26-04-2007, 14:33
|
|
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
|
|
חבר מתאריך: 17.10.04
|
|
ציטוט:
|
משום מה יש מן "סטייה" של הזיקיקים שמאלה. האם זה בגלל שהיה רוח?
|
היתה רוח, אבל אני מניח שזה גם קשור בזוית הירי של הזיקוקים, שהרי אלו לא נורים בזווית ישרה למעלה.
למעשה הצילום הזה מבוצע על פני מרחקים גדולים (כ-3 ק"מ סה"כ) - מבניני וולפסון בירושלים (ליד גן סאקר), לכיוון הכנסת שעל ההר שמנגד, כאשר הזיקוקים נמצאים על הר הרצל שנמצא במרחק ניכר מאחור....
ציטוט:
|
או בגלל שלא צילמת עם חצובה/המצלמה זזה?
|
היו לי כמה בעיות, שאני מקווה לפתור עד לשנה הבאה:- ברגע הקריטי גיליתי שחסר לחצובה בורג - מה שפגע ביציבות הסופית של המצלמה
- התמודדות עם הבעייה ע"י צילום באמצעות טיימר (השהייה של 30 שניות) גרם בעיקר לפיספוס הרגע הרצוי
- בעיית רוח חזקה במקום (רחבה פתוחה עם רוח חזקה מאד) תרמה לדעתי לתזוזת המצלמה כתוצאה מנפנוף אלים של הרצועה.
ולכן:- צריך לסדר את החצובה (וכדאי לבדוק היטב לפני הצילום שכל החלקים במקומם)
- כדאי להשקיע בכבל לצילום כדי להימנע מלגעת במצלמה במהלך הצילום, ולחסוך את זמן הטיימר
- להסיר את הרצועה או לחילופין - לקשור אותה היטב כדי שלא תתנפנף.
ציטוט:
|
בתמונה הראשונה מורגש חוסר חדות בולט במיוחד.
|
יש בעייה שהפוקוס מעט SOFT - אני חושב שהחדות לא באה מספיק לידי ביטוי, כי בגדול בהחלט ניתן לראות את הלבנים שבקיר הכנסת. הגג של הכנסת, שש בו מדרגה, יוצר אשלייה כאילו המצלמה זזה במהלך הצילום ויצרה "שני גגות".
בכל אופן - הנה הקטע האמור 1:1 :
ציטוט:
|
בתמונה השניה אמנם הכנסת חדה אבל הזיקוקים שרופים, חשיפת יותר.
|
יש בזה משהו - אני חושב שעדיף לסגור יותר את הצמצם ולהשקיע בחשיפות ארוכות יותר, כך ניתן יהיה לקבל את הכנסת באותה רמת חשיפה, לחשוף פחות את הזיקוקים (צריך לקחת בחשבון שהזיקוק הוא מקור אור נע, ומשך החשיפה משפיע פחות מאשר מידת הסגירה של הצמצם), וע"י סגירת הצמצם - גם להפחית את "הרעש" שנוצר ע"י שבירת האור בעשן הזיקוקים שברקע ...
הערות\רעיונות נוספים - יתקבלו בברכה.
נערך לאחרונה ע"י Soloavia בתאריך 26-04-2007 בשעה 14:36.
|