28-05-2007, 11:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.04
|
|
|
בעיות ב- SUSE 10.2
עקב כוונתי ללמוד לינוקס ולנסות לעבוד בלינוקס - עשיתי מאמצים להתקין מערכת עובדת. בשיבוב ראשון התקנתי SUSE וקיבלתי אותו משום מה מסובב על המסך ב-90 מעלות, לא הצלחתי בכל נסיונותי וחיפושי להבין למה זה כך, ולתקן את זה.
בסוף התיאשתי, מחקתי וניסיתי להתקין אובונטו. גם בזה לא הצלחתי במיוחד, ההתקנה עברה בסדר - אבל אתר כך לא הצלחתי לעבוד איתו ולא מצאתי מדריך מפורט שמסביר טוב לחסרי ידע.
בימים האחרונים ניסיתי שוב להתקין SUSE. הפעם הוא יצא ישר - התקנו בו אוטומטית OPEN OFFICE וגם FIREFOX, במהלך ההתקנה בחרתי שפה - עברית - ההתקנה ביקשה וקיבלה את הדיסק של ADD ON LANG, וכאילו יש עברית (מיד ארחיב למה כאילו...) הרשת הוגדרה כהלכה, ויש חיבור אינטרנט, ויש גלישה באינטרנט.
אבל- כאן אני צריך את עזרת מומחי הפורום -
שועל האש ותוכנות האופן אופיס קוראות ומציגות עברית ללא בעיה. אבל - אני לא מצליח לכתוב עברית. אפילו לא מצאתי פונטים עבריים. אז איך עוברים לעברית?
בעיה נוספת - הרזולוציה של המסך שהתקבלה מההתקנה - 800X600. (תחת חלונות באותו המחשב - 1024X768) ניכנסתי ל- CONFIGURE KDESKTOP, DISPLAY ומצאתי שההגדרה היא 800X600 ו- REFRESH RATE 75, ואין שם אופציה לשנות את זה ! הוא לא מקבל שינוי.
דבר שלישי - אני לא מוצא תוכנת דואר בהתקנה. לא מגיעה תוכנת דואר עם ההתקנה של SUSE?
אודה מאוד לעוזרים,
אולי נוכל בכוחות משותפים להביא אותח לעבוד בלינוקס...
|