לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-04-2007, 18:36
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
אפשר לשלוף את מקרן האלומיניום
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי PsY SKaTeR שמתחילה ב "התקנת מסילה"

מאד בקלות. קצת יותר קשה להחזיר.
אבל באיזו רשות אתה מבצע שינויים בנשק בלי שאפילו יהיה לך מושג לנזק שאתה גורם?
מתי כבר יתחילו לשפוט חיילים על הדברים שללו ויתנו את העונשים הקבועים בחוק?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-04-2007, 23:10
  OwnAge OwnAge אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.12.04
arms
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי micro9 שמתחילה ב "תעיף את האלומיניום ותרכיב על..."

אני לא מבין למה אתם מתעצבנים מאנשים ששמים מסילה על הנשק
יש הבדל גדול מאוד בין להשים מסילה על המדפסים לבין לשחק עם נשק וכן חייל שמוכשר 07 אמור לדעת לפרק מדפסים על מנת לנקות אותם לפרק מדפס ולשחק בנשק זה שני דברים שונים
ההפך צריכים לעודד חיילים לעשות דברים כאלה שישיגו וישמו ידיות הסתערות אוו כל מה שלא יש להם זה רק יכול לעזור מנסיון
עכשיו לנושא אתה יכול לפרק את האלומניום ולשים את זה אבל יהיה לך הרבה יותר קשה להחזיר מאשר להוציא בגלל זה יש לך שתי פתרונות
1. לך לנשק ביחידה שלך ותבקש שיעשה לך את זה
2. שים את הברגים על האלומיניום לא יכול להיות שאין לך באלומניום חורים אחרי הכל במדפסים חייב להיות חורים ואם שמו עליהם אלומניום גם בהם כבר עשו חורים בגודל שיש לך במדפסים לכן אתה יכול לעשים את הברגים גם דרך האלומניום (מנסיון וזה גם לא הורס את זה )

ועוד משהו קטן
מישהו פה כתב להוריד את האלומניום בכלל ולהשים על המסילה עצמה, אל תעשה את זה לא סתם שמו שם את האלומניום

נערך לאחרונה ע"י OwnAge בתאריך 08-04-2007 בשעה 23:12.
ישן 09-04-2007, 03:39
  micro9 micro9 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי OwnAge שמתחילה ב "arms"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי OwnAge
אני לא מבין למה אתם מתעצבנים מאנשים ששמים מסילה על הנשק
יש הבדל גדול מאוד בין להשים מסילה על המדפסים לבין לשחק עם נשק וכן חייל שמוכשר 07 אמור לדעת לפרק מדפסים על מנת לנקות אותם לפרק מדפס ולשחק בנשק זה שני דברים שונים
ההפך צריכים לעודד חיילים לעשות דברים כאלה שישיגו וישמו ידיות הסתערות אוו כל מה שלא יש להם זה רק יכול לעזור מנסיון
עכשיו לנושא אתה יכול לפרק את האלומניום ולשים את זה אבל יהיה לך הרבה יותר קשה להחזיר מאשר להוציא בגלל זה יש לך שתי פתרונות
1. לך לנשק ביחידה שלך ותבקש שיעשה לך את זה
2. שים את הברגים על האלומיניום לא יכול להיות שאין לך באלומניום חורים אחרי הכל במדפסים חייב להיות חורים ואם שמו עליהם אלומניום גם בהם כבר עשו חורים בגודל שיש לך במדפסים לכן אתה יכול לעשים את הברגים גם דרך האלומניום (מנסיון וזה גם לא הורס את זה )

ועוד משהו קטן
מישהו פה כתב להוריד את האלומניום בכלל ולהשים על המסילה עצמה, אל תעשה את זה לא סתם שמו שם את האלומניום

1.לא צריך נשק בשביל זה.הוא גם לא יתעסק בחרטא כזה...יש לו דברים יותר רציניים על הראש,כמו תיקון נשקים למשל.
2.הבורג קצר מדי בשביל לעבור דרך האלומיניום,המתפס ואז עוד להתברג במסילה.

אם לא רוצים להתעסק בהרחבה של החורים באלומיניום,פשוט מורידים ממנו.
זה לא פוגע,לא גורע,ולמתפס החשוף (בלי האלומיניום) לא קורה כלום גם בעת ירי מאסיבי.
ישן 10-04-2007, 01:18
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
תגיד אתה שפוי?
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי micro9 שמתחילה ב "[QUOTE=OwnAge]אני לא מבין למה..."

ציטוט:
אם לא רוצים להתעסק בהרחבה של החורים באלומיניום,פשוט מורידים ממנו.
זה לא פוגע,לא גורע,ולמתפס החשוף (בלי האלומיניום) לא קורה כלום גם בעת ירי מאסיבי.

אתה מייעץ לחייל לפרק חלק מהנשק שלו ו"להעיף אותו כי זה לא פוגע בו"???
האם קולט (או במקרה הזה חברת פוליקרט טכנולוגיות) הכניסו לנשק חלק מיותר?
ממש לא!
מקרן האלומניום נועד לפיזור מיטבי של החום בקנה. בלעדיו הקנה ניזוק, במיוחד לאחר ירי מאסיבי.
תכונה נוספת של המקרן היא מניעת חימום החלק החיצוני של המתפס כך שלא תקבל כוויה ממנו.
לא היית רוצה להגיע למצב שבמהלך היתקלות אחרי שפירקת כמה מחסניות ומולך עומד עדיין מחבל מתפוצץ לך הקנה או שהמתפס כ"כ חם שאי אפשר לאחוז בו והמסילה מפלסטיק שעליה תלית את הידית אחיזה נוזלת ועושה לך כוויות על היד.
הכרתי חייל שהחליט לנקות את טבעות המרווח שמותקנות על בריח הM16, מרוב נקיון הוא עיקם אותן והנשק התפוצץ לו בזמן הירי (למזלו זה היה באימון ולא מול האוייב). היום הוא כבר לא צריך לעצום עין בלתי מכוונת!

לדעתי ממש אין טעם בהרכבת מסילה מפלסטיק על המתפסים:

1. המסילות הללו לא עומדות (או עומדות בקושי) במבחני חוזק להתאמה לתקן צבאי (MILSTD או MILSPEC). בעת הצורך הן עלולות לא לתפקד ורק להזיק ליורה במקום להועיל.
  2. אף אחד (אף אחד!) לא מלמד תו"ל מלמד תו"ל נכון לשימוש בידית הסתערות בצה"ל. כשאתה אוחז את הנשק בידית כזו כל ההתנהגות והשימוש בו צריכים להעשות באופן שונה (שאלות למשל: האם האחיזה מצריכה אותך לכוון הרבה יותר נמוך או הרבה יותר גבוה מאחיזה ישירה במתפס עצמו? האם עדיף למקם את הידית קרוב למחסנית או קרוב לכוונת הקידמית? בזמן ריצה האם כדאי לאחוז במתפס, בידית או בכלל לא? בירי אחרי מאמץ האם לאחוז בידית או במתפס? כמה מהר אתה נכנס למצב ירי אינסטנקטיבי עם ובלי ידית {רמז: עם ידית לוקח יותר זמן!}? כמה אימונים ביצעת ירי עם ידית?)
  3. התקנת הידיות גורמת לפגיעה ביעילות הנשק ולנזק מבצעי בו!

נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 10-04-2007 בשעה 01:34.
ישן 10-04-2007, 08:22
  J-R J-R אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06
אני חייב לעבור לשעות עבודה נוחות יותר
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "תגיד אתה שפוי?"

בכל אופן סוגיית ידית ההסתערות (כך אני מכנה אותה, כולם מבינים לאיזה פריט הכוונה) שנויה במחלוקת כבר זמן רב. יש לה יתרונות וחסרונות כמו לכל דבר, ולכן אני מוצא שזה עניין של העדפה אישית ונוחות. אם למנות כמה מיתרונותיה של ידית ההסתערות:

* אחיזה משופרת בנשק ללא קשר לגודל כף היד. יש יותר שטח מגע עם הנשק וכן היכולת להקיף את הידית בעזרת כל כף היד, מה שאינו מתקבל עם מתפס.

* בגלל צורת האחיזה ההתנגדות לקפיצת הנשק מעלה בעת ירי גדולה יותר ומאפשרת זוית מעט חדה יותר במרפק (כשמיקום האחיזה אינו משתנה ונשאר קדמי ככל האפשר). זוית מרפק קצרה יותר תורמת להצמדת הנשק לגוף ולפחות תנודות.

*מונעת מעבר חום מן הקנה ליד בירי אינטנסיבי (נו, גם זה משהו..)

עם כל זאת, חסרונה הגדול של ידית ההסתערות הוא מיקומה הנמוך ביחס לו הקנה. כשאדם יורה בהצבעה (ירי אינסטנקטיבי) הוא משתמש ביכולתו הטבעית של המוח להצביע בידו על האובייקט עליו מתמקד המבט. השאיפה בהצבעה היא "לאחוז בסתרשף" (מבחינת העקרון כמובן) כי זה בעצם החלק שאנחנו רוצים להצביע איתו למטרה (הקנה). חשוב- המוח מצביע עם היד ולא עם הנשק! ולכן אם יש פערי גובה בין היד לקנה נצטרך לווסת אותם מראש ע"י הצבעה נמוכה יותר, דבר שללא אימון מתאים יהפוך את התהליך לאינסטנקטיבי פחות ומהיר פחות.

חסרון נוסף של הידית זה שהיא לא תמיד נוחה יותר בירי בשכיבה, לא תמיד נוחה יותר בעת ריצה עם הנשק קדימה (למרות שאין מה לרוץ ככה יותר מידי).

כך או כך, ההחלטה להשתמש בידית הסתערות מותנית באימון מסיבי איתה בכל המתארים המוכרים, וכמובן שלא להשאיר אותה באופן קבוע עד שהתוצאות במטווחים חוזרות לסטטוס הרגיל.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:38

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר