לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-04-2007, 15:18
  הומני הומני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.06
אין להם ( לנו) שום סיבה לדרוש הורדה בדכר הלימוד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "שביתת הסטודנטים: מפגינים חוסמים את צומת ההלכה בת"א"

חייל משוחרר מקבל פיקדון שמספיק לשנתיים לימודים ועוד מענק שחרור ודמי עבודה מועדפת . כלומר המדינה מממנת , ללוחמים בעיקר, כמעט את כל הלימודים.
אם הסטודנטים לא יסעו כל שנה לחו"ל ( תבררו כמה מהמפגינים טיילו בעולם) או יקנו רכבים חדשים הם יוכלו ללמוד כמו גדולים.
שנית אם הם יפסיקו לשקר בקשר למילגות , כאלה שיש להם כסף לא ישקרו וימציאו שאין להם כסף או אוטו , אז יוכלו לתת מלגול למי שבאמת צריך.

דבר אחרון , אין שום פסול בלקחת הלוואה ללימודים ( ולהחזיר בסיום הלימודים) כמו שלוקחים לאוטו חדש או לטיסה.

לצאת מהשטחים למען ישראל!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-04-2007, 15:24
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
הפקדון, מענק השחרור ושאר ה"הטבות" שאתה מדבר עליהן
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי הומני שמתחילה ב "אין להם ( לנו) שום סיבה לדרוש הורדה בדכר הלימוד"

ניתנו בתמורה לשלוש שנות שירות צבאי במשכורת של 600 שקל לחודש, במקרה הטוב.
אין לזה שום קשר ללימודים, משום שהפקדון יכול לשמש גם לצרכים אחרים, כמו קניית דירה או פתיחת עסק.
אתה מציע פה איפה ואיפה.

אין דרישה להורדת שכר הלימוד, אלא דרישה שלא להעלות אותו, כפי שמציעה ועדת שוחט.

במדינה מתוקנת חינוך צריך לבוא לפני הכל, ואין להשוות חינוך לקניית רכב או דירה.
גם אני סטודנט, ואגלה לך סוד, בשלוש השנים האחרונות הכי קרוב לחו"ל שהגעתי היה נתב"ג (בעצם
במילואים הייתי גם מעבר לגדר), אין לי רכב ואני נוסע כמה עשרות ק"מ בתחבורה ציבורית כדי להגיע
ללימודים.
לאמיתו של דבר, חלק ניכר מהסטודנטים מכלכלים את עצמם (הייתה כתבה בנושא לפני שבועות
מספר), לימודים הם עול גדול, ובהתחשב בכך שמוסדות ההשכלה הגבוהה מתוקצבים ע"י המדינה,
בעיקר לצרכי מחקר, אין שום סיבה שהלומדים בהם לא יתוקצבו גם כן. בזבוז הכספים במדינה הזו
יכול להיות מתועל גם לצרכים חיובים.
ישן 29-04-2007, 15:30
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ודאי שהפקדון מספיק למימון כל הלימודים (לימודי סָפַרוּת, אולי...).
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי הומני שמתחילה ב "אין להם ( לנו) שום סיבה לדרוש הורדה בדכר הלימוד"

עכשיו אני גם יכול לבשר לך שהפקדון אינו מתנה - אלא פיצוי קטן שבקטנים על כך שבמשך 3 שנים
(או שנתיים), לבשת מדים כמעט בחינם.
מעבר לכך, 80 אחוז מהצבא, אינם לוחמים, והם מקבלים פקדון קטן בהרבה, הידעת?...

אני מבין שאתה תהיה מוכן, בבוא העת, לקחת הלוואה למען הלימודים. רוב האנשים מעדיפים שלאט
להשתעבד שלא לצורך. שכר הלימוד הוא הוצאה כבדה למדי - והרעיון שהוא יועלה, מבלי ששכר
הסגל הבכיר יקוצץ, מבלי שתנאי השבתון המופלגים שלהם, יתוקנו, מבלי שהגברת תמיר תחולל
רפורמה אמיתית בשיטת חלוקת ההקצבות בהשכלה הגבוהה - היא בדיחה.

בסיכומו של דבר, מערכת ההשכלה הגבוהה פשטה רגל בגלל הניהול הכושל, ואין שום סיבה בעולם
שמי שיאלץ לשלם על כך, יהיו דווקא הסטודנטים.
רוצה לדעת מי אשם במצב של ההשכלה הגבוהה? בהפגנה הבאה של שלום עכשיו, גש אליהם ודבר
עימם אישית (הם שני הממושקפים המבוגרים שעומדים בצד...)...
ישן 29-04-2007, 16:41
  הומני הומני אינו מחובר  

אולי אם היו מוצאים פחות פלוגות מילואים לשמור על המתנחלים היה כסף למדינה?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ודאי שהפקדון מספיק למימון כל הלימודים (לימודי סָפַרוּת, אולי...)."

אולי אם לא היו מחזיקים את צה:ל המליון עמדות ומקימים עוד 6 גדודים רק כדי לשמור בשטחים את היה כסף?
אולי פחות 100 כבישים עוקפים ליהודים ( ואז עוד עוקף ועוד גשר ועוד מחלף) היו יכולים לשלם על הלימודים שלנו?
אולי אם לא היו מקימים מליון מועצות ( רובם אי שם בשטחים ) מקומיות וישובים וראשי ישובים וכו ( 70% ממתנחלי גוש קטיף היו עובדי מועצה ומדינה) היה כסף?

רק רציתי להסביר לך כי לשלום עכשיו אין קשר להילמות מליארדי השקלים בפח השטחים הכבושים

(_ציטוט: רוצה לדעת מי אשם במצב של ההשכלה הגבוהה? בהפגנה הבאה של שלום עכשיו, גש אליהם ודבר
עימם אישית (הם שני הממושקפים המבוגרים שעומדים בצד...)...)

לצאת מהשטחים למען ישראל!

ישן 29-04-2007, 16:48
  הומני הומני אינו מחובר  

לימודים בהנדסה זה 4. שנים רפואה 6 . ארכיטקטורה 5 . ואין בעיה לשלם
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "תפסיק לקשקש, מה אתה מייצג את האט"ד?"

כמו שכבר אמרתי , אני בעד קבלת מימון מהמדינה , ויש מספיק מלגות ( תמיד כדאי שיהיו עוד) רק כאשר אני שופע מאנשים איך הם מתכמנים את המערכת ( כמו בצבא עם ג"ימלים והפניות וכו') אז אני לא מבין מה הבכי שלהם.
השכר של בעל תואר גבוה ב-2000 ש"ח ממי שאין ברשותו תואר. אז במשך כמה שנים מעטות הוא יחזיר את ההלוואה , מה אנשים לא עובדים שנה הלפני הטיסה הגדולה לחו"ל ? .

מה זאת אומרת " הפקדון הוא כפיצוי על השרות הצבאי" ? נתנו לך כסף ? תוציא אותו על מה שיעזור לך הכי הרבה בחיים - לימודים!
זה מזכיר לי את אלו שמפוטרים מהעבודה ועם כספי הפיצויים קונים אוטו או טסים ובסוף בוכים כי הם מובטלים ואין להם מה לאכול. ( אני מדבר רק על אלה שביזבו את הכסף על שטויות ולא על אלו עם המצוקה האמיתי )

לצאת מהשטחים למען ישראל!

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:54

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר