לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-06-2007, 11:35
צלמית המשתמש של Rana
  Rana Rana אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Drambui שמתחילה ב "מלון דלפין, טורקיה"

בצילום בד"כ הצלם לוקח את הקרדיט על האמנות לעצמו, אבל כאן זה לא המצב. אתה תיעדת מבנה ארכיטקטורי, בצורה הפשוטה ביותר. אם זה מה שרצית לעשות - הצלחת.
אם רצית לגרום לי להרגיש משהו, להגיד משהו עם המצלמה שלך, נכשלת. לא הצלחת להביע שום דבר דרך הצילום. אני חושבת שהיית צריך ליצור בעזרת המבנה הזה אשליה באמצעות צילום. שלא יהיה ברור מה אני רואה, ושזה דווקא חלק ממנה מיוחד של מלון.
יהיה נחמד אם תהפוך את התמונה בפוטושופ, זה יוסיף לטעמי.
למה חתכת את המבנה למעלה, ולא נתת לי לראות לאן כל המדרגות מובילות? למה לא חיכית שמישהו ילך על המדרגות? למה לא צילמת באלכסון, לפי הקו העקום של המדרגות? למה לא השתמשת בהשתקפות המרהיבה של החלונות?

ועכשיו אתן לחכמים ממני להעיר הערות טכניות.

Blue, songs are like tattoos
Ink on a pin, underneath the skin
An empty space to fill in

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-06-2007, 18:29
צלמית המשתמש של Peets
  Peets Peets אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.04.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Drambui שמתחילה ב "[QUOTE=Rana] ועכשיו אתן..."

ההיא שמעלי העבירה לך ביקורת מבחינת הצד הרעיוני. משהו ביצירתיות, בביצוע "אחורי הקלעים" של התמונה. ב"תאכלס", [אם אפשר לקרוא לזה ככה.]
בחרת להיעלב מזה/לא להסכים עם זה/לחלוק על זה -
זו זכותך המלאה, אבל תתבטא בצורה בוגרת יותר או שאל תתבטא.

נכון שחיבור לתמונה זה עניין אינדיבידואלי, אבל כשאתה מציג תמונה בפני "קהל היעד", אתה מודע לזה שהולכות להיות דעות שונות, חיבורים שונים, אסיטסואציות שונות ומחשבות שונות.

כשאתה אומר:"להגיד למישהו שהוא נכשל רק בגלל שאצלך הוא לא עורר משהו, שמעי....יש פה בעיה שלא אני אוכל לפתור", אתה סוטר את עצמך. אתה מעלה לפורום של מליוני אנשים תמונה ומצפה שכולם יחשבו את אותו הדבר?. אז נכון שלא אתה תוכל לפתור את הבעיה כי היא לא אהבה אותה ויש כאלה שאוהבים. אבל כשהיא משקיעה בוואחאד תגובה ואתה מעיף לה סטירה לפנים, אתה לא חושב שזה קצת מעליב? תגיד תודה רבה, מעריך את הדעה שלך ונגמר הסיפור.

שתהיה שבת שלום ויום מעולה.

רותם
ישן 22-06-2007, 20:28
צלמית המשתמש של Drambui
  Drambui Drambui אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Peets שמתחילה ב "ההיא שמעלי העבירה לך ביקורת..."

אז זהו שההיא מעליך לא יודעת להעביר ביקורת.

מי שלא יודע לבקר או שלא יבקר או שלא יפגע מתי שמחזירים לו באתה מטבע.

ממש לא ציפיתי שכולם יחשבו אותו הדבר, אני מעלה תמונות למטרת קבלת ביקורת, בונה,
וכמו שאמרתי - יש דרך.

להגיד למישהו שהוא נכשל, זו לא ביקורת, להגיד למישהו שהוא לא הצליח להביע כלום באמצעות הצילום זו לא ביקורת, לשאול המון שאלות של למה ולמה ולמה - זו לא ביקורת. או שכן, רק ממש לא בונה.

