לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום עיצוב גרפי! וזה וזה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > גרפיקה, ציור ותלת-מימד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-05-2007, 22:29
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
סקר איך אתם מחליטים מה להציג? (סקר כתוב)

שלום אנשים,
החלטתי\נו\ו להעלות בפניכם סוגיה מטרידה:
איך אתם מחליטים אילו עבודות להציג ו\או להעלות?

אני מתייחס כרגע לסוגיה הקשה שבהחלטה האם להציג עבודה בפני העוברים ושבים, גולשים וחברים.
למה אתם מתייחסים לפני שאתם בוחרים להציג או לגנוז עבודה מסויימת:
  • איכות העבודה.
  • מידת הפרטיות שבה\חשיפה.
  • "עניין לציבור"
  • צנזורה על בוטות\פגיעה ברגשות
  • חשש מגניבה\הפרת זכויות
  • וכן הלאה...
השאלה עלתה משום שלי, למשל, יש עבודות שאני מתלבט רבות האם להעלות או לא, לעיתים אני מחליט
שאעלה את העבודה, אבל קורה שאני מתלבט ובסופו של דבר משאיר את העבודה "לשימוש עצמי", או
להצגה בפני חברים בלבד.

בחלק מהמקרים אני גונז עבודות כי אני חושב שהן לא טובות מספיק (אני לא מעלה סקיצות, למשל, כאלו
יש לי בכמויות מסחריות, ויודע מי שראה ספרי סקיצות שלי), אני מתחבט רבות בשאלת העלאה של
תכנים מיניים או בוטים, וולגרים או פשוט "מוגזמים (לדעתי). אם מדובר בעבודות ללימודים, אני תוהה
מה הסיכון שבהצגת עבודה כזו, מבחינת הסיכוי שעיצוב זה או אחר יהווה השראה, או שישתמשו בו
אחד לאחד.
יש עוד הרבה דברים שטורדים את מנוחתי, אבל רציתי לשמוע גם מה דעתם ומה מניע אתכם לפרסם,
או להחליט שאתם לא מעוניינים שעבודה זו או אחרת תסתובב במרחב הוירטואלי, או אפילו בפני חברים
טובים.

הייתי מנסח את זה בצורת טבלה, שיקולים של בעד ונגד, אבל לא בא לי לעשות טבלה כרגע

אז בזמנכם החופשי, תרגישו חופשי לספר לנו כיצד אתם בוחרים מה להציג\לפרסם ומה להסתיר\לגנוז.

תודה על שיתוף הפעולה

לפי ההענות, נשקול להוסיף סקר.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-05-2007, 23:51
צלמית המשתמש של אורנג'די
  אורנג'די אורנג'די אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "איך אתם מחליטים מה להציג? (סקר כתוב)"

בס"ד

איזה עבודה להציג ?
שאלה טובה ...

ובכן לי לרוב אין את ההתלבטות אם להציג עבודה או לא
מכיוון שאין לי שום בעיה של העתקות וכדו'
נהפוך הוא הפורום דווקא מהווה כלי חיוני דווקא בעיניין הזה
התאריך של יום הצגת העבודה דווקא במקרה שלי עושה את ההיפך...
לגבי סוגי העבודות שאני מציג ...
אז אני משתדל להציג עבודות גמורות
בנתיים רק בעיפרון...לצערי
אבל יש גם באקריליק שמן פחם ודיו

סקיצות אני לא מציג מכמה סיבות
הראשונה והעיקרית : אלו המחשבות שלי ...
השניה : כעיקרון ומניסיון כאשר עבודה היא חצי גמורה האפקט שבהצגתה יורד פלאים
השלישית : מאותה סיבה שלא הייתי תולה עבודה בתערוכה כאשר היא עדיין בגדר סקיצה

אני משתדל לכבד את הצופים...
היות ואני חושב שהצופים בעבודות שלנו מבינים עניין ויודעים להעריך עבודות מושקעות כי בסופו של דבר אנחנו (הציירים) מתהדרים ביכולת שניחנו בה בס"ד לתאר בצורה גרפית דברים שכל אחד רואה, כמו שמשוררים וסופרים ניחנו ביכולת וורבלית לתאר סיטואציה או מקום ולא יציגו שורה מתוך טקסט שלם או יכתבו שורה שכל אחד משתמש בה, ככה גם אנחנו צריכים להשתדל ולהראות את העבודות בשלמותן ולהשתדל להגיע למקסימום שאפשר.

וואי איך חפרתי...
בקצרה : עבודות שלמות ומושלמות עד כמה שאפשר... כי ככה צריך!

ישן 08-05-2007, 22:53
  משתמש זכר or_bahalool or_bahalool אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "איך אתם מחליטים מה להציג? (סקר כתוב)"

האמת אני משתדל להעלות כמעט את כל הציורים שאני אוהב ואני חושב שיש טעם להעלות אותם...

כמובן שאני מצלם ומעלה כמו רפאל רק עבודות גמורות, ( חוץ מעבודות לא גמורות שאני שולח לרפאל להתייעצויות )

דיברו על כן להעלות סקיצות ולא להעלות סקיצות ... אז אני מעלה.

