לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-05-2007, 21:05
  ramibo ramibo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Mo-T שמתחילה ב "תספר קצת על הפעילות שעשית, אם..."

טירונות בבהל"צ.

אימון מתקדם 3 שבועות בבהל"צ ( הכשרות פקל"ים כמו נהגי פומה ,רפא"ליסטים,קשר-פלס נהגי נגמ"ש ).
קו- חרמון בחורף
כשעליתי לרובאית יצא לי להיות ברמאללה אח"כ אימון לאחר מכן קו ביקיר ( ליד אריאל ) עם הרבה מאוד מיפוייםמעצרים ופעילות יזומה.
באמצע הקו יצאתי לקורס מ"כים וחזרתי לאותה פלוגה בתור מ"כ של אוגוסט 05 שעלו לרובאית כמחלקה אורגנית.
היינו באימון ובאמצע בסביבות פסח הקפיצו אותנו לגיזרת ג'נין , אחת הגזרות היותר חמות שיצא לי להיות בה ( ירי יום יומי ).
בסוף הקו חזרנו לרמאללה עם הרבה פעילות של מעצרים מיפויים ומארבים,וכמובן סיורים.
פחות או יותר שבועיים אחרי שפרצה המלחמה הוקפצנו ללבנון ונכנסנו פנימה גם ככוח חי"ר וגם ממוכן ( על גבי פומות ). אז גם אני נהפכתי לסמל מחלקה לאחר שלסמל הנוכחי היו בעיות בריאותיות.
לפלוגה שלי יצא לפוצץ בית של איש חיזבאללה בכפר מיס אל ג'בל שנמצא בגזרה המזרחית. כמו כן נכנסנו הרבה על מנת לחלץ טנקים וכוחות שנפגעו או נתקעו. בנוסף הגדוד השתתף בקרב בסלוקי.
אחרי המלחמה תפסנו קווים שונים על גבול לבנון במוצבים עם סיורים ומארבים רבים.
לאחר תקופה מסוימת הגדוד יצא לאימון כמו שאר הצבא שחזר להתאמן ואני השתחררתי באמצע.

אם אתם שבוזי הנדסה. המסר שלי אליכם הוא : אל תהיו.
הנדסה זה אחלה חיל עם חברה טובים ובתכל'ס , גדודים בצבא זה אותו הדבר בכל מקום כולם טוחנים וכולם עושים אותו הדבר כשמדובר בבט"ש.
במלחמה אומנם זה שונה אבל כל אחד מבצע את היעוד שלו ואפילו הנדסה עושים גם חי"ר וגם הנדסה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-05-2007, 17:44
  ramibo ramibo אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי תוםתוםתוםתוםתוםתום שמתחילה ב "רמיבו מה אתה מציע? להיות חפ"ש..."

בוא אני אספר לך את הסיפור שלי, איך נהפכתי מחפ"ש למפקד.
בסוף מסלול חברה שלא נועדו לצאת לקורס מכ"ים הגיעו לרובאית בתור מחלקה אורגנית.
אותי הוציאו לקורס מכ"ים אולם ביום הראשון של הקורס חתמתי וויתור. למה עשיתי את זה ?
הקו שעשיתי במסלול היה קו חרמון בשלג, כך שלא יצא לי לראות שום פעילות מבצעית אמיתית עד אז בשירות שלי. הרגשתי שאני לא יכול להיות מפקד על חיילים בלי שראיתי פעילות כל שהיא.
אז אחרי שחתמתי וויתור הגעתי לרובאית והייתה לי את אחת התקופות היותר טובות שלי בצבא וממש נהנתי להיות חפ"ש ברובאית. כמובן שלא וויתרתי על הרצון להיות מפקד ואחרי 7 חודשים ברובאית יצאתי לקורס.
למזלי חזרתי לאותה פלוגה ( דבר מאוד נדיר ) וגם בתור מפקד נהנתי והרגשתי סיפוק.

תכיר רק שאם תגיע לרובאית בתור חפ"ש הסיכוי שלך לצאת לקורס הוא מאוד נמוך מכיוון שבדר"כ החברה שמגיעים לרובאית הם חברה עם נתונים פחות טובים לקורס מכ"ים. יחד עם זאת אני יכול להגיד לך שאלו חברה שהכי כיף להיות איתם בשירות והניסיון והמבצעיות שהם רוכשים ברובאית עולה על הכל .
היה לי חייל שגם חתם וויתור על קורס מכ"ים רק כדי שיכול להשתתף במלחמה ,וכך היה. הוא חזר לקרוס במחזור שהיה אחריו, נהפך למ"כ וחזר לרובאית .

לגבי איזו רובאית יותר טובה ? אני חייב להגיד שאשד ( כי הגעתי משם ) אבל בתכלס שתיהן אותו הדבר כך שאם תגיע לאשד תהיה מרוצה שהגעת לשם ואם לא אז לא נורא.
ישן 06-05-2007, 15:47
  ramibo ramibo אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי סטריקס שמתחילה ב "אנשים שיש להם ידיים שמאליות..."

תראה בשביל להיות בהנדסה לא צריך להיות חכם או גאון. אומנם לומדים הרבה חומר תיאורטי שקשור להנדסה ולמקצוע הפלס ( דרגת ההכשרה של מוהנדסים כמו רובאי אצל הח"יר ) ,אבל בסופו של דבר היישום שלו בשטח הוא די פשוט . בסופו של דבר אם תתגייס להנדסה אתה תלמד את הכל וגם אם יהיה לך קשה תאמין לי שיהיו לך מפקדים שלא יעזבו אותך עד שתצליח ויאמנו אותך בלי סוף.
אני יכול לספר לך על חייל שהיה לי שהתגייס היה שנה וחצי ג'ובניק לאחר מכן העלה פרופיל והגיע להנדסה. הייתה לו איזו שהיא בעיה ביד שמאל שממש הגבילה אותו לבצע פעולות שונות . שאר המפקדים ואני החלטנו שמגיעה לו הזכות להיות לוחם שוה כמו כל השאר. הבחור עשה כמו כולם : תרגילים , ירי ,מאגים , פיצוצים .... הכל. בסוף הוא סיים מסלול וקיבל סיכת לוחם אף על פי כל הקשיים שהיו לו.

לעניין שאלתך על בעיות ריכוז... אני חושב שאני לא מוסמך לענות לך, אבל אני יודע שיש הרבה גורמים בצבא שיכולים לעזור ולתת לך פתרון הולם לבעיות אלו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:29

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר