06-06-2007, 21:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.06
|
|
|
נכון ולא נכון
לא צריך לסגור את המשלחת, אפשר לצמצם אותה במימדים ניכרים בלי להשפיע על יעילות העבודה (אולי להשפיע לחיוב). לגבי העובדים, זה, כמובן, תלוי: אלה שנקראים "שליחים" הם דיפלומטים כמעט לכל דבר, כולל כל התנאים הנלווים והם ממש לא משלמים כרטיס טיסה ולא מגורים וכו'. אלה שאינם שליחים, אלא עובדים שכירים מקומיים - כמובן ישראלים, כי בניו יורק לא ממש קשה למצוא ישראלים, ובדרך פלא, כפי שציינת, לרבים מהם יש קשרי משפחה מקריים (כנראה שבועד מקומות יש "קריטריון המועדון"...) - אכן צריכים לדאוג לעצמם.
לגבי בית ישראל - נו, אתה יודע לבד שבין בית במתכונת הנוכחית לבין "שלישראל לא תהיה קונסוליה בניו יורק ומשלחת לאו"ם" יש עוד כמה שלבים, ואני מתכוון לאחד מהם. יש לי כמובן דעה משלי כמה גדולה צריכה להיות המשלחת לאו"ם (להבדיל מהקונסוליה, שהיא חשובה יותר) וכמה אפשר להוריד ממנה - אבל זה כבר עניין שלא שייך לכאן. בכל מקרה הסך הכל של מה שאני אומר מצביע על כך שניתן להוריד עד כ-50% ממה שיש כיום ולתפקד היטב. את החישובים לא עשיתי בעצמי, אלא גורמי מקצוע (במשרד האוצר, אמנם, אז צריך לקחת בזהירות) שהביאו מספרים וגורמי מקצוע שידעו לתרגם אותם למה יקרה בשטח.
אגב, לא לחינם העליתי את עניין סל התרופות - הדברים אכן נשקלו זה מול זה בנקודת זמן מסויימת. 50 מיליון הם 50 מיליון, אין מה לעשות, והכסף לא היה נשאר במשרדי הבטחון או החוץ. שדרות לא היתה אז רלוונטית, אבל כמו שאתה רואה, לא אלמן ישראל ומצבנו מתפתח משנה לשנה...
יש עוד מוסדות שהתעקשו בזמנו על עבודה מחו"ל, בגלל ש"אי אפשר לעשות אותה מהארץ" ונאלצו לשנות את גישתם. ההכרח מביא לפעמים להישגים שלא חלמנו עליהם.
בכל מקרה שמחתי לשמוע ממך
אליהו
|