לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-05-2007, 15:56
  sheyne sheyne אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.09.06
מאמר- גיבוש 669 2007

מגיעים ביום ראשון 29.4.07 לתחנת מרכז רשל"צ בשעה 7:30 בבוקר. מגיעים פוגשים את כל החברה
ומתחילים איתנו אחרי איזה כמה דקות (קצר לעומת הייבוש בשיייטת בתחנת חוף הכרמל). בודקים
שמות, זימונים, אישורים רפואיים והכל ונוסעים בטיוליות מסריחות לאשדוד לבריכה במשך 40 דקות ככה.
סבבה, מגיעים לבריכה ומתארגנים על מדים (רק חולצה עם בגד ים בינתיים) והולכים כל אחד למשלח.
המשלח שולח אותנו לכל התחנות:

במים:
1. מסיכה ושנורקל- פירוק מסיכה מתחת למים ושהייה עם שנורקל.
2. הוצאת משקולות- צלילה לעומק של 3 מ' ולפרק כמה שיותר משקולות מהחגורה (הצלחתי רק 1 ).
3.תחרות שחייה- שחיית שתי בריכות פעם אחת חזה פעם אחת חתירה.
4. צלילה של רוחב הבריכה.

בחוץ:
1.חבלים- קשר דייגים כפול וקשר שמיניות.
2.לבישה של ריתמה.
3.פירוק נגב (המפקדים טענו בכוח שזה מאג אבל מי שהיה בגיבוש שייטת יודע שזה לא מאג אבל
בכל מקרה פירוק נגב דומה לפירוק מאג).

אח"כ בא טבעת הלחץ- לובשים כובעים צמודים ומעצבנים שלא נותנים לפה שלך איוורור ונכנסים בסדר למים העמוקים. ככה 10 דקות קשה ביותר, הרבה בולעים מים ולא מצליחים לקחת אוויר מספיק ופורשים. תרגיל מלחיץ קשה......... להיתאמן עליו!

מתחלקים לצוותים (צוות 4 כבוד) מקבלים ת'מפקדים ואוכלים ארוחת קרב: טונה, תירס, לחם, אננס,
ממרח כבד, מלון וכו'...
נסעים אח"כ ולפארק חולות ומיד נופלים עם התיקים האישיים מהבית (אל תביאו תיק כבד!) ומתחילים
לזחול 200 מ' בחולות העמוקים בשיא החום. קשה, פרש אצלנו אחד בקטע הזה וישר נכנסים למעגל
מסביב לתיקים וככה איזה קרוב ל40 דקות של זחילה במעגלים עם עקיפות של זה מקדימה לך.
אח"כ זחילות סוציומטריות, ככה איזה 3 מקצים , מסיימים, שותים והכל מקבלים עוזי מעצבן עם רצועה לא נוחה והוא כבד ויאללה קצת תיזוזים. אח"כ הולכים מסעון קטן לדיונות ושם לעשות כמה שיותר הקפות עם השק ואז מקצים של שקים סוציומטרים (פה כל הקבוצות כבר הלכו ורק אנחנו נשארנו
אז המפקדים לא רצו להישאר לבד והחליטו לוותר לנו על עוד מקצים- תודה לקבוצות האחרות!).
חזרנו חזרה לבסיס, ויאללה מגיעים לחידות (כבר חשוך) כל החידות חושבים עליהם בעמידה ואם
רוצים לדעת ת'שאלה שוב פעם (קוראים אותה פעם אחת) עושים 20 פושאפ. יש גם דיונים קבוצתיים
וגם הרצאות.
יאללה הולכים להקים אוהלי סיירים שלא הולך כ"כ טוב הבנייה שלהם.... לבסוף מצליחים, יושנים,
עושים שמירות והנה ב 5 בבוקר המפקדים מעירים את כולם באבוקות וסירנות... מגניב.
מתארגנים על ציוד יוצאים למד"ס בוקר ויאללה מסע. בהתחלה עושים מסע בלי אלונקה פתוחה ועם
שק 10 קילו על הגב. פותחים את האלונקה ועושים מסע נוסף. אלונקה מאוד כבדה.
מגיעים חזרה (מסע ארוך יחסית וקשה מאוד) ועושיםתרגילי מנהיגות, ואח"כ מד"ס עם מדס"ניקית מתוקה ואז שוב תרגילי מנהיגות, הרצאות, חידות, דיונים ולקראת הערב מחזירים ציוד, עולים על אזרחי ויאללה לתל נוף לישון שם היה טוב.

נתונים:
68 התחילו (לפי ששמעתי)
54 סיימו
16 היתקבלו
ברכות.

יאללה נתראה בראיון אגוז.

נ.ב
סליחה על החפיפניקיות במאמר פשוט אין לי כוח כרגע לרשום עוד... אח"כ אני אוסיף.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-05-2007, 19:02
  el-toro el-toro אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי el-toro שמתחילה ב "רק תיקון קטן התחילו אצלנו 71..."

אמ.. בקשר שאמרתה שגיבוש מטכ"ל יותר קל אני לא מסכים כי הוא הרבה יותר מנטלי(למרות שיש בו יותר מנוחה ונותים לך לשבת),אצלנו בצוות (3) זחלנו יותר היו לנו לפחות 6 סדרי הגעה בזחילות אחרי מעגל זחילה והזחילה למעגל שהיתה יותר מ-200 מטר!.
לצוות שלי ועוד צוות הורידו(חתכו) את הרצועות מה"עוזי" והחזקנו אותו בידיים.
שוב חברה לא להביא הרבה ציוד אין מה לעשות שם עם תיק גדול אין!
השקים שם יותר קטנים מגיבוש מטכ"ל.
מסע מאוד קשה באיחוד החלק של האלונקה-אצלנו הגבלה עד של 4 דקות סחיבה רציפה-מי שיהיה חזק היה 4+ ירד לשנייה וחזר לאלונקה.
אני לא בטוח שהשק חול במסע תדל"ים שקל 10 ק"ג אי אפשר בדיוק לדעת מה המשקל...
יש לציין שיש אפוד ממש נוח וחלום לעומת גיבוש מטכ"ל/שלדג. אין ממש מה לשפצר בגיבוש הזה-הבאתי והשתמשתי באזיקונים רק לבניית האוהל וזהו..
הרבה משימות מחשב של כל הקבוצה (בסביבות 6) הרבה חידות מחשבה (בשילוב של מחשבה על תשובה והרמה של אלונקה באותו זמן.) 2-3 דיונים קבוצתיים והרצאה אישית אחת על נושא מסוים.
מנות קרב-היה הרבה אוכל באמת הרבה! רק בוקר אחרון עשו לנו איזה פשלה והעירו אותנו מאוחר ופיספסנו את החדר אוכל.. בתל נוף כבר נגמר הגיבוש לוקחים לפסיכולוג כמה והשאר לאולם כדורסל שם מתארגנים לשינה ובבוקר אין מה לעשות אז משחקים כדורסל או כדוררגל ואז תשובות.
אם יש עוד שאלות כתבו...
יש לציין שהמדריכים הם ממש בסדר איתך מחייבים אותך לקרוא להם בשמות הפרטיים ולא המפקד.. הוא לא אהב שאמרנו "2-3 הקשב" והם בודקים כל דבר קטן כל דבר. יש גם הרבה תצפית של פסיכולוג על הקבוצה במהלך משימה קבוצתית.
ישן 09-05-2007, 15:57
  g@man g@man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.03.07
אתה לא מרגיש שאתה הורס את תהליך המיון?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sheyne שמתחילה ב "מאמר- גיבוש 669 2007"

נושא שמאוד עצבן אותי בגיבוש (הייתי מחזור אחריך), הוא שחצי מהחברה באו כשהם יודעים בע"פ איזה קשר יבוא בתחנות ים-יבשה וכמה זמן המסע. מה המטרה שלך בזה? הרי בסה"כ המטרה של הגיבוש היא שיעברו חברה מתאימים, כל הקטע הזה שאנשים מתאמנים רק גורם לזה שאנשים לא מתאימים עוברים. ולכל אותם חברה שצפויים לעבור את הגיבוש הזה בזמן הקרוב- נגיד ותתאמנו על כל האספקטים של הגיבוש ותפציצו, אבל מה זה לא יהיה אתם, וכשתצטרכו להתמודד עם הקושי במסלול תפלו... לזה אי-אפשר להתכונן ולשנן מראש.

תוספות: אחי הזחילות היו בדיחה, כמו גם המסע (או שאולי רק אצלנו בגלל העומס חום). ומה זה השטות הזאת (אמרו גם לנו) על ה4 דקות לכתף?

ולסיכום "הגיבוש הפך קייטנה" בעוד כמה שנים הגיבושים יהיו בSMS, פשוט שלח הודעה על איזה מקום הגעת ואם אתה רוצה לפרוש...
ישן 09-05-2007, 16:27
  המלש"ב המלש"ב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.10.06
אחי..
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי g@man שמתחילה ב "אתה לא מרגיש שאתה הורס את תהליך המיון?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי g@man
נושא שמאוד עצבן אותי בגיבוש (הייתי מחזור אחריך), הוא שחצי מהחברה באו כשהם יודעים בע"פ איזה קשר יבוא בתחנות ים-יבשה וכמה זמן המסע. מה המטרה שלך בזה? הרי בסה"כ המטרה של הגיבוש היא שיעברו חברה מתאימים, כל הקטע הזה שאנשים מתאמנים רק גורם לזה שאנשים לא מתאימים עוברים. ולכל אותם חברה שצפויים לעבור את הגיבוש הזה בזמן הקרוב- נגיד ותתאמנו על כל האספקטים של הגיבוש ותפציצו, אבל מה זה לא יהיה אתם, וכשתצטרכו להתמודד עם הקושי במסלול תפלו... לזה אי-אפשר להתכונן ולשנן מראש.

תוספות: אחי הזחילות היו בדיחה, כמו גם המסע (או שאולי רק אצלנו בגלל העומס חום). ומה זה השטות הזאת (אמרו גם לנו) על ה4 דקות לכתף?

ולסיכום "הגיבוש הפך קייטנה" בעוד כמה שנים הגיבושים יהיו בSMS, פשוט שלח הודעה על איזה מקום הגעת ואם אתה רוצה לפרוש...

בוא אני יגיד לך ת'אמת, זה שהוא אמר לי איזה סוגי קשרים יהיו וזה שאני צריך להתאמן עליהם לא ממש ישנה וממש לא הורס את המיון....חוץ מזה אתה יכול להשוות את זה לכושר קרבי..אנשים מתאמנים ומשקיעים כדי לבוא ברמת כושר גבוהה לגיבושים וימי סיירות. וזה לא אומר שהם לא טובים והם התקבלו רק בגלל האימון לפני..האימונים פשוט עוזרים לעשות את זה בצורה הכי טובה. כי דוגרי מי שלא מתאים באמת, בסוף יעלו על זה ובמוקדם או מאוחר הוא יפול. והתנאים שבהם עוברים את כל המיונים שונים מכל ההכנות לפני.
חוץ מזה אף אחד לא בראש הזה של הצבא ואף אחד לא באמת מוכן לכל העניין הזה נפשית עכשיו..עד שניכנס למסגרת. מה עכשיו קשר שמיניות ?! כשבראש שלי בכלל אינטגרלים וכוסיות..
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:55

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר