04-06-2007, 12:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.07
|
|
תלפיות זאת יחידה של חיל המודיעין שמשום מה מסופחת לחיל האויר (תלפיונים מסתובבים עם מדים של חיל האוויר משום מה). זה לא סוד שהיחידה מתעסק במחקר ופיתוח לצה"ל. מדובר ב50 אנשים שמסיימים מחזור כל שנה. אם אתה מצליח לעבור את המיונים (הקפדניים מאוד יש לומר) רוב הסיוכיים שתסיים גם את המסלול. נופלים בודדים במהלך המסלול. התלפיונים עוברים הכשרה ברוב החילות הגדולים ולמרות שבתאוריה הם לא לוחמים, הם עושים המון תירונויות וקורסים כדי להבין טוב יותר את ההתנהלות של מערך הלחימה הצהלי. ברגע שהם מסיימים את המסלול הם מתחילים את שאר השירות כקצינים. באופן כללי, השירות מאוד מעניין ומסווג, בכל זאת, מתעסקים עם הטכנולוגיות המתקדות ביותר בצה"ל. מצד שני, אתה צריך להיות בן אדם מיוחד לשרוד כזה מסלול- ויותר מהכל, לאהוב אותו. הם לומדים כמויות עצומות של חומר. יש המכנים אותה,- יחידת החרשנים של צה"ל. חבר שלי מהכיתה קיבל זימונים יחד איתי. בעוד שהם מתאוששים ממראה התעודה שלי, הוא עבר. קצת קשה לי להשתמש במונח אבל הוא די יצור! כאמור- צריכים אנשים מאוד מיוחדים לשירות ביחידה.
בנוגע אליך ואם זה מתאים לך. אם אתה מסוגל ואוהב לדחוס כמויות מידע עצומות לראש ואתה אוהב (!) פיסיקה- לך על זה. אם לא, תאבק על עתודה בתחום שאתה מסתדר בו הכי טוב.
|