לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-04-2007, 20:27
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
כתבה לין: תופעת הפיראטיות הביאה הקולנוע למשבר

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, העביר לפרופ' דניאל פרידמן, שר המשפטים, הצעת חוק המעגנת את זכות היוצרים בקבצים דיגיטאליים. ההצעה הועברה בשם ארגון הגג למלחמה בזיופים והפרת זכויות יוצרים, הפועל באיגוד לשכות המסחר.

הצעת החוק, שהוכנה על ידי היועצים המשפטיים של התאחדות ענף הקולנוע בישראל, בראשותה של עו"ד ד"ר שרה פרזנטי, גובשה בעקבות המשבר הפוקד את ענף הקולנוע, בשנים האחרונות, בעיקר, בשל תופעת הפיראטיות על צורותיה השונות ובשל היעדר חקיקה מתאימה, המביאה לכך שהענף צריך להיאבק על קיומו.

הכתבה במלואה

מחפשים את המטבע מתחת לפנס?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-04-2007, 00:37
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
אתה החלטת שזו גנבה בגלל שאתה מושפע מהבאזז התקשורתי.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "מאוד פופולרי לרדת על החוקים הפוגעים בזכויות היוצרים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
לאמיתו של דבר, גניבה היא כשאני מפקיע מרשותו של מישהו אחר משהו ששייך לו. אם הייתי נכנס לחנות dvd ולוקח משם את הדיסק בכוח זו גניבה . אם אני קונה דיסק והדיסק הוא בבעלותי המלאה (לא השכרה) זכותי לעשות איתו מה שאני רוצה. אם עשיתי בו שימוש החורג מתנאי הרכישה יש מקום לדון האם מדובר בעבירה על חוקי המדינה של "הפרת זכויות יוצרים" אבל מבחינה מוסרית אין כאן שום גניבה.
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...434#post1737984

ישן 05-04-2007, 01:20
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אני נגד העתקות והורדות לא חוקיות של סרטים.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "אני מכיר רק דרך אחת למנוע הפקעת מחירים-"

אולם יש טעם נפגם בטענת בתי הקולנוע נגד פיראטיות של סרטים כאשר:

א) אין הם יוצרים, מממנים או מעורבים בתהליכי ההפקה של הסרטים. הם יורת כמו מוכרים שרוכשים זכויות על הסרטים ומציגים אותם לקהל הרחב.

ב) רוב בתי הקולנוע הם במצב מחפיר. אני עדין זוכר שצפיתי, לצערי הרב, ב-Re-Mastering של "אפוקליפסה עכשיו" בבית קולנוע בחיפה. דיסרו רבות על כך שביצעו שיפורים נרחבים באיכות הסרט, הפכו את פס הקול לדולבי דיגיטל ועוד. כל זאת לא עזר לי כאשר התגלה שמסך הקולנוע לא יותר גדול מטלויזיה קצת מעל הממוצע, ואת הסאונד שמענו משני רמקולים עלובים שהיו תלוים צמודים על מוט בצד האולם. כמובן שמחיר הכרטיס היה מחיר סטנדרטי. זו היתה דוגמא קיצונית, אולם נתקלתי בלא מעט אולמות שהיו מתחת לכל סטנדרט הגיוני. כאשר אתה מרגיש שבבית אתה מקבל איכות טובה יותר, אתה לא תלך לקולנוע.

אם בתי הקולנוע היו לוקחים מחיר הגיוני, כולל הגניבה חסרת הפרופורציות על הפופקורן במזנון, אני מניח שיותר אנשים היו הולכים לקולנוע.
אין לראות במה שכתבתי עידוד להפרת זכויות יוצרים. יש לקחת בחשבון את היוצרים שהקדישו מזמנם על יצירת הסרט ועל חברות ההפקה שהקדישו מממונם שלא תמיד ראה את דרכו חזרה מכיוון שהם השקיעו בסרטים לא מוצלחים, אולם על בעלי בתי הקולנוע אינני מרחם כלל וכלל.
ישן 05-04-2007, 01:37
  אוזבקי אוזבקי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.03.07
שלא יבלבלו תמוח.. מתי שיורידו את מחירי הכרטיסים מ36 שקל ל20 כמו לפני 10 שנים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "לין: תופעת הפיראטיות הביאה הקולנוע למשבר"

אז רק נחשוב האם שעה וחצי בקולנוע שווה בזבוז כזה..
עד אז אני יוריד 3 סרטים בקצב של שעה וחצי, יותר מהיר מאורך צפיה של סרט אחד, על סרטים מחו"ל, אני בכלל בכלל לא מרחם ולא חושב פעמיים, כמו רוקי 6 וכו', לא יקרה כלום אם סילבסטר סטאלון ירוויח הפעם 60 מיליון דולר במקום 100 מיליון שהיה מרוויח מבלי שהיו מורידים תסרט שלו מאימיול..
תורידו מחירים באופן דרסטי, כך גם לגבי משחקי ותוכנות המחשב שמוחרים בחנויות, לא יתכן ש60% מהמחיר של כל משחק מחשב הולך למיסים, לא יתכן שכל משחק שעולה פה 300-350 שקל, יעלה בארהב ואירופה ואפילו בכווית 150-200 שקל (40 דולר),
אז אני אומר: אני יוריד וגם יוריד וגם יוריד וכל השאר יכולים לקפוץ לי..
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:28

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר