18-04-2007, 21:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.09.06
|
|
|
שאלה מעניינת
שאלה זו פרסמה באתר שאלות ותשובות של גולשים דתיים בו הםמתייעצים עם רבנים בנושאים שונים
הנושא הזה מעניין אותי למרות שלא הבנתי את כל המינוחים שבו מה דעתכם משתתפי הפורום היקרים :
לכבוד הרב אייל קרים שלום וברכה
אני פונה אל הרב לשם בירור הלכתי ומוסרי של נקודה שמעסיקה אותי מאד לטוב ולרע
הנושא: גזל ואבק גזל בצה"ל
פירוט: במסגרת תפקידי ביחידה מובחרת נוצר מצב בו הצטברו ברשותי פריטי ציוד מרובים עליהם איני חתום בפני צה"ל אין איש דורש אותם ממני אך אינני בטוח שמבחינה הלכתית מוסרית כדאי להחזיק בהם
מן הצד השני לא ברור לי כלל ועיקר שהחזרתם לאפסנאי תיטיב את המצב
חלקם –פריטי ציוד שנתפרו עבורי ועבור חברים ביחידה אין להם מספר קטלוגי או רישום מסודר
מצד אחד אם אשאל את קצין האמל"ח האם הוא מוותר עליהם ישיב בשלילה
ומן הצד השני האפסנאי אינו יודע כיצד "לאכול" אותם ובוודאי לא יחזיק בהם
חלקם פריטי צלם שבסיטואציות מיוחדות מצאו את דרכם שלא בצינורות המקובלים
לדוג' אמר"ל שנתפס בידי מחבלים, כוונת שלא נקלטה בצה"ל והובאה אלינו לניסוי והתגלגלה בצוות זמן מה , אמצעי שהושאל לנו בנוהל לא מסודר בלחץ הקרבות בקיץ האחרון ואין עליו מספר טבוע
חלקם פריטי ציוד יקרים שנתרמו ואינם ציוד צה"ל מוסדר- לדוג' ליחידה נתרמו לפני כשנתיים סכינים על ידי תורם פרטי זמן מה הם שכבו במחסן מהעדר תו"ל לשימוש בהם ולאחר מכן חולקו על בסיס של חיבה אישית ללוחמים (בד"כ קצינים )
רובם כבר נאבדו או נלקחו האפסנאי התחלף ואין דורש להם אם אחזיר את שברשותי סבירות נמוכה שהוא ישאר ברשות צה"ל
האם אני יכול להסתמך על כך שאין דורש או שהנדבן ייעד אותם דווקא ליחידה ואני מחוייב לו
חלק נאבדו לאנשים ומן הסתם עלו עליהם למשפט תשלומים, מטבעי אני אוהב סדר וכשהחברה משליכים לכל עבר ציוד בבולמוס של התפרקות ממתח מבצעי מצאתי את עצמי אסוף פריטים שנאבדו הרבה מאד ציוד הוחזר על ידי לבעליו אך חלק לא קטן נותר אצלי
(ביחידות בהן אין מחסור בציוד אנשים אינם נותנים את ליבם לפריטים פחותי ערך כמו ברכית ימין שאינני חייב כי ירי בכריעה אני מבצע רק בשמאל )
השאלה נחוצה על רקע השחרור המתקרב לאחריו אעבור שיבוץ ליחידת מילואים בה בוודאי לא יהיו לי כל פריטי הציוד שיש ברשותי כיום הייתי שמח לדעת מה ביכולתי להשאיר ברשותי לאור העובדה שאשר בצה"ל ומה חובה להחזיר "