לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-06-2007, 15:24
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Krush שמתחילה ב "אפשר לשייך כתובת IP ליציאות..."

ל LAN ו WAN - שהן Ethernet - אני מבין - גם ל WAN סריאלי (שזו בעצם המרה) - כאשר יש נתב בצד השני שעושה את ההמרה ההפוכה - אני גם מבין... (ב LAN סביר להניח שלא תמצא סריאל, כיוון שמישהו יצטרך שוב, להמיר את זה...)

אבל בקונסול - בלי encapsulation כמובן שאי אפשר (המחשב שלך יודע להעביר IP על גבי ממשק סריאלי? איפה אתה מקצה IP ליציאה הסריאלית של המחשב שלך? (תקשורת IP היא רק מ IP ל IP, להזכירך)) - ואני לא רואה שום סיבה הגיונית לכך שיהיה דבר כזה, מאותה סיבה של ה LAN...

למען האמת, בימינו יציאה סריאלית כלשהיא לצורכי IP נשמעת קצת מיותרת - התקן הסריאלי מוגבל לרוחב פס נמוך למדי, כזה שאפילו ADSL ביתי מהיר ממנו - ולמעט קווי תקנ"מ בקצבים נמוכים במיוחד (לדוגמא: 128 קסל"ש) - כל דבר אחר שתזמין (למשל E1 ומעלה) - תקבל לביתך/למשרדך ע"ג Ethernet אחרי המרה כבר...

עד כאן היה לגבי נתבים. כשאתה עובר לדבר על מתגים - או אז אתה כבר מדבר על מהירויות גבוהות בהרבה - ואז גם אין לך WAN - מטבעם מתגים מקשרים חלקים שונים של LAN (אני משער שלא ראית אף פעם מתג שמקושר לחיבור WAN לאינטרנט... שהרי צריך איזשהוא סוג של ניתוב כאן, אפילו אם התעבורה מגיעה ע"ג Ethernet. נכון, אפשר לעשות את זה עם מתג שכבה 3, אבל אני מאלה שלא מאמינים במושג "מתג שכבה 3" - אני מעדיף לקרוא ל"מתג" כזה בשם "נתב"...)

עריכה: כמו שכתבת קודם - חשוב לציין שאכן יש את SLIP וייתכן שהמתג תומך בזה + מקונפג לזה - אבל אני מתקשה להאמין שזה קיים בציוד כמו מתג פשוט, זה נשמע כה מיותר ומסבך את העניינים...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:21

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר