לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-04-2007, 12:57
  letrep letrep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.02
משטרה צבאית והורדת פרופיל, חייב עזרה.

שלום,
התגייסתי לפני חודש למשטרה צבאית, ואני בטירונות עכשיו. (אני מניח שאני כבר מוכשר 02 רגיל, מפני שעשיתי מטווחים ו3 המבחנים, ואלה שהתגייסו איתנו באותו היום והלכו לצריפין וכו, מסיימים עוד כמה ימים).
נשאר בערך חודש ושבועיים לטירונות.

יש לי בעיה רפואית, מגבילה מאוד לפרקים(ולפרקים "רק" מגבילה), שגורמת לכאבי שרירים כרוניים בכל הגוף(פיברומיאלגיה למי שמכיר).
לפני 7 חודשים, עשיתי טיפול ברואקוטן וקיבלתי דחש ל6 חודשים, ולקראת סוף הזמן כאשר הגעתי שוב לוועדה רפואית, הרופאה הורידה לי לפרופיל 64 כאילו "על הדרך",כאשר אין סעיף עם השם פיברומיאלגיה, ומצוותים אותה לסעיף אחר.
אנשים אחרים עם אותה הבעיה, יכולים לקבל אפילו פרופיל נמוך יותר, בהתאם לחומרת הבעיה.

התגייסתי למשטרה צבאית כמו שציינתי, ובגלל הבעיה, היה קשה לי מאוד בטירונות, ועדיין קשה.
בנוסף, בלי קשר, אני לא מעוניין להישאר בחייל, וחושב שהכאבים יקשו עלי גם בקורסים, ולכן מעוניין לצאת מיד לסדיר.

לפני שבוע הייתי אצל רופא מומחה מטעם הצבא, שכתב משהו בסגנון "הנל הגיע אלי לפני 9 חודשים, ועכשיו יש החמרה בחומרת הכאבים, אני ממליץ על כדורים xy" ועוד כמה דברים.
כדורים xy לא יכולים לפתור את הבעיה ולא בטוח לעזור.
אני מנסה להתפס על ה "החמרה", בתקווה שיוציאו אותי משם.
האם לדעתכם הסיכויים לטובתי שיורידו לי אם הרופא כתב "החמרה"? או שלא יכולים להוריד על אותו הדבר פעמיים, למרות שיש החמרה והפרופיל הראשוני לא היה נכון ממש? (כי שוב, אין פיברומיאלגיה בספר הפרופילים).

מה יקרה איתי עם פרופיל 45 רפואי(יש לי קב"א גבוה-54 ומעלה)? האם אני אשאר בבה"ד 13 בתפקיד גרוע, או שיש הרבה בסיסים אחרים למשטרה צבאית?
אני מניח שיתחשבו בי ולא יתנו לי תפקיד קשה פיזית.
איזה תפקידים יש עם פרופיל 45?
האם יוציאו אותי המשטרה הצבאית ויחזירו אותי לבקום אם אוריד את הפרופיל עוד לפני סיום החודש וחצי מעכשיו? (סוף הטירונות).

בנוסף, אני ממש לא מסתדר עם רוב האנשים בטירונות שלי(מן כדור שלג שהתגלגל), וזו אחת מהסיבות שאני רוצה לצאת משם כמה שיותר מהר.(מילא אם זה היה כלל צה"לי, אבל אני אמור להיות איתם בקורסים גם בהמשך).

אשמח לקבל כל עיצה ממכם, כי ממש רע לי בטירונות הזו, גם פיזית, וגם נפשית, וזה שאני לא מסתדר עם אנשים, לא עוזר.
ד"א-מה קורה עם "חוסר השתלבות" כאשר לא מסתדרים עם האנשים?
עדיף לי ללכת לקב"ן ולספר לו הכל, או שהוא לא יכול לעזור לי?

ושאלה אחת אחרונה-אם אקבל מחר/מחרתיים זימון לוועדה רפואית, מתי אוכל לקבוע(עם הרבה התחננויות בטלפון)? הבנתי שבבר שבע, אפשר לקבוע לעוד כמה ימים.

הרבה שאלות
, אודה לכם על כל תשובה,

טל
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-04-2007, 15:29
  מגזניום מגזניום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
לגבי הבעיות שציינת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי letrep שמתחילה ב "משטרה צבאית והורדת פרופיל, חייב עזרה."

1. לגבי הבעיה הרפואית שלך. הרופא ציין החמרה וודאי שאפשר להוריד על החמרה בלבד פרופיל.השאלה האם הוא המליץ על הורדת פרופיל/וועדה רפואית?

2. לגבי הבעיות שלך עם החברים . מה שנקרא קשיי התסגלות או במינוח שלך - החבר'ה האלה הם לא הטיפוס שאפשר להתסדר איתם.
קב"ן יכול לעזור בהחלט.ולהורות למשל לפלוט אותך מהחיל . אגב : רוב החיילים הנפלטים מחיל המשטרה הצבאית זה בהוראת הקב"ן.

סמכויות קב"ן ופסכיטאר:
להורות על הורדת פרופיל, שחרור מוחלט מהצבא, לפסול קורס או מקצוע, לתת הקלות בשירות (כגון: פטור משמירות/תורניות וכמעט פטור מכל דבר!!)
קב"ן יכול לתת פטור ללינת בית בלבד שאומרת שאותו חייל חייב לישון רק בבית כל יום. דהיינו שפטור כזה פוסל חייל משירות בבסיס סגור או שמירות .

הסבר על הליך הפנייה לקב"ן :

1.חייל פונה לקב"ן - מספר לו על הבעיות שלו ועל המצוקות שלו . הקב"ן בוחן את הדברים ונותן המלצות שבאים להקל על החייל בשירות הצבאי.
2. עם ההמלצות החייל פונה לפסיכטאר שיש לו סמכות כמו לרופא - והוא ברוב המקרים מאשר את המלצות הקב"ן.ואז זה הופך להיות הוראה רפואיות לכל דבר ועניין שמחיייבת את המפקדים.

המלצת קב"ן לא מחייבת את המפקדים.

דוגמא:

חייל פנה לקב"ן וסיפר לו על הבעיות שלו . הקב"ן החליט שעקב אותם בעיות הוא ממליץ על פטור משמירות ופטור ממאמצים פיזים.החייל הולך עם זה לפסיכאטר והפסיכיאטר מאשר זאת.ומזין את זה במחשב או בתיק הרפואי של החייל.

ישן 24-04-2007, 16:13
  letrep letrep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.02
הי
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי מגזניום שמתחילה ב "לגבי הבעיות שציינת"

שלום, דבר ראשון תודה רבה על התשובות.
דבר שני, הרופא האזרחי לא המליץ על וועדה רפואית(נראה לי שחשב שמתוקף היותו רופא אזרחי, לא יכול), אלא כתב על ההחמרה.
הוא גם כתב "פעילות סדירה עם סרגל מאמצים" ו"שיכולה להיות החמרה עם פעילות קשה מידי(קשה כמובן אינדיבידואלי לי)", ולכן יכול להיות שצמד המשפטים יכול לפגוע בי בהורדת הפרופיל.
האם אוכל להגיד להם בעל פה(על זה שחשב שלא יכול לכתוב המלצה לוועדה) והם יקבלו את זה?

אני חייב לציין שזה שאני לא מסתדר עם האנשים פוגע בי(למרות שאני מנסה להתעלם כמה שיותר ויודע שלא אראה אותם יותר בחיים, אבל שוב, יש עוד קורס אחרי זה), ואם הייתי מסתדר איתם, הייתי יכול בכח לסיים את הטירונות, ואז קורס של חודש.
אני רוצה לעבור למקום עם אנשים שאני לא מכיר ולהתחיל דף חדש.

אני לא מעוניין כמובן לצאת מהצבא, ולא לשקר לקב"ן.
הבנתי שאני צריך לחכות לקב"ן ביחידה שלי במשך שבועיים מיום הבקשה, אני צודק?

פשוט לא נעים לי להיות שם, כאשר הכאבים מקשים עלי מאוד בנוסף. (הכאבים כמובן היו מההתחלה והבעיה הפיזית היא הגורם העיקרי)

מה אתה ממליץ לי לעשות? בנתיים אני עובר מרופא לרופא לרופא, מתחילת הטירונות, ועדיין לא קיבלתי זימון לוועדה רפואית.
האם אני יכול למצוא בסיסים שבהם אצטרך לחכות כמה ימים עד הוועדה?

ומה הקב"ן בדיוק יכול להמליץ? זתומרת, האם אני צריך להמציא לו ממש סיפור גרנדיוזי, כדי שיפלוט אותי מהחייל??
או שאם אומר את האמת, שיש לי כאבים(אראה לו מכתבים רפואיים), ובנוסף אנילא מסתדר עם האנשים בטירונות, זה גורם לי לדיכאון וחוסר מוטיבציה, וגם משפיע עלי פיזית(השפעה נפשית משפיעה ישירות על הפיזית), הוא יפלוט אותי מהחיל?

הבנתי שזה תהליך ארוך ביותר ועד אז יעברו חודשים, וממילא אסיים קורס.

באמת שזה מפריע לי(פיזי ונפשי ביחד) ואני רוצה לפתוח דף חדש ולכן אשמח לקבל כל עיצה
ישן 24-04-2007, 16:26
  מגזניום מגזניום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
תשובה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי letrep שמתחילה ב "הי"

1.אם רופא מומחה לא ממליץ על וועדה רפואית להורדת פרופיל אז כנראה שלא תיהיה. אתה צריך לבקש חוות מעוד רופא מומחה אורטופד(על פי חוק חייל זכאי לשתי חוות דעות מרופאים מומחים באם יבקש).

ולהסביר לרופא מומחה את הבעיה ואיך היא מגבילה אותך בתפקיד הצבאי שלך.

דוגמא: חייל שסובל מבעיות בברכיים ולא יכול לרוץ . אז כמובן שלא יוכל להיות בקרבי !! ואז שהוא יילך לרופא הרופא ימליץ להוריד לו פרופיל על מנת שלא יהיה בקרבי כי המגבלה הזו מונעת ממנו לשרת בתפקיד שהוא נמצא בו(=קרבי).

השאלה המרכזית כאן היא : האם שי לך מגבלה רפואית שמונעת ממך לשרת בחיל המשטרה הצבאית כשוטר צבאי?

2. לגבי הקב"ן אתה צריך לומר את מה שאתה מרגיש. את הקשיים שלך. לפי דעתי אם הקב"ן יאבחן אצלך דכאון וחוסר מטוביציה הוא ימליץ לפלוט אותך ממשטרה צבאית ולהוריד לך פרופיל.
לפי מה שאני יודע הקבני"ם היום מנסים לעודד את החייל להשאר בתפקידו ואם הם רואים שהחייל באמת לא יכול ומצבו הנפשי עלול להחמיר אז הם יורו על פליטתו מהחייל והורדת הפרופיל שלו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:26

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר