02-05-2007, 16:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.05.07
|
|
|
פרופיל 21, רוצה יחידה מובחרת
שלום
את רוב חיי חייתי בחו"ל (אבא במשרד החוץ,) חזרתי בגיל 18 והשתחררתי עם פרופיל 21.
בלי להכתיב ביוגרפיה שלמה, אמרתי לקב"ן שמגיל 16 עד 18 לקחתי כל מיני תרופות פסיכיאטריות נגד דיכאון (אמת.) אף פעם לא הייתי בקטע של סמים, הוא שאל, עניתי בשלילי, אחרי ראיון של איזה 15 דקות אמר לי פסדר כנראה אתה לא משרת, תחזור עוד 6 שבועות. חזרתי, הלכתי ל"ועדה רפואית," שזה בעצם איזה קצין משועמם יושב בחדר עם פקידה שמשחקת סוליטר, מסתכל עליי אומר "אתה רוצה לשרת?"
אני אומר לא יודע. לא בטוח...הוא אומר תחתום פה, אני חותם, אומר ביי, וזהו השתחררתי מצה"ל.
עכשיו אני בן 19, כבר שנה ומשהו לא לוקח תרופות, הפסיכיאטר ופסיכולוג שהיו לי שניהם בדעה אחת, שאני 100% קשיר לשירות ביטחוני ויעידו על כך לכל מי שיבקש דעת.
אני בסמסטר ב של שנה א באוניברסיטה, עושה תואר בביולוגיה. אני ספורטאי מסור וכבר לפני כמה חודשים התחלתי להתאמן לקראת אפשרות של שירות צבאי (ריצות למרחק, ספרינטים, משקולות, תרגילי משקל-גוף, ועוד.)
כמובן שיש לי עוד שנתיים להלחיט אם אני רוצה לשרת, כמישהו עם פרופיל 21 אני לא תחת שום התחייבות לשרת, אבל טוב לעכשיו (ואני מאמין לנצח) אני רוצה להיות חייל קרבי.
אז הנה שאלות:
1) מה הסיכויים, אם בכלל, שיקבלי אותי לחידת עילית\מובחרת בהתחשב בעבר שלי? אני בטוח ב100%, אחרי שיחות עם אנשים שיודעים על מה הם מדברים, שאם עושים לי קביעת פרופיל מחדש אני יוצא עם 97 בלי בעיה, במידה ולא משתמשים בנתילת התרופות בעבר כמשקל-נגד.
2) אני אהיה בן 21-22 כשאתגייס. האם זה פוגע בסיכויים להתקבל ליחידה מובחרת, בהתחשב שרוב המועמדים בני 18 או אפילי פחות?
3) האם העובדה שיהיה לי תואר יעזור לי בכלל להתקבל ליחידה מובחרת? אני כבר יודע על כל מיני אפשרויות אחרות, פיקוד העורף וכו, אבל לא מעניין אותי.
קיצר אני מנסה לדעת אם בכלל יחשבו על לקבל אותי ליחידת עילית בהתחשב בעברי. אני יודע למה אני מסוגל וכמה אני יכול לתרום ליחידה כזו או אחרת, ואני לא יהסס "להילחם במערכת" עד הסוף. אם בחורה שלא יכולה לקרוא (אוטיסטית) מגיע לדרת סרן ומפקדת על אחד המחסומים היותר חשובים בגדה, וחייל עם יד אחת נהיה קצין מודיעין ראשי של אגוז ומ"פ, גם אני יכול לעשות את מה שאני חושב שאני מתאים אליו.
אם משהו צריך עוד מידע על העבר שלי כדי לגבש דעה יותר טובה, לא להסס לשאול
כל דעה או תגובה תתקבל בברכה. אם לא, אז תודה שלקחתם את הזמן לקרוא את ההודעה בכל זאת
ps i look forward to joining the great community you guys seem to have built up here
|