לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-07-2007, 13:11
  Ranle Ranle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי aridon שמתחילה ב "שלום..."

הצפ"ס זה החלק הראשון של האימון מתקדם, זה מתחלק לשלושה חלקים:
אימון צוות: אחרי שעושים לתומ"ת הכנה לקרב שכוללת בעיקר זיווד הכלי, צביעות ונקיון, טיפולים ועוד במהלך לילה לבן, מתחיל השבוע צוות.
בשבוע זה כל צוות מתאמן במסגרת הצוות בלבד על כל התרגולות הצוותיות, החל מלפנים פעל, מטרת סוללה והיכון לנוע הפסק אש ועד לתרגולות הזויות קצת כמו דרדרים והגנת עמדה.
האימון צוות מאוד אינטנסיבי ומתיש ומטרתו בעיקר למקצע את כל חבר צוות בתפקיד העיקרי שלו בצורה הטובה ביותר וכמו כן גם לגבש את הצוות.
בסוף האימון צוות יש בוחן צוות בו כל צוות נבחן על כל מה שעבר באותו השבוע.
אימון פלגה: החלקתי הפלגתי הוא הקצר ביותר, אצלנו הוא היה במצטבר אולי 10 שעות כי סה"כ מה שמתרגלים זה סדר תנועה ופריסה פלגתיים, הוא בעיקר עוזר למפק"צים לסגור נהלים שונים מול המפלג.
אימון סוללה: החלק האחרון של הצפ"ס, באימון הסוללתי הדברים מתחילים להיראות אחרת.
הצוותים כבר לא עובדים רק עם עצמם אלא כל הסוללה פועלת כסוללה אחת כולל כל הגורמים שיש.
באימון סוללה נוסעים מרחקים ארוכים והדגש הוא פחות על מטרות סוללה צוותיות אלא על תנועה ופריסה סוללתיות, תרגול של המפק"צים בעבודה מול המפי"ק וכו'.
אצלנו זה היה מחזור ראשון עם ה"שדר חם" אז המפקדים תרגלו המון המון את העבודה איתו.
בסך הכל אימון סוללה זה האימון קל שיש מכיוון שתמיד יש עיכובים של כל גורמים שונים ולכן כל הסוללה מתעכבת.
התרסו"ל: תרגיל סוללה שמטרתו לסכם את כל הצפ"ס ולבחון את הסוללה אם היא מוכנה לפעילות מבצעית, סוללה שעוברת את התרסו"ל מוכרזת כסוללה מבצעית ויכולה להיות מוקפצת לכל צרה שתיפול עלינו.
את התרסו"ל מנהל המג"ד ובנוסף מגיעים המון אנשים בעלי תפקידים שונים מהגדוד שגם תופסים תפקידים שונים.
התרסו"ל בוחן את כל הסוללה, החל מהחט"ס(החימוש) ועד המסו"ל.
אורכו כ24 שעות והוא משלב את כל האלמנטים עליהם התאמנה הסוללה לאורך כל הצפ"ס.

*בקשר לירי רטוב, עקרונית כבר בבוחן צוות צריכים לירות רטוב אבל זה יכול להשתנות, אנחנו ירינו רטוב פעם ראשונה רק בתרסו"ל.
* היצאות בצפ"ס בעיקרון זה כל שבוע חוץ מצוות אחד שנשאר לשמור על בבסיס על הסוללה והכלים, לפני התרסול כמעט תמיד יש שבת סוללתית.
אחרי התרסו"ל היציאות שונות בכל סוללה, תלוי מה המשימה, אם יוצאים לקו אז זה בד"כ 16-5 אבל הסוללה שלי לדוגמא עשתה שת"פ על קורס יסוד(השלמה חיילית של תותחנים) אז המשכנו לצאת כל שבוע לאורך כל המסלול.

זה בגדול על הצפ"ס, כל מי שרוצה לשאול עוד מוזמן בכיף...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-07-2007, 13:33
  Ranle Ranle אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי דרור1 שמתחילה ב "[font=Verdana]לפני כל השאלות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דרור1
לפני כל השאלות מזל טוב!

ולשאלות-
1. מה היציאות בטירונות? ובאימון מתקדם אח''כ? בטירונות אנחנו יצאנו כל שבועיים בד"כ, הבנתי שעכשיו היציאות משתפרות, אם יש מישהו ממרץ 07 הוא ידע להגיד לך.
באימון מתקדם בהתחלה בצפ"ס כל שבוע חוץ מצוות שמירות ואחרי זה תלוי אם עולים לקו.
2. אנשים פורשים במהלך המסלול או שמי שמגיע בטירונות הוא זה שתשרת אותו את 8 החודשים הקרובים? כמו שנכתב, יש כאלה שפורשים או שמוציאים אותם מכל מיני סיבות, אנחנו התחלנו בערך 90 וסיימנו מסלול 65 בערך, לא זוכר מספר מדויק.
3. מבחינת אנשים- איך נראה לך? (למרות שבסופו של דבר אני מניח שמסתדרים עם כולם לא? לא משנה אם הוא נפל מגיבוש טייס או סיים אקסטרני)את האנשים בסוללה שלי מאוד אהבתי, כמובן יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות אבל בסה"כ אחלה אנשים, חברה איכותיים.
ישן 07-07-2007, 14:04
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי melarky שמתחילה ב "בתור מישהו קצת יותר עם ניסיון שישב קצת יותר קרוב למג"ד/סמג"ד"

בתור אחד שהעביר הכנות לקורס מפקדים, וישב עם המג"ד על שמות של חיילים שיצאו או לא, לנתונים של החייל יש משקל מאוד כבד בהחלטה אם הוא יצא לקורס או לא. הרבה פעמים לא משנה כמה מפקד ילחם כדי שחייל לא יצא לקורס מפקדים, בגלל הנתונים שלו הוא יצא.

היו לנו לא מעט מקרים של חיילים שהמפקדים לא רצו להוציא אך הוציאו אותם בכל מקרה, ואז הם ביקשו מאיתנו להדיח אותם בהכנה, אך אנחנו לא הצלחנו (כי היא מתבססת על ציונים) אז העברנו לקורס מפקדים את החוות דעת של המפקדים בגדוד, וגם הם לא היו מצליחים להדיח (כי זה ממש קשה) והתוצאה בסוף הייתה שהם היו חוזרים לגדוד, נמצאים בו מחזור אחד, ואז היו מעיפים אותם לבאליש.

לעומת זאת חיילים טובים עם נתונים נמוכים מאוד קשה להוציא, יוצאים בודדים בכל מחזור, זה אומר שהמסו"ל צריך להיות חזק מול המג"ד כדי לקבל את ההקצאה לחריג, ולפעמים מוציאים 2 חיילים על אותה הקצאה ומידעים אותם מראש שהם ישארו רק עם כמות מסויימת של חיילים תעוף. לעומת זאת ברגע שהם נכנסים לקורס הם כבר לא נחשבים חריגים והם לא נמצאים בסכנת הדחה או משהו (אבל הסיכוי שהם יוצאו לקצונה אפסיים).

ישן 07-07-2007, 17:00
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
נסחפת קצת לגביי
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי melarky שמתחילה ב "בתור מישהו קצת יותר עם ניסיון שישב קצת יותר קרוב למג"ד/סמג"ד"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי melarky
עידו המנהל פה בן אדם מאוד אינטילגנט שאם אני לא טועה עשה מיונים לטיס, כלומר הנתונים שלו גבוהים והלך לותיקה... למה? כי הוא היה חייל רע....

בוא נתחיל בזה שלמרות שהייתי טירון רע, במחזורית הייתי סתם חייל שבוז, אבל לא חייל רע.
הייתי אמור לצאת לקורס מפקדים מחזור ראשון, חברים שלי שיצאו לקורס מחזור ראשון אפילו אמרו שהמפקדים הקריאו שם את השם שלי והתפלאו שאף אחד לא עונה.
לא יצאתי לקורס מפקדים במחזור הראשון מבחירה אישית שלי- לא רציתי.
מה עושים עם כל מי שלא יוצא לקורס מפקדים אחרי המחזורית? שולחים אותו לאחת הסוללות הותיקות.
לא שלחו אותי לשם כי הייתי חייל רע, ממש לא.

ישן 07-07-2007, 14:27
  Ranle Ranle אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי eduard16 שמתחילה ב "אממ כמה שאלות: 1. מתי מחלקים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eduard16
אממ כמה שאלות:
1. מתי מחלקים כל אחד לגדוד שאליו הוא ישתייך בכל השירות? בתחילת הטירונות?? ביום שאתה מגיע לשבטה אתה מתחלק לקראת הערב, אחרי שמילאת טופס ובו רשמת לאן אתה רוצה להגיע.
2. אם כן אז האנשים שאתה עושה איתם טירונות הם האנשים שאתה תשרת איתם במשך השלוש שנים (בהנחה שאתה לא יוצא לקורסים..)הסוללה שלך מהטירונות זה האנשים שיהיו איתך לאורך כל השירות, גם אחרי שהסוללה מתפרקת אתה נשאר עם בערך חצי מהם בקורס מפקדים או עולה עם החצי השני לגדוד, ותמיד יוצא להפגש בכל מיני אירועים שונים.
3. לא יוצאים עם נשק הבייתה עד שמסיימים את האימון המתקדם נכון? עקרונית אמורים לצאת עם נשק כבר באימון מתקדם, אבל אצלנו כמעט ולא יצאנו עם נשק לפי הוראת מג"ד. רק מי שמסופח לשבטה יוצא בלי נשק, לא משנה איזה תפקיד הוא עושה שם.
4. עד כמה קר הייתה לך הטירונות בחורף?? היה קר... אבל מתרגלים ומתלבשים בהתאם.

תודה ומצטער על החפירה..
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:48

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר