן הייתה רק יחידה למסתערבים ולא היו בה פלוגות רגילות אז מאחל לכולכם בהצלחה וגיוס קל...ותשאלו שאלות עם בא לכם...
אני יודע שחפירה אבל תקראו זה בשבילכם...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-03-2007, 15:53

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי MALSHAB123 שמתחילה ב "א. קצת ידע כללי יהיה נחמד -..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MALSHAB123
א. קצת ידע כללי יהיה נחמד - בן כמה אתה , כמה זמן שירתת,האם בקבע..?

ב. אני מכיר אחד מדובדבן שהגיע לשם ממש בטעות ורצה להיות בצנחנים והוא אמר שהוא לא היה מחליף שום דבר אחר בעד השלוש שנים שהוא היה שם.. אתה לא לוקח את זה ככה?

ג. זה נכון שרק פלוגה אחת היא מסתערבים? כמה אנשים יש בהערכתך ביחידה?

ד. איך אתה לוקח את זה שכל ההרוגים ביחידה הם של אש ידידותית ותאונות מבצעיות?
ה. זה נכון שהיחס מהמפקדים הוא ממש רע ומתייחסים אל החיילים כמו אל איזה לא יודע מה..?

ז. אשמח להתרשמותך מההווי ביחידה ואיך האנשים וכל זה..

א.הייתי בקבע הייתי קצין יותר מזה אני לא יוסיף ובבקשה אל תשאלו...
ב.אני אוהב את היחידה ולא הייתי מחליף את השנים שנתתי לה בשום דבר אחר לא משנה עם זה טייס מטכל שייטת וכל דבר אחר...
ג.לא רוצה לענות על זה אני מאמין שזה גם די ייפגע בב"ש עם יידעו דברים כאלה...
ד.את האמת קשה מאד...
ה.בכל מקום היחס תוך כדי המסלול ולפני הגעה ליחידה הוא לא הכי בעולם ואני מודה שבדובדבן זה הוא יותר קשה ועם מישו ראה את הסדרה בערוץ 10 כל מה שאמרו שמה אחד לאחד נכון...
חוטפים מכות כן משפילים אותך כן אבל זה כדי להכין אותך למה שיהיה כשתעלה ליחידה...
ז.קצת שכחת ו' הייתי אומר...חח..
ההווי ביחידה לעניות דעתי מצויין אתה יוצר עם האנשים האלה קשרים שזה לכל החיים אבל בעיקר במסתערבים הקשרים האלה הם ברמה מטורפת בגלל שצריך לסמוך אחד על השני ועוד הרבה דברים...
תראה עוד משהו שמפריד בין דובדבן ליחידות העילית זה (אצלי במחזור היו אנשים נפלאים לא יודע איך היה בשנים עברו אבל גם בעוד הרבה מחזורים זה היה ככה) שלא מוכנים לדרוך על חברים טובים בשביל היוקרה האישית בכל מקום יש מאבקי יוקרה אבל כאן זה נהיית סוג של משפחה ואתה לא יורק על זה...
ישן 30-03-2007, 15:49
צלמית המשתמש של 5ariel5
  5ariel5 5ariel5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל 5ariel5
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דובדבנצ'יק לשעבר... שמתחילה ב "דובדבן וימ"ס (קצת חומר למחשב למלשבי"ם)"

חשוב לצבור ידע ולקרוא מאמרים על יחידות מסויימות...

לפני שאתה בוחר מה לעניות דעתך כדאי לך לעשות בצבא, מה יותר יאתגר אותך....
חשוב לטפח את החוסן הנפשי, חשוב לקרוא גם מאמרים שלילים על אותה יחידה או חיל שאילו אתה רוצה להגיע , ואם אתה משלים עם זה, ועדיין נשאר בך רעל ללכת על זה {אבל ללכת על זה עד הסוף}
אני חושב שאתה על דרך המלך.

אני מקווה שהמאמר שפירסמת לא יוריד את מורל המתגייסים להגיע אותם היחידות
אך עדיין טוב לפעמים לקרוא גם מאמרים כאלה, שלא נחיה באופוריה.

ישן 30-03-2007, 15:55

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי 5ariel5 שמתחילה ב "[b]חשוב לצבור ידע ולקרוא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי 5ariel5
חשוב לצבור ידע ולקרוא מאמרים על יחידות מסויימות...

לפני שאתה בוחר מה לעניות דעתך כדאי לך לעשות בצבא, מה יותר יאתגר אותך....
חשוב לטפח את החוסן הנפשי, חשוב לקרוא גם מאמרים שלילים על אותה יחידה או חיל שאילו אתה רוצה להגיע , ואם אתה משלים עם זה, ועדיין נשאר בך רעל ללכת על זה {אבל ללכת על זה עד הסוף}
אני חושב שאתה על דרך המלך.

אני מקווה שהמאמר שפירסמת לא יוריד את מורל המתגייסים להגיע אותם היחידות
אך עדיין טוב לפעמים לקרוא גם מאמרים כאלה, שלא נחיה באופוריה.

אני בכלל לא בא להוריד את ה"רעל" של המלשבי"ם ובכלל לא בא לכתוב ביקורת על דובדבן אבל מי שרוצה להגיע ליחידות המאד מסויימות האלה צריך להבין כמה דברים כי הא יצטער על זה אחר כך..ומשהו כללי לכל היחידות המיוחדות-אומרים שהיחידה בוחרת אותך בגיבוש אבל זה צד אחד כי אתם צריכים לבחור את היחידה בלב שלכם ובשכל שלכם כי תעשו את הצד שלכם אין שום סיכוי בעולם שלא תגיעו ליחידה....
אני מעודד כל אחד שרוצה שיגיע לדובדבן עם הוא חושב שיוכל לעבור הכל ולהשאר במצב טוב כי עדיף לשרת בגדוד בגולני ולצאת בנאדם מאשר ללכת לדובדבן ולחזור הביתה בטיפול כמו חבר שלי...

נערך לאחרונה ע"י דובדבנצ'יק לשעבר... בתאריך 30-03-2007 בשעה 15:58.
ישן 30-03-2007, 19:51
  chaikr chaikr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי דובדבנצ'יק לשעבר... שמתחילה ב "[QUOTE=5ariel5][b]חשוב לצבור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דובדבנצ'יק לשעבר...
אני בכלל לא בא להוריד את ה"רעל" של המלשבי"ם ובכלל לא בא לכתוב ביקורת על דובדבן אבל מי שרוצה להגיע ליחידות המאד מסויימות האלה צריך להבין כמה דברים כי הא יצטער על זה אחר כך..ומשהו כללי לכל היחידות המיוחדות-אומרים שהיחידה בוחרת אותך בגיבוש אבל זה צד אחד כי אתם צריכים לבחור את היחידה בלב שלכם ובשכל שלכם כי תעשו את הצד שלכם אין שום סיכוי בעולם שלא תגיעו ליחידה....
אני מעודד כל אחד שרוצה שיגיע לדובדבן עם הוא חושב שיוכל לעבור הכל ולהשאר במצב טוב כי עדיף לשרת בגדוד בגולני ולצאת בנאדם מאשר ללכת לדובדבן ולחזור הביתה בטיפול כמו חבר שלי...

אז איך אתה מסביר את הסיפור הבא?
היה לי מישהו מהכיתה שכל מה שהוא רצה זה להגיע לדובדבן. באמת אחלה בנאדם עם ראש על הכתפיים ועם כושר מטורף (אם אני זוכר נכון הוא ירד מ6 וחצי ב2000). ההורים שלו עזבו לקנדה אחרי שהוא סיים י"ב והוא נשאר במיוחד בארץ בתור חייל בודד כדי לשרת בצבא. הוא עשה את הגיבוש לדובדבן ולא התקבל. באמת שאין לי דברים רעים להגיד על הבן אדם הזה ולדעתי הוא עשה הכל בשביל להתקבל ליחידה שלך ובכל זאת לא קיבלו אותו ולעומת זאת מישהו אחר מהשכבה כן התקבל מחזור לפניו בגלל פרוטקציות.
הבנאדם הראשון עכשיו מ"כ במסלול (אולי הוא יצא לקצונה) והבנאדם השני הוא מש"ק לוט"ר במחנה אדם.
לא חבל?
ישן 30-03-2007, 18:53
  דובדבנצ'יק דובדבנצ'יק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.06
שלום שלום דובדבנצ'יק - כבוד!
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי דובדבנצ'יק לשעבר... שמתחילה ב "היום גם ככה חותמים שנה קבע..."

אני עוד לא דובדבן...ואני כבר לא כל כך רוצה להגיע לשם כי אני לא רוצה להידפק בצנחנים.
אבל הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות:
1. יש לי פרופיל 82 קב"א 53 אבל יש לי סעיף ראיה ימין 3.50 ושמאל 4.50, אם מספר כזה ניתן להגיע לדובדבן או לימ"ס?

2. הבנתי שהייתה קצין, זאת בעצם גם המטרה שלי לצאת לקצונה. תסביר לי בבקשה מה צריך לעשות כידי לקבל המלצה מהמפקדים לקורס קצונה? מה צריך לעשות, צריך להיות ממש שפיץ?
האם צריך להיות אחד מכאלו שצועקים ומובילים, "יאללה יאללה לרוץ" נו בטח אתה יודע למה אני מתכוון?

3. קצין ביחידות כאלו, זה כאב ראש גדול?
4. הכרתי איזה אחד מימ"ס בחדר כושר, ושאלתי אותו שאיך יכולים להגיע לשם אשכנזים? אנשים בהירים עם עיניים כחולות. והוא אמר לי שההפך, שכן צריכים לבנים? כי זה טוב. הוא לא הסביר לי למה, אבל למה זה ככה?

אתה יכול להגיד לי האם יש לך חברים, ידידים ממג"ב או קשורים למג"ב?
אני מת לדבר עם האנשים ששירתו במג"ב.
ישן 30-03-2007, 19:31

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי דובדבנצ'יק שמתחילה ב "שלום שלום דובדבנצ'יק - כבוד!"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דובדבנצ'יק
אני עוד לא דובדבן...ואני כבר לא כל כך רוצה להגיע לשם כי אני לא רוצה להידפק בצנחנים.
אבל הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות:
1. יש לי פרופיל 82 קב"א 53 אבל יש לי סעיף ראיה ימין 3.50 ושמאל 4.50, אם מספר כזה ניתן להגיע לדובדבן או לימ"ס?

2. הבנתי שהייתה קצין, זאת בעצם גם המטרה שלי לצאת לקצונה. תסביר לי בבקשה מה צריך לעשות כידי לקבל המלצה מהמפקדים לקורס קצונה? מה צריך לעשות, צריך להיות ממש שפיץ?
האם צריך להיות אחד מכאלו שצועקים ומובילים, "יאללה יאללה לרוץ" נו בטח אתה יודע למה אני מתכוון?

3. קצין ביחידות כאלו, זה כאב ראש גדול?
4. הכרתי איזה אחד מימ"ס בחדר כושר, ושאלתי אותו שאיך יכולים להגיע לשם אשכנזים? אנשים בהירים עם עיניים כחולות. והוא אמר לי שההפך, שכן צריכים לבנים? כי זה טוב. הוא לא הסביר לי למה, אבל למה זה ככה?

אתה יכול להגיד לי האם יש לך חברים, ידידים ממג"ב או קשורים למג"ב?
אני מת לדבר עם האנשים ששירתו במג"ב.

דבר ראשון אין דבר כזה להידפק בצנחנים כמו שאין דבר כזה להידפק בגולני גבעתי או חטיבה 900 תפסיקו לחשוב כמו ילדים בבקשה...רק שתדע שעם תזכה לשרת בצנחנים יהיה לך גאווה כמו שאין להרבה אנשים בצבא...
1.אני כבר כתבתי שהרבה על הימ"ס אני לא יודע ככה שלגביהם אני לא יכול לענות לך אבל לדובדבן לא תוכל להגיע מצטער..
2.צריך להיות מוביל כן וזה לא רק עניין של שפיציות צריך שכל, בשביל קצין יש לך נתונים אבל זה לא שילקקו לך בוא לקצונה, תהיה מוביל בצוות תגיד שאתה רוצה קצונה תעזור לחברים ותהיה עצמך אתה תצא לקצונה...תבין קצין זה מפקד עם תראה יכולת חברתית טובה ומנהיגות תצא...
3.קצין זה לא כאב ראש בכלל לא צריך לחשוב על זה ככה...יש לך אחריות על מספר אנשים,זה תלוי מאד בחיילים שלך כמה כאב ראש יהיה לך וכמה קשוח תהיה איתם...
4.אני לא יודע על זה שמחפשים אשכנזים או ספרדים במיוחד אני גם לא חושב שזה משנה כי סה"כ יש איפור (אל תצחקו אני לבן עם עיניים בהירות אני צריך איפור...) ועוד הרבה אמצעים שיכסו אותך אם וכאשר תהיה מסתערב....
בהצלחה לך ברצונותיך בצבא..
ישן 30-03-2007, 19:47

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי danik90 שמתחילה ב "מצטרף לשאלות ועוד כמה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי danik90
מצטרף לשאלות ועוד כמה שאלות...

מה אורך המסלול בדובדבן?
דובדבן מבצעים חטיפות או חיסולים או גם זה וגם זה...?
במה עוסקות הפלוגות של הלא מסתערבים?
יכול להיות שהאש הידידותית נובעת מהיחס שמקבלים בזמן המסלול?

אורך המסלול שנה וארבע חודשים (למסתערבים יש עוד חודשי הכשרה אני לא ינקוב בזמן...)
כמו אף יחידה בצה"ל דובדבן לא חוטפים אנשים הם עוצרים מחבלים (הרבה פעמים הכירים שבהם) ומביאים אותם לחקירת שב"כ,דובדבן מבצעים חיסולים(עוד פעם גם מחבלים בכירים חוסלו ע"י דובדבן) במקרה הצורך או בבלתי צפויים שקורה משהו לא צפוי וצריך לפתוח באש...
הלוחמים שלא מסתערבים הם לוחמי חי"ר בעלי הכשרת לוט"ר יוצאת מן הכלל והם מן לוחמי הלוט"ר המקצועיים ביותר שיש בצה"ל אם לא הכי מקצועיים...הם מבצעים פעילות לוט"ר בעלת סיווג גבוהה ואני לא מדבר על פיזור הפגנות ומעצרים של ילדים קטנים, אם לא תגיע לא תדע מה קורה,כמובן הם גם מבצעים אלמנות קש ופעילות בט"ש של דובדבן זה לא בט"ש חטיבות החי"ר...
האש הידידודית שאתה מדבר עליה זה כאשר נהרגו לוחמי היחידה מאש חבריהם?
אם כן...אני חושב שעם מישהו יירה במישו אחר על רקע יחס בצבא שלנו אנחנו במצב רע מאד בעיקר ביחידה כמו דובדבן..
האש ה"ידידותית" הזאתי הייתה משום שהצלפים לא היו מתואמים בצורה טובה עם המסתערבים ששכבו על הגג בשטח וחשבו שהם (המסתערבים) מחבלים עם נשק וירו בהם ...

נערך לאחרונה ע"י דובדבנצ'יק לשעבר... בתאריך 30-03-2007 בשעה 19:50.
ישן 30-03-2007, 22:11
  asek asek אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.03.07
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי דובדבנצ'יק לשעבר... שמתחילה ב "[QUOTE=danik90]מצטרף לשאלות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דובדבנצ'יק לשעבר...
האש הידידודית שאתה מדבר עליה זה כאשר נהרגו לוחמי היחידה מאש חבריהם?
אם כן...אני חושב שעם מישהו יירה במישו אחר על רקע יחס בצבא שלנו אנחנו במצב רע מאד בעיקר ביחידה כמו דובדבן..
האש ה"ידידותית" הזאתי הייתה משום שהצלפים לא היו מתואמים בצורה טובה עם המסתערבים ששכבו על הגג בשטח וחשבו שהם (המסתערבים) מחבלים עם נשק וירו בהם ...

היית קצין בדובדבן ולפי איך שענית אין לך מושג מה הכוונה של המושג אש ידידודית, שכן זה אומר ירי דו"צ שבטח ובטח שלא קרה בכוונה אלא בשוגג.
מה גם שאני לא מאמין שצלפים מנוסים שלפי מה שהבנתי בדובדבן הם מהיותר מנוסים וטובים בצה"ל ישכבו על הגג שזה המקום הכי חשוף שאפשר להתמקם בו ונוגד את התו"ל.
ישן 31-03-2007, 02:34
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי מלשב אחד שמתחילה ב "אממ תראו אני רוצה להתגייס..."

יש מספר אשכולות בפורום בנושא דובדבן ושמשון, תחפשו ותקבלו הרבה מידע.

להיות צוות מסוערב זה אחד הדברים המלחיצים ביותר שיש בגלל ההתחככות באוכלוסיה עויינת בזמן שאתה מנסה שלא יזהו אותך כחייל (כלומר בעצם ההפך מכל שאר הצבא), יחד עם הידיעה שאם משהו יקרה לצוות שלך אתם לבדכם עד שיגיע כוח החילוץ.

זה לא מתאים לכל אחד, אבל זה לא מחייב לצאת "שרוט" וזה דומה ללחץ שמופעל על צוותים ביחידות עילית אחרות כדוגמת מטכ"ל ושייטת, או סוכני שב"כ ומוסד, בבואם לבצע פעולה בלב אוכלוסיה עויינת..

ולגבי האירוע בעצירה א-שמאלייה, מתחקיר הצלפים עולה שהיה כאן שילוב של תדריך לא מושלם, כאשר חלק מהכוח הבין שלא עולים על הגג וחלק אחר הבין משהו אחר, וזאת יחד עם תופעה שנקראת "התלכדות" כלומר מזווית הראיה של הצלפים התלכדו הגג של בית המבוקש עם הגג שעליו עלו הלוחמים. בסדרת הטלוויזיה (ששכחתי את שמה) רואיינו חלק מהלוחמים שהסבירו את האירוע מנקודת מבטם.

ישן 31-03-2007, 02:40
  מלשב אחד מלשב אחד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.03.07
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "יש מספר אשכולות בפורום בנושא..."

תראה אני לא מבין בכל המושגים האלה אבל קראתי היו צלפים של דובדבן על גג X והם חשבו שיש מחבלים על גג Y וירו בהם,ובסוף יתברר להם שזה חיילים מדובדבן...זה הגיוני שלא היו מסתערבים? ועם תוכל להסביר את התופעה של התלכדות ? כי עדיין מה לא רואים שזה חיילי צה"ל?

אשמח אבל אם יפתחו דיון מעודכן לשאלות של כולנו המלשבי"ם בנוגע ליחידה כי הרי הביקוש עולה אליה עוד ועוד לפי מה שהבנתי ויש הרבה דברים שרצוי לשפוך עליהם אור...
ותאמת אחרי מה שאמרת פה ואמרו אחרים אני חושב באמת שכדאי למחוק את הנושא הזה אתם מסכימים איתי? לפני שיבלבל אחרים...

נערך לאחרונה ע"י מלשב אחד בתאריך 31-03-2007 בשעה 02:43.
ישן 31-03-2007, 02:59
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי מלשב אחד שמתחילה ב "תראה אני לא מבין בכל המושגים..."

התלכדות משמעה במקרה זה שמזווית הראיה שלך שני עצמים מרוחקים נראים כאילו הם מחוברים, כאשר הצלפים הסתכלו לכיוון בית המבוקש התלכדו להם גג הבית עם גג של בית נוסף שהיה מאחוריו, כאשר הלוחמים עלו על גג בית זה הם נראו לצלפים כאילו עלו על גג בית המבוקש.

אני לא נכנס לנקודה האם הלוחמים היו מסוערבים או לא, אני פשוט לא זוכר כרגע במדויק את כל התחקיר, ובכל מקרה לא הייתי שייך ליחידת דובדבן, ובעת האירוע הייתי משוחרר כבר שנים רבות.

אני מציע לקרוא חומר שפורסם בפורום זה לגבי יחידת דובדבן, לפורום יש כבר הסטוריה של כמה שנים, ובכל שנה השאלות חוזרות על עצמן.

האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:31

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר