לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-06-2007, 20:29
  אליהו ר אליהו ר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.06
משלחות הרכז הן דבר אנכרוניסטי וחסר קשר למציאות של היום
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ravit_sch שמתחילה ב "משלחת משרד הבטחון בהולנד"

ברוב במקומות בעולם ובמיוחד במערב אירופה ובארה"ב, שם יושבת בניו יורק משלחת בטחונית שלא היתה מביישת אימפריה עולמית מסדר גודל בינוני פלוס. אבל נסו ליגוע בשליחי משרד הבטחון ומיד תתקלו באחד מועדי העובדים האגרסיביים והנאמנים שיש. אין שום דבר היום שלא ניתן לעשות בנסיעה, וממילא את המערכות קונים ומוכרים מומחים יעודיים שלא יושבים במשלחות בד"כ אלא עובדים בתעשיה ומגיעים במיוחד מהארץ.

"בית ישראל" בשדרה השניה בניו יורק עולה למשלם המיסים כ-100 מיליון ש"ח ויותר בשנה. תסגרו את הפה שלא ייכנסו לכם זבובים. אפשר לצמצם את ההוצאה הזו ביותר מחצי, ולזרז את מיגון שדרות למשל, או לשפר את סל התרופות. אפשר, לחילופין, לבקש מגאידמק לעמוס על שכמו חלק מהעול החיוני לעם ישראל בתפוצת פארק אווניו ולסבסד חלק מהמשלחת המנופחת.

ערב נעים

אליהו
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-06-2007, 21:18
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי אליהו ר שמתחילה ב "משלחות הרכז הן דבר אנכרוניסטי וחסר קשר למציאות של היום"

ידידי,
מסכים לחלוטין לגבי ועד העובדים של משרד הביטחון.
לא מסכים בכלל לגבי המשלחת בניו יורק ובית ישראל, בעניין המשלחת חשבתי פעם בדיוק כמוך אבל התגלה לי שלהוציא 2 מיליארד דולר בשנה ולשלוח לארץ כמעט מאה אלף משלוחים של פריטי ציוד זה עסק לא פשוט בכלל, ועד שלא יהיו רובוטים שיעשו זאת אז צריך משלחת כנראה.. (אולי קצת יותר קטנה ויעילה ממה שיש היום, אבל זה משפט שנכון לכל קבוצה בירוקרטית שיש בה יותר מ20 איש, תמיד היא יכולה להיות יותר קטנה ויעילה...).
לעשות את העבודה של המשלחת מישראל(זה הפיתרון שאוהבים לזרוק לחלל האויר) אבל לא נראה לי שבדקו את העלויות: שעות נוספות מטורפות (עבודה מול החברות האמריקאיות ולפי השעון שלהם..), כמות נסיעות אדירה לארה"ב וכו'....שלא לדבר על היעילות שתיפגע. בקיצור, כמו הרבה דברים באזורנו, זה לא עניין כל כך פשוט... סתם אנקדוטה, למיטב הבנתי, רוב עובדי המשלחת לא מקבלים כרטיס טיסה לניו יורק, הם מתקבלים לעבודה וצריכים לקנות כרטיס טיסה בעצמם...זה לא שהמדינה "שולחת אותם" הם צריכים להגיע לבד...
ביקורת רלוונטית בהחלט בעניין המשלחת ומשרד הביטחון זה כל נושאי "בנים של" וכו' שמקבלים שם עבודה, זוהי ממש שחיתות! שמעתי טענות שהמצב היום יותר טוב ממה שהיה בעבר, אבל אני לא יודע עד כמה זה נכון.
לגבי בית ישראל, כאן הטיעון שלך כבר מתקרב לדמגוגיה בעיני, מה בדיוק הפיתרון? שלמדינה מכובדת לא תהיה קונסוליה בניו יורק ומשלחת לאו"ם? זה ממש לא רציני לזרוק את המספר שעולה להחזיק את הבניין ולכתוב שבסכום הזה היה אפשר למגן את שדרות...
בידידות,
אמיל.

