|
מוסיף לבחור מעלי עוד חוות דעת שלי על המבחנים
אז ככה, גם אני נבחנתי השבוע לקראת הגד"צ (לא גדנ"צ..), אני הגעתי ביום שני ה20.3,
בשעה 7 בבוקר יצאתי מהבית (כפר סבא), קצת פקקים ובסוף הגעתי לבסיס ברבע לשמונה, מעולה.
מגיע לש.ג., מציג זימון ונכנס, בכניסה שאלתי חייל שראיתי, שבמקרה גם משרת בביתן חייל הים איך אני מגיע, וכבר הלכתי איתו לשם,
בעיקרון פשוט הולכים ישר מהשער, עד שמגיעים לבורגר קינג ושם ימינה.
מגיע, רואה לפני כמה ספסלים וכבר משהו כמו 10 אנשים מחכים, אחלה.
לאט לאט מצטרפים עוד אנשים, לקראת השעה 8 וחצי חיילת אחת חילקה לנו מין שובר קטן למלא, שבעיקרון בא רק להראות שהגענו, ואיתו מקבלים גם את השובר לאוכל.
מוסרים את השובר, החיילת רושמת שאתה נוכח, מחכים עוד חצי שעה +- ונכנסים כולם למין חדר הרצאות.
בחדר הזה עושים לכולם הכרה בסיסית עם החייל, מראים סרט שמסביר על היחידות השונות בחיל הים, ביניהן גם שייטת 13.
לאחר כל ההסברים ומספר חיילים שמדברים, מקבלים שאלון עם 64 משפטים להשלמה, מוקצב לכם כ20 דקות למילוי השאלון.
את השאלון אתם אמורים למלא או במילה או במשפט קטן הראשון שעולה בראש שלכם.
אני אישית הספקתי לעשות רק חצי מהמשפטים, אך מיליתי בכל משפט משפט דיי רציני, לעומת זאת לידי היה בן אדם שמילא את כל הטופס אך על ידי מילים ספורות בלבד.
אני לא יודע איך זה משפיע, אבל אמרו שעדיף משפטים קצרים, אז זה מה שעשיתי, בכל מקרה לא לדאוג אם אתם לא מסיימים.
לאחר מכן מחלקים לכולם שאלון ארוך, משהו כמו 20 עמודים, בתוך השאלון יש את הפרטים האישיים שלך, של המשפחה שלך, מקומות מגורים, בתי ספר, תכונות ואופי, חברים וכו', בסוף השאלון צריך למלא לפחות דף אחד של קורות חיים.
פה חשוב לציין להביא עטים! אני הבאתי איתי משהו כמו 5 עטים אז חילקתי למי שלא היה, אבל תביאו! חבל סתם להיסתבך.
בזמן המילוי לוקחים את הקבוצה הראשונה שתיגש לכיתת המחשבים, בדרך כלל אנשים שעדיין לא עברו צו ראשון בעדיפות ראשונה ובעדיפות שנייה אנשים שגרים רחוק.
נכנסים לכיתת המחשבים, קצת הסברים, ויאללה לעבודה.
אני לא עברתי עדיין צו ראשון, כך שהייתי צריך לעשות בנוסף למבחנים הרגילים גם מבחנים פסיכוטכניים.
המבחנים הפסיכוטכניים מורכבים ממבחן אותיות, שבו יש לך מספר "מילים" שבכל מילה יש מספר אותיות שמאחוריהן יש הגיון מסויים, ואתה צריך להשלים עוד "מילה".
מבחן נוסף הוא מבחן מילים בעברית, התאמת מילים לפי משמעות הכי קרובה או רחוקה.
מבחן מתמטיקה, מבחן עם התאמת צורות גם כן לפי הגיון מסויים, ולבסוף מבחן פיזיקה יום יומית, דיי פשוט וצריך טיפה לחשוב וזהו.
לא לחשוש אם לא תסיימו את כל השאלות, סופרים את התשובות הנכונות, ככה שעדיף לענות כמה שיותר נכון מאשר סתם לענות בשביל לסיים.
לאחר המבחנים האלה יש את המבחנים הרגילים בשביל להיתקבל אל הגד"צ, שמי שעשה כבר צו ראשון יעשה רק אותם (למרות שהיו מספר אנשים אצלנו שעשו צו ראשון ובכל זאת עשו את כל המבחנים).
בהתחלה יש לך שאלון מוטיבציה, ומספר שאלות על ההעדפות שלך.
ואז מגיעים ל"ה-שאלון", שאלון 300, כמו השם, 300 שאלות, אין הגבלת זמן, אין אפשרות לחזור אחורה לתיקון תשובה, ואפשר לענות רק נכון לא נכון.
פה הכי חשוב שפשוט תיהיו אמיתיים, השאלון בא לבדוק עד כמה אתם עקביים ושאתם לא משקרים, גם מי שחושב שהוא יוכל לזכור מה שהוא רשם, הוא טועה, פשוט תכתבו דברים אמיתיים, אני יכול להעיד שכתבתי דברים שהם לא הכי טובים בשביל להיתקבל לשייטת אך הייתי עקבי ועברתי.
וזהו, פה בערך אתם מסיימים את המבחנים במחשבים, יוצאים החוצה, ממלאים את השאלון מההתחלה, מגישים אותם לחדר 14 (במגירה!!! ) ומחכים.
לאחר כמה זמן יקראו לכם ברמקול, תיכנסו לאותו חדר הרצאות שם אחת החיילות תקבל אותכם ותגיד לכם אם עברתם או לא, אם כן תקבלו זימון למבדקים רפואיים במר"י וקצת הסברים על הגדנע.
זהו, פה בעצם סיימתם את היום שלכם ואתם יכולים ללכת הביתה.
והערה לסיום, מי שמודאג שרשום לו שיוצאים הביתה ב18:00, שלא ידאג, גם החיילים רוצים לחזור הביתה ככה שהכל יהיה כמה שיותר מהר.
אני אישית יצאתי מהמקום ב13:30 ואני הייתי בקבוצה השלישית שקיבלה תשובות, אנשים כבר יצאו ב12:30.
בהצלחה לכל מי שמתכוון ללכת למבדקים האלה, ואם יש עוד שאלות, אני באייסי 2211647.
תום 
נערך לאחרונה ע"י tomz בתאריך 23-03-2006 בשעה 19:44.
|