הילדה יכלה לומר שלטעמה זה לא טוב, שלטעמה הייתי צריך לחתוך את התמונה אחרת, שלה לא "עשיתי" כלום, אולי היא אמרה את זה רק ממש לא בטוב טעם.

יש מבין?

ישן 22-06-2007, 20:55
צלמית המשתמש של Peets
  Peets Peets אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.04.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Drambui שמתחילה ב "אז זהו שההיא מעליך לא יודעת..."

בצילום בד"כ הצלם לוקח את הקרדיט על האמנות לעצמו, אבל כאן זה לא המצב. [יש להוסיף - לטעמי] אתה תיעדת מבנה ארכיטקטורי, בצורה הפשוטה ביותר. אם זה מה שרצית לעשות - הצלחת.
אם רצית לגרום לי להרגיש משהו, להגיד משהו עם המצלמה שלך, נכשלת. [יש להוסיף - מבחינתי] לא הצלחת להביע שום דבר דרך הצילום.[יש להוסיף - לטעמי] אני חושבת שהיית צריך ליצור בעזרת המבנה הזה אשליה באמצעות צילום. שלא יהיה ברור מה אני רואה, ושזה דווקא חלק ממנה מיוחד של מלון.
למה חתכת את המבנה למעלה, ולא נתת לי לראות לאן כל המדרגות מובילות? למה לא חיכית שמישהו ילך על המדרגות? למה לא צילמת באלכסון, לפי הקו העקום של המדרגות? למה לא השתמשת בהשתקפות המרהיבה של החלונות? [השאלות אכן מיותרות, יש להגיד מה לא בסדר ולהציע פתרונות מטעמך האישי. אין באמת תשובות לשאלות האלו, ככה הוא בחר לצלם. הוא הצלם וככה הוא ראה את התמונה הזו ואם נחפור בשאלות הנ"ל, שום דבר לא יעזור. התמונה כבר צולמה וזו נקודת המבט האישית שלו ולא שלך. אז שוב - את בהחלט מוזמנת להציע פתרונות - זה הרעיון. אבל בנימת שאלה זה מיותר..]

הבולדים עם הקו התחתון והנטייה ימינה () זה בשבילך ידידי בשביל שתראה שהיא הוסיפה כמו שצריך את דעתה האישית בלבד.
הנוטה ימינה הקטן זה בשבילך יקירתי בשביל שתוכלי לראות מה אפשר להוסיף ועל מה אפשר לוותר.

קפיש?

לפעם הבאה:
ביקורת בונה צריכה להיות בנויה משלושה חלקים:
חלק 1 - ייתרונות התמונה.
חלק 2 - מגרעות התמונה.
חלק 3 - פתרונות למגרעות התמונה.
איחול יום טוב ובהצלחה אף פעם לא יזיקו...

שיהיה לילה נפלא ושבת שלום ומבורך.

רותם

נערך לאחרונה ע"י Peets בתאריך 22-06-2007 בשעה 21:06.
ישן 22-06-2007, 20:53
צלמית המשתמש של mp26
  משתמש זכר mp26 mp26 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Rana שמתחילה ב "בצילום בד"כ הצלם לוקח את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Rana
בצילום בד"כ הצלם לוקח את הקרדיט על האמנות לעצמו, אבל כאן זה לא המצב. אתה תיעדת מבנה ארכיטקטורי, בצורה הפשוטה ביותר. אם זה מה שרצית לעשות - הצלחת.
אם רצית לגרום לי להרגיש משהו, להגיד משהו עם המצלמה שלך, נכשלת. לא הצלחת להביע שום דבר דרך הצילום. אני חושבת שהיית צריך ליצור בעזרת המבנה הזה אשליה באמצעות צילום. שלא יהיה ברור מה אני רואה, ושזה דווקא חלק ממנה מיוחד של מלון.
למה חתכת את המבנה למעלה, ולא נתת לי לראות לאן כל המדרגות מובילות? למה לא חיכית שמישהו ילך על המדרגות? למה לא צילמת באלכסון, לפי הקו העקום של המדרגות? למה לא השתמשת בהשתקפות המרהיבה של החלונות?
ועכשיו אתן לחכמים ממני להעיר הערות טכניות.

תראי (RANA) קראתי את התגובה שלך כמה פעמים ולא יצא לי להסכים איתה.
אם אני מתנח קצת את הביקורת שלך, אז הצלמים הגדולים שמצלמים בניינים הם סתם מצלמים אותם.
קחי כמה דוגמאות:
1. צילמתי בקנדה את בניין ה CN TOWER, מה התמונה הזאת אומרת לך?
2. בניין שצילמתי בנחלת בינימין, מה התמונה הזאת אומרת לך?
3. מלון דיויד אינטרקונטיננטל ומסגד חסן בק, מה התמונה הזאת אומרת לך?

לדעתי שאנשים מעלים לפה פריימים שהן צילמו המטרה היא לעזור לצלם באיך להשתפר מבחינת הצילום, בניית הקומפוזיציה בפריים,
וגם כמו שקובי (וגם את) ציין לנסות (במידת האפשר) להכניס עוד קצת עיניין לפריים זה נכון אבל לא תמיד זה תלוי בנו.
אבל לבוא ולהגיד "אתה תיעדת מבנה ארכיטקטורי, בצורה הפשוטה ביותר" תסלחי לי אבל אני לא מוצא עיניין בתגובה הזאת.
את פשוט קוטלת את הבחור בלי אזהרה מראש.
המשך התגובה שלך טובה אבל התשובה לשאלה שלך " למה חתכת את המבנה למעלה, ולא נתת לי לראות לאן כל המדרגות מובילות?" לדעתי אם אני הצלם אתן לך את כל התשובות בפריים איך אני אצליח למשוך אותך לבהות יותר בפריים שלי?
אני אישית אוהב לתת גם פריימים שיש בהם הכל וגם פריימים שנותנים למוח של הצופה לעבוד שעות נוספות.
את מוזמנת לתקן אותי אם טעיתי במשהו שאמרתי כאן.

ישן 22-06-2007, 21:13
צלמית המשתמש של Rana
  Rana Rana אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.05
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי mp26 שמתחילה ב "[QUOTE=Rana]בצילום בד"כ הצלם..."

(אני לא אגיב על התמונות שלך כרגע, לא נפלתי מאף אחת מהן. אני מניחה שזה פשוט לא הסגנון שלי - אני אוהבת צילומים יותר טעונים, יותר "אמנותיים").
אני די חדשה בפורום (חוזרת מהפסקה ארוכה ארוכה), אני לא מכירה את הלך הרוח בפורום, מה בדיוק המטרה בביקורות ואיך אנשים מיישמים אותן. אני פשוט כתבתי מה שראיתי לנכון, אבל כמובן, בלי מטרה להעליב את הצלם או להשפיל אותו. ממש ממש לא.
אני לא רוצה לעורר כאן ריב, סך הכל רק הגעתי. אני מקבלת את הביקורת על הביקורת שלי , ומבטיחה לתקן בפעם הבאה, כדי למנוע מקרים כאלה (כמובן, אני חושבת שDrambui היה גס רוח ואני לא מתכוונת לחזור ולומר את דעתי על תמונות שלי, פחד אלוהים).

יש לי רק שאלה: מהבחינה הטכנית אין לי ידע לתרום, רק בנושא המבע של התמונה יש לי לפעמים הערות, אבל זה כבר עניין של הצלם עם עצמו ומה שהוא רוצה לומר. האם יש טעם בלתת ביקורת כזו?

Blue, songs are like tattoos
Ink on a pin, underneath the skin
An empty space to fill in

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:01

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר