|

23-04-2007, 14:04
|
 |
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
|
|
|
יותם לוטן ז"ל, גולש בפורום צו"ב
משהו חסר לי פה. מישהו. יותם, לאן נעלמת? התמונות שלך, כל כך נדירות וכל כך מעניינות, לימדו אותנו עוד קצת על מה שהיה שם מעבר לגדר. מהמילים שלך למדתי עוד קצת על הריחות והצלילים של המקומות האלה. יות, המילים שלך חסרות לנו.
אף פעם לא ידעתי שמרגלית צנעני כתבה שיר על השכול. אני שומע אותה שרה ברקע והתמונות שלך בילדות, ובביצפר, ובצבא, ועם הנוער שאותו חינכת ללכת בדרכך. מלח הארץ היית, בלי מרכאות ובלי ציניות. מורה ומחנך שהקדיש את חייו לגדל דור חדש של אנשים טובים, להנחיל להם ציונות במובן האמיתי של המילה. הדמעות לא מפסיקות - עוד סיגריה ועוד אחת, המילים יוצאות אבל החלל שהשארת לא נסתם. הוא לעולם לא ייסתם.
הייתי שם, אתה יודע. בערב הנורא ההוא. מאות אנשים מסביב, ילדים וזקנים וצעירים שכולם הכירו אותך ובאמת העריכו את כל מה שעשית. אלוהים יודע שעשר שנים לא בכיתי כמו בערב ההוא, כי איך אפשר להישאר אדיש כשארבע מאות איש עומדים מסביבך ולא מפסיקים לבכות. הערב בצפירה חשבתי עליך, והתגעגעתי לבנאדם שלא הכרתי.
באמת לא הכרנו מספיק. עשרים פעם תכננתי לקפוץ לעמק, לשבת איתך על קפה שחור מול השדות ולדבר על מה שהיה ולא נראה עוד. אבל אתה ראית עוד פעם - פעם אחת יותר מדי.
תנוח בשלום, גבר. נשתדל לשמור על מה שנשאר.
שמעתי בכי
מרחוק שמעתי בכי,
אחי אחי האם תדע
מאין בא, הגיע הנה.
לא חדל ביום בלילה,
אחי אחי ובביתי,
החריד שנתי, לא סר ממנה.
מתוך בדידות, מתוך שממה,
מרעב או מצמא.
בגינה, בכל פינה הוא,
אבי, אבי האם היה זה
קול חיה או קול של ילד.