כי אני לא רואה בציור על דף סקיצה.

זה ציור בפני עצמו, מכיוון שכשאני ציירתי בעבר את הציורים על דף אף פעם לא לא ניגשתי אליהם בגישה של אני הולך לעשות סקיצה לציור עתידי שאני יעשה על קנבס או כל דבר אחר.

אם חששתי פעם מגניבת יוצרים וכאלו ? אז כן ממש כן, כמה וכמה עבודות שלי בפוטושופ ממש קלות לגניבה ... ולכן ישנם כמה עבודות של הצגתה מהסיבה הזו.

ישן 09-05-2007, 01:05
צלמית המשתמש של homelessit
  homelessit homelessit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.04

בס"ד
אממממ.... טוב חפירה רצינית בעניין.

בד"כ אנלא אשתגע כדי "להעביר מסר" דרך ציור עד כדי כך שאני אצייר שבועות ואשקיע בכל פרט. מצד שני לא חושבת שיוצאים הרבה ציורים בלי משהו מאחוריהם...
לכן איכות, "גימור" או "ליטוש" של עבודה שיש לה מסר ומשמעות עבורי לא כל כך חשובים כל עוד מה שרציתי להוציא יצא ומצילח לעבור. "אין דבר כזה מושלם ומה שמושלם חסר חסר =]"
מצד שני כדי שזה יעבור הלאה למישו אחר צריך רמה ביצועית בסיסית- לכן כשאני אצייר אני אשתדל להשקיע...

לא חושבת שיש לי בעיה של תכנים וולגאריים =] אבל במקרים מסויימים אצל אנשים אחרים- זאת נקודה בעייתית כיוון שהתוכן יכול להשפיע בצורה שלילית. (אפילו אם טיפה- זה משהו)

לפעמים אני תוהה מה אנשים יחשבו עלי... לפעמים אני חושבת - זאת אני... אז אני לא נוהגת לצנזר בגלל זה. עם הזמן גיליתי שלהראות עבודה אחת לאנשים קרובים יכול להיות הרבה יותר ממה שאוכל לומר להם חיים שלמים. אם יש דברים שאני רוצה לשמור לעצמי כנראה שלא אנסה להביע בצורה גרפית. חוצמזה, תמיד אפשר למצוא פרשנויות אחרות ולבחור בסגנון הציור שמתאים.

הבעיה היותר גדולה לפעמים היא ההפוכה- להצליח לצייר בלי לחשוב שמישהו יראה את זה...

לגבי הפרת זכויות- לפעמים זה עולה, אבל יכול להיות שאני בכלל לוקחת רעיונות של אחרים בלי לשים לב (תת מודע אנארף =]) אז בינתיים-לא אכפת כי אין חדש תחת השמש, השאלה מה אתה מכניס למה שיש ממך. אי אפשר להעתיק לגמרי ובכלל, צריך תמיד לברר אם היצירה היא אמצעי או מטרה.

בפורום בפרט- אני אפרסם בעיקר דברים שיעזרו לי לפרוק תלב או דברים שמעניין אותי לדעת מה חושבים עליהם ועל ההתקדמות שלי. עם זאת אני יודעת שאנשים נכנסים לפורום כדי להעשיר את עצמם ולראות דברים מעניינים. אני לא רוצה להפגיז את את הפורום בקשקושים (ויש לי הרים כמו לרובנו) שסתם יעיקו... אז אם יהיה לי צורך מטורף להראות קשקוש- ב"ה יש מסביבי מספיק אנשים שמוכנים לסבול כמה רגעים =]

ישן 09-05-2007, 22:49
צלמית המשתמש של shagis
  shagis shagis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06

O.k אז אצלי זה כך:

כשאני מעלה עבודות אני בודק:

1) שאין תוכן פוגע !
2) אם רוצה לקבל חוות דעת,ושאחרים יעזרו לי בהמשך ושיעמידו אותי על בעיות קטנות שאני לא
שם לב אליהם.
3) מתי שאני חושב שאחרים יוכלו להנות מהם (כמובן שאני גם אוהב אותה ולא סתם מעלה
זבל'ה )

בקשר להפרת זכיות חשבתי על זה, שמעתי על מיקרים שאנשים פרסמו עבדות שלהם ואח"כ
פירסמו את אותם עבודת בפורימים או אתרים אחרים עם שמות יוצרים חדשים, אבל אני עוד לא הגעתי לרמת עבדות כאלו כך שאני לא מודאג .
ואם משהו לוקח את הרעיונות שלי כאילו לא את התמונה עצמה אז אני יהיה די שמח כי נתתי לו
אשראה.
ובקשר לדאגה מה אחרים יגידו והפרטיות שלי, אז ממש לא אכפת לי אף לא מכיר אותי
וחברים וקרובים אחרים רואים מה שהם צריכים לראות.

בקיצר זה לא משהו שאני מתרגש בשבילו כל כך . מקסימום לא אוהבים
איו תגובות והאשכול יורד תוך כמה ימים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:38

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר