01-05-2007, 12:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.02
|
|
|
עסקי אוויר - חיל האוויר רכש 500 דונם על הירח
חיל האוויר רכש 500 דונם על הירח
במסגרת ארגון מחדש של מאגר המידע בו מופיעים ישראלים שרכשו קרקעות על הירח, הסתבר שחיל האוויר הישראלי רכש 500 דונם על הירח.
במסגרת ארגון מחדש של מאגר המידע בו מופיעים ישראלים שרכשו קרקעות על הירח, שהיה מפוזר במספר מערכות מחשוב שונות, הסתבר שחיל האוויר הישראלי רכש 500 דונם על הירח, כך מדווחת חברת crazyshop המשווקת קרקעות הירח.
ישראל נחשבת בעולם למדינה המובילה בקניית קרקעות על הירח (יחסית לגודלה), כאשר למעלה מ- 15,000 ישראלים רכשו קרקעות על הירח. חלק ניכר מהרכישות התבצע בסוף 2006, לאחר שנאס"א הודיעו על תוכניתם להקים בסיס מאויש על הירח. מייד אחרי
נאס"א, גם בסין הודיעו על תוכניות דומות ובמקביל אף הצהירו חברות מובילות בתחום המלונאות כי יש בכוונתן להקים בתי מלון מפוארים על הירח.
בחברת crazyshop.co.il , החנות למתנות מקוריות באינטרנט, המשווקת את הקרקעות על הירח בזיכיון של דניס הופ, יזם אמריקאי שרשם את הירח על שמו תוך כדי ניצול של פירצה משפטית, התקשו להתמודד עם זרם הקונים ההולך ומתגבר כאשר רכישת הקרקעות על הירח הפכה לטרנד ישראלי חדש. במסגרת ארגון מאגר המידע של זרם הרוכשים, גילו אנשי crazyshop חלקת אדמה על הירח שנרכשה על ידי גורם מפתיע – חיל האוויר הישראלי.
"אני באמת לא יודע איך זה קרה" מתוודה דניאל ירון, מנכ"ל crazyshop "קשה לי להאמין שבחיל האוויר רוצים להקים בסיס על הירח בשנים הקרובות, אבל אולי הם שומרים את האופציה להקים בסיס כזה בעתיד."
בזמן שהישראלים לומדים לזהות הזדמנויות, בעולם יש לא מעט גבות מורמות, לדברי דניאל ירון: "אחרי שפורסמו בתקשורת תוכניותיה של נאס"א להקמת בסיס מאויש, היה מבול של רכישות ושיעור המכירות של הקרקעות על הירח לישראלים זינק באופן מפתיע.
משנודע בעולם כי הישראלים רוכשים חלקות על הירח, היו לא מעט פרסומים באתרי אינטרנט אנטישמיים, המזדעקים על כך ש'היהודים מנסים להשתלט על הירח'. אני מניח שהרכישה של חיל האוויר גם תעורר מהומה לא קטנה", אמר ירון.