10-04-2007, 01:18
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
|
|
תגיד אתה שפוי?
ציטוט:
אם לא רוצים להתעסק בהרחבה של החורים באלומיניום,פשוט מורידים ממנו.
זה לא פוגע,לא גורע,ולמתפס החשוף (בלי האלומיניום) לא קורה כלום גם בעת ירי מאסיבי.
|
אתה מייעץ לחייל לפרק חלק מהנשק שלו ו"להעיף אותו כי זה לא פוגע בו"???
האם קולט (או במקרה הזה חברת פוליקרט טכנולוגיות) הכניסו לנשק חלק מיותר?
ממש לא!
מקרן האלומניום נועד לפיזור מיטבי של החום בקנה. בלעדיו הקנה ניזוק, במיוחד לאחר ירי מאסיבי.
תכונה נוספת של המקרן היא מניעת חימום החלק החיצוני של המתפס כך שלא תקבל כוויה ממנו.
לא היית רוצה להגיע למצב שבמהלך היתקלות אחרי שפירקת כמה מחסניות ומולך עומד עדיין מחבל מתפוצץ לך הקנה או שהמתפס כ"כ חם שאי אפשר לאחוז בו והמסילה מפלסטיק שעליה תלית את הידית אחיזה נוזלת ועושה לך כוויות על היד.
הכרתי חייל שהחליט לנקות את טבעות המרווח שמותקנות על בריח הM16, מרוב נקיון הוא עיקם אותן והנשק התפוצץ לו בזמן הירי (למזלו זה היה באימון ולא מול האוייב). היום הוא כבר לא צריך לעצום עין בלתי מכוונת!
לדעתי ממש אין טעם בהרכבת מסילה מפלסטיק על המתפסים:
- המסילות הללו לא עומדות (או עומדות בקושי) במבחני חוזק להתאמה לתקן צבאי (MILSTD או MILSPEC). בעת הצורך הן עלולות לא לתפקד ורק להזיק ליורה במקום להועיל.
- אף אחד (אף אחד!) לא מלמד תו"ל מלמד תו"ל נכון לשימוש בידית הסתערות בצה"ל. כשאתה אוחז את הנשק בידית כזו כל ההתנהגות והשימוש בו צריכים להעשות באופן שונה (שאלות למשל: האם האחיזה מצריכה אותך לכוון הרבה יותר נמוך או הרבה יותר גבוה מאחיזה ישירה במתפס עצמו? האם עדיף למקם את הידית קרוב למחסנית או קרוב לכוונת הקידמית? בזמן ריצה האם כדאי לאחוז במתפס, בידית או בכלל לא? בירי אחרי מאמץ האם לאחוז בידית או במתפס? כמה מהר אתה נכנס למצב ירי אינסטנקטיבי עם ובלי ידית {רמז: עם ידית לוקח יותר זמן!}? כמה אימונים ביצעת ירי עם ידית?)
- התקנת הידיות גורמת לפגיעה ביעילות הנשק ולנזק מבצעי בו!
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 10-04-2007 בשעה 01:34.
|