ישן 06-06-2007, 21:36

נכון ולא נכון
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "ידידי, מסכים לחלוטין לגבי ועד..."

לא צריך לסגור את המשלחת, אפשר לצמצם אותה במימדים ניכרים בלי להשפיע על יעילות העבודה (אולי להשפיע לחיוב). לגבי העובדים, זה, כמובן, תלוי: אלה שנקראים "שליחים" הם דיפלומטים כמעט לכל דבר, כולל כל התנאים הנלווים והם ממש לא משלמים כרטיס טיסה ולא מגורים וכו'. אלה שאינם שליחים, אלא עובדים שכירים מקומיים - כמובן ישראלים, כי בניו יורק לא ממש קשה למצוא ישראלים, ובדרך פלא, כפי שציינת, לרבים מהם יש קשרי משפחה מקריים (כנראה שבועד מקומות יש "קריטריון המועדון"...) - אכן צריכים לדאוג לעצמם.

לגבי בית ישראל - נו, אתה יודע לבד שבין בית במתכונת הנוכחית לבין "שלישראל לא תהיה קונסוליה בניו יורק ומשלחת לאו"ם" יש עוד כמה שלבים, ואני מתכוון לאחד מהם. יש לי כמובן דעה משלי כמה גדולה צריכה להיות המשלחת לאו"ם (להבדיל מהקונסוליה, שהיא חשובה יותר) וכמה אפשר להוריד ממנה - אבל זה כבר עניין שלא שייך לכאן. בכל מקרה הסך הכל של מה שאני אומר מצביע על כך שניתן להוריד עד כ-50% ממה שיש כיום ולתפקד היטב. את החישובים לא עשיתי בעצמי, אלא גורמי מקצוע (במשרד האוצר, אמנם, אז צריך לקחת בזהירות) שהביאו מספרים וגורמי מקצוע שידעו לתרגם אותם למה יקרה בשטח.

אגב, לא לחינם העליתי את עניין סל התרופות - הדברים אכן נשקלו זה מול זה בנקודת זמן מסויימת. 50 מיליון הם 50 מיליון, אין מה לעשות, והכסף לא היה נשאר במשרדי הבטחון או החוץ. שדרות לא היתה אז רלוונטית, אבל כמו שאתה רואה, לא אלמן ישראל ומצבנו מתפתח משנה לשנה...

יש עוד מוסדות שהתעקשו בזמנו על עבודה מחו"ל, בגלל ש"אי אפשר לעשות אותה מהארץ" ונאלצו לשנות את גישתם. ההכרח מביא לפעמים להישגים שלא חלמנו עליהם.

בכל מקרה שמחתי לשמוע ממך

אליהו
ישן 06-06-2007, 21:51

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Hacham_Maimon שמתחילה ב "עוד פעם?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Hacham_Maimon
זה אולי הפעם החמישית שהנושא חוזר על עצמו.
משלחת הרכש היא בור שומן ללא תחתית.
אגב, לגבי צרפת, יש עדיין כמה ציודים שקונים משם אבל זה לא מצדיק משלחת.

או קי תודה, איזה תפקיד היית מבטל במשלחת?
לאליהו,
מסכים שאפשר לעשות את העבודה מהארץ, מעולם לא טענתי אחרת, השאלה היא האם זה יהיה זול יותר/ שווה בהיבט עלות תועלת.
לגבי שליחים, לא מבין בזה מספיק אבל להבנתי הם מיעוט גדול במשלחת.
לצמצם ב 50%? אין לי ספק שזה לא אפשרי או יותר נכון, לא שווה, אפשר לצמצם גם ביותר רק שלא תקבל את הציוד שאתה רוצה בזמן שאתה רוצה.
בתכל"ס אין בעיה לסגור את המשלחת, צריך לזכור שהמשלחת רק עולה כסף והיא נועדה לבזבז כסף, בעיקר 2.5 מיליארד דולר בשנה....אין שום בעיה לסגור את המשלחת ולא משנה אם זה בארץ או בניו יורק, השאלה היא רק איך יוציאו את הכסף האמריקאי ויקנו את הציוד...
לגבי המשלחות בצרפת ובברלין, אין לי מושג, בקושי אני יודע משהו על זאת בניו יורק מעבר לקניית ציוד לחיל האויר.
גם ממך שמח לשמוע, גם אם לא כל כך מסכימים..
אמיל.

