05-04-2007, 01:20
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
|
|
|
אני נגד העתקות והורדות לא חוקיות של סרטים.
אולם יש טעם נפגם בטענת בתי הקולנוע נגד פיראטיות של סרטים כאשר:
א) אין הם יוצרים, מממנים או מעורבים בתהליכי ההפקה של הסרטים. הם יורת כמו מוכרים שרוכשים זכויות על הסרטים ומציגים אותם לקהל הרחב.
ב) רוב בתי הקולנוע הם במצב מחפיר. אני עדין זוכר שצפיתי, לצערי הרב, ב-Re-Mastering של "אפוקליפסה עכשיו" בבית קולנוע בחיפה. דיסרו רבות על כך שביצעו שיפורים נרחבים באיכות הסרט, הפכו את פס הקול לדולבי דיגיטל ועוד. כל זאת לא עזר לי כאשר התגלה שמסך הקולנוע לא יותר גדול מטלויזיה קצת מעל הממוצע, ואת הסאונד שמענו משני רמקולים עלובים שהיו תלוים צמודים על מוט בצד האולם. כמובן שמחיר הכרטיס היה מחיר סטנדרטי. זו היתה דוגמא קיצונית, אולם נתקלתי בלא מעט אולמות שהיו מתחת לכל סטנדרט הגיוני. כאשר אתה מרגיש שבבית אתה מקבל איכות טובה יותר, אתה לא תלך לקולנוע.
אם בתי הקולנוע היו לוקחים מחיר הגיוני, כולל הגניבה חסרת הפרופורציות על הפופקורן במזנון, אני מניח שיותר אנשים היו הולכים לקולנוע.
אין לראות במה שכתבתי עידוד להפרת זכויות יוצרים. יש לקחת בחשבון את היוצרים שהקדישו מזמנם על יצירת הסרט ועל חברות ההפקה שהקדישו מממונם שלא תמיד ראה את דרכו חזרה מכיוון שהם השקיעו בסרטים לא מוצלחים, אולם על בעלי בתי הקולנוע אינני מרחם כלל וכלל.
|