08-05-2007, 19:35
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 20.07.03
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "מסיבמבה - עוד כמה שאהבתי. סט שני + טיפ לחבר'ה"
תודה לכולם, תודה רבה על המילים החמות. תענוג להיות בחברתכם
לגבי השאלה של Kiagt.
לכל מצלמה יש יתרונות משלה ואני אנסה לעשות סדר בעניין.
היתרונות של ה 5D, תמיד ישארו היתרונות שלה, כמו זוית רחבה, צילום ב ISO גבוה מאוד ורעש נמוך.
החיסרון ב 5 שעד שלא נגעתי ב 1D לא הפריע לי זה שנקודות הפיקוס קטנות וממורכזות ב view finder ולכן קשה לפקס לפעמים. שימו לב שזה רק בהשואה ל 1D שבה יש 45 נקודות פיקוס, גדולות שממלאות את 90% מהפריים.
מעבר לזה, יתרונות ה 1D של המהירות, עוזרים לי מאוד צילום פוטוג'ורנליסטי, מהיר בד"כ.
הבעיה היא לא יתרונות או חסרונות המצלמות האלו אלה השילוב בעבודה עם שתיהן. אני אסביר:
לכל אחת הנדסת אנוש שונה, מבנה שונה וכפתורים שונים. שליטה בתפריטים היא אחרת ושעובדים איתן ביחד תחת לחץ זה מבלבל.
אני מוצא את עצמי מתרגל ל 1D בשניות ואז כשאני רוצה עשדה אחרת אני משתמש ב 5D שבה הכל שונה.
מה שיביא אותי לקנות בקרוב את ה mark III ולהישתמש בהן כצמד, mark II + mark III ואז אני אשתמש ב 5D רק במצבים שאני חייב, שוב, זוית רחבה, ISO גבוה מאוד. בד"כ להדפסות ענק כי בכל זאת האיכות שלה עולה על ה mark II.
לכל מי ששוקל, ה 5D איכותית ביותר ואין ספק שכמצלמה בודדת הייתי הולך עליה.