ישן 06-06-2007, 21:57
  Hacham_Maimon Hacham_Maimon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.06
לא חייבים לבטל-אפשר לייעל
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Hacham_Maimon]זה אולי..."

הרכש מתבצע ע"י קניין שהוא בד"כ בחור (או בחורה) שלרוב חסר לו הידע הטכני המתאים.
למשל: סטודנטים לקולנוע, אמנות או הגב' שירלי גליק (זוכרים? מגיא פינס?) שעבדה במשלחת פריז.
הוא מקבל דרישת רכש מהארץ וצריך לפנות לחברות.
במקרים רבים החברה מבקשת פרטים נוספים ע"מ לזהות את המוצרים (זה קורה בעיקר ברכיבים
מתיישנים מה שנקרא "אובסולייט"). בסופו של דבר הקניין פונה לגוף הצבאי שהוציא את הדרישה כדי
לקבל את המידע כך שהוא סה"כ מתווך.
אם קונים בזרועות הצבא האמריקני: ARMY, NAVY, AIRFORCE בכלל לא צריך טובות מהמשלחת כי
אתה פשוט אומר איזה מספר קטלוגי (NSN -למבינים) אתה צריך ומייד תקבל תשובה. את זה אפשר לעשות גם מהארץ.
בסופו של דבר הגוף הזה עדיין קיים בעיקר "בזכות" רמי דותן.
ישן 06-06-2007, 22:19

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Hacham_Maimon שמתחילה ב "לא חייבים לבטל-אפשר לייעל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Hacham_Maimon
הרכש מתבצע ע"י קניין שהוא בד"כ בחור (או בחורה) שלרוב חסר לו הידע הטכני המתאים.
למשל: סטודנטים לקולנוע, אמנות או הגב' שירלי גליק (זוכרים? מגיא פינס?) שעבדה במשלחת פריז.
אם קונים בזרועות הצבא האמריקני: ARMY, NAVY, AIRFORCE בכלל לא צריך טובות מהמשלחת כי
אתה פשוט אומר איזה מספר קטלוגי (NSN -למבינים) אתה צריך ומייד תקבל תשובה. את זה אפשר לעשות גם מהארץ.
בסופו של דבר הגוף הזה עדיין קיים בעיקר "בזכות" רמי דותן.

או קי הבנתי, אז הנקודה שלך לשיפור זה לא לקחת סטודנטים לקולנוע...
ולגבי המשפט שלך לגבי ה NSN, זה כמו לכתוב: לא צריך עו"ד, פשוט ניגשים לבית המשפט ומגישים תביעה...
לא מסכים איתך בעניין זה, החיסכון שאתה מציג הוא בעצם יותר יקר, לא הסטודנט לקולנוע שמקבל משכורת נמוכה וללא תנאי פנסיה יעשה את העבודה, אלא עוד איש קבע גובניק עם פנסיה שמנמנה ותלושים לפסח...
עיקר הבעיה האמיתית, (כנהוג במחוזותינו..)..למה הם בניו יורק ולא אני!!!
אמיל.

ישן 07-06-2007, 02:29

בכמה מילים
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Hacham_Maimon]הרכש..."

אמיל ידידי,

ביום שנסכים על הכל אני אשאל מה לא בסדר...

אתן לך דוגמא קטנה אחת: הרי התעשיה לא יושבת בניו יורק. בהרבה מקרים, זה לא שהבחור/ה הולך למשש את הסחורה לראות אם היא טריה מהבוקר. ומה שנקנה ע"פי קטלוג אפשר גם מפה. ובחלק מהמקרים, לפחות, שנוסעים לעומק היבשת כדי לבחור ולקנות, אפשר גם מפה...

לגבי סוג השליחים -בהרבה מקרים אלה ממילא אנשי קבע לשעבר, ששומרים (בארץ) על השכר והתנאים. בחו"ל התנאים טובים עוד יותר. אני יודע שבמשרד החוץ היו מתים להשוואת תנאים עם מערכת הבטחון. לא כל התפקידים בחו"ל נחוצים - בחלק מהמקרים מדובר במשהו ברמה של הסכם עבודה בין הנהלת המשרד לוועד העובדים.

דבר אחרון, הכי חשוב, שדווקא בו נגעת בזלזול: כן, זה באמת "למה הם בניו יורק ולא אני" לעזאזל. גם אני רוצה. נורא נחמד שם, ובמקום זה אני תקוע במקומי...

יום טוב!

אליהו
ישן 07-06-2007, 07:49
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
קשה לדבר על עלויות כשאנחנו לא יודעים מה גודל המשלחת ומה הרכבה
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Hacham_Maimon]זה אולי..."

אבל בעולמנו המקוון אני לא רואה סיבה להחזיק שליחים ישראלים וצוות בירוקרטים ישראלים בארה"ב למטרת רכש. גם סטודנט לקולנוע שמקבל משכורת נמוכה במושגים אמריקאיים (אם אינני טועה הם מקבלים גם ביטוח בריאות, ולכן רבים הקופצים על המשרות הללו) ומבצע עבודה פקידותית שאינה דורשת מומחיות, עולה הרבה יותר מחייל סדיר שיושב בתל השומר או בקריה. אם צריך איזו נוכחות קבועה בגלל הפרש שעות אפשר להעסיק אמריקאים לכל פריטי הרכש שאין בעית סודיות איתם (ואני מניח שמרבית הפריטים הם כאלה). לכל הדברים הרגישים מבחינה בטחונית, ולכל העסקאות המסובכות אפשר לשלוח אנשים לביקורים קצרים כפי שעושות חברות מסחריות. עלות החזקת שליח רשמי בארה"ב היא עצומה - מגורים, ביטוח בריאות למשפחה, כיסוי עלויות החינוך לילדים ועוד. גם דמי השכירות של המשרד בוודאי יקרים מאד, ובשעה שהקונסוליה והמשלחת לאו"ם אכן צריכות לשבת במנהטן, ניו יורק, משלחת רכש יכולה לשבת גם במנהטן, קנזס.

נערך לאחרונה ע"י Sam Weller בתאריך 07-06-2007 בשעה 07:51.
ישן 06-06-2007, 22:15
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "ידידי, מסכים לחלוטין לגבי ועד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
לא מסכים בכלל לגבי המשלחת בניו יורק ובית ישראל, בעניין המשלחת חשבתי פעם בדיוק כמוך אבל התגלה לי שלהוציא 2 מיליארד דולר בשנה ולשלוח לארץ כמעט מאה אלף משלוחים של פריטי ציוד זה עסק לא פשוט בכלל, ועד שלא יהיו רובוטים שיעשו זאת אז צריך משלחת כנראה.. (אולי קצת יותר קטנה ויעילה ממה שיש היום, אבל זה משפט שנכון לכל קבוצה בירוקרטית שיש בה יותר מ20 איש, תמיד היא יכולה להיות יותר קטנה ויעילה...).
נתקלתי פעם באיזה שהוא איזכור למשלחת הרכש המצרית בארה"ב, שכוללת כמה נציגים בודדים.
עד כמה שידוע לי היקף הרכש הביטחוני המצרי דרך FMF לא קטן בסדרי גודל מזה הישראלי. אין שום סיבה שהמשלחת הישראלית תהיה גדולה בסדר גודל מזו המצרית.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר