08-04-2007, 15:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.01.05
|
|
משמעות קרב הסלוקי - גרסת בולטון
היום יצא לי לעלעל בעיתונים שהוזנחו במהלך החג , וקראתי ראיון שפורסם "בידיעות אחרונות" ביום שישי 30/3, ראיון עם שגריר ארה"ב באו"םהיוצא - ג'ון בולטון. למי שאינו בקיא, שגריר ארה"ב לאו"ם משמש למעשה כ"נציגנו" בדיוני מועצת הביטחון, כיוון שלנציג ישראל באו"ם אין מעמד במועצה.
יניב חלילי, כתב "ידיעות אחרונות", שאל את בולטון שאלות לגבי אמיתות ההצהרה שהקרב האחרון בלבנון, אותו מבצע שבו נהרגו 33 מלוחמינו, שינה את טיוטת ההחלטה 1701, הצהרה עליה חזרו אולמרט ופרץ חזור והצהר. תשובותיו של בולטון גרמו לי להרגיש בחילה אמיתית מ"מנהיגינו" ומהצהרותיהם.
אני לא יכול לסרוק את הכתבה, אולם אצטט כאן כמה שו"ת נבחרות.
ציטוט:
ש: יש מי שטוען בישראל, כי המבצע רחב ההיקף שצה"ל יצא אליו ביומיים האחרונים של המלחמה גרם לשינוי של סעיפים מהותיים בהחלטה.
ת: "זה כלל לא נכון. המבצע הצבאי החל רק לאחר שכבר היה ברור שההחלטה תאומץ".
ש: גורמים ממשלתיים טענו שכשהם ראו את טיוטת ההחלטה, יומיים לפני שהתקבלה, הם זעמו על כך שאינה לטובת ישראל.
ת: "ישראל קיבלה את הטיוטא בשבת, שבוע לפני ההצבעה".
ש: ונתנה אור ירוק ?
ת: "נכון. במהלך השבוע נעשה מו"מ (לבקשת הליגה הערבית - הכותב), וחלק מהסעיפים שונו, אבל השינויים נעשו בהדרגה, לאורך שבעת הימים. זה לא שהטיוטא ישבה שם, ופתאום נעשה בה שינוי דרמטי בן-לילה".
ש: במהלך שבעת הימים הללו ישראל לא שינתה את דעתה ולא אמרה "אנחנו לא מסכימים" ?
ת: " לא. היו שיחות רבות, אם הסעיפים טובים או לא. השיחות הללו התנהלו כל הזמן".
ש: בישראל טוענים שטיוטת ההסכם לא הייתה נוחה לישראל לאורך כל הדרך, ורק ביומיים האחרונים השתנו סעיפים לטובתה.
ת: "זה כלל לא נכון. אם משהו השתנה, זה ששבוע לפני אישור הטיוטא היא הייתה יותר לטובת ישראל ויותר מאוזנת. מאחר שהערבים אמרו חד וחלק שהם לא יחתמו על ההחלטה, ניהלנו איתם מו"מ שבוע נוסף".
ש: שיניתם סעיפים בטיוטא בהתאם לאירועים הצבאיים בשטח, בעקבות תקיפות או מבצעים צבאיים ספציפיים ?
ת: "אני לא זוכר דבר כזה".
|
כמובן שרוה"מ מכחיש את הדברים, ואומר שהושגו הישגים שונים כתוצאה מאותו מבצע, אולם אני משום מה מאמין יותר לאמריקאי.