11-06-2007, 23:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.06
|
|
|
את יודעת, אחד הדברים הראשונים שאת לומדת במהרה
הוא שאין תפקידים טובים בצה"ל, שבין היתר, גם יתנו לך את הסיפוק ותחושת התרומה למדינה, לחברה ולקהילה שלך, אלא אם כן את בוחרת בשירות קרבי. וודאי שיש יוצאי דופן, אבל זה לא הסיפור כרגע.
בסופו של דבר, מרבית העבודות הינן עבודות משרדיות למדי, שלא ממש מגרות את האינטלקט. הסוד הוא פשוט לבחור תפקיד מבין אלה שמוצעים לך שאותו תוכלי לעשות על הצד הטוב ביותר, ואם הסביבה מציעה לך תנאים נוחים, ואם החברה במשרד כוללת אנשים טובים - להישאר שם במשך השירות הצבאי - אם לא מתוך תחושת שליחות, אז מתוך תחושת הכרח של 'הרע במיעוטו'.
נכון לעכשיו, אני לא חושב שיש לך הרבה ברירות - אולי לנסות ולדבר עם קצין המיון בבקו"ם, או האחד שפוגשים בסוף הטירונות. גם אם זה לא יעזור, תמיד תוכלי לפנות למפקדים שלך בסדיר, לציין בפניהם שאת מאמינה שאת מסוגלת להתמודד עם תפקידים יותר מאתגרים [למשל, אני עברתי מיונים לתפקיד מש"ק תכנון כ"א, וגם אני עברתי דרך טירונות כלל צה"לית, ואני חלק מהחיל הכללי - והאנשים שנושאים בתפקיד שלי מאמינים שיש ליחידה שלנו פרסטיז'ה נרחבת, כך ש.. לא כל התפקידים גרועים], לחתום על טופס 55 ולקוות לטוב. מנגד, את לא יכולה להיות בטוח שיציבו אותך במקום טוב יותר.
|