09-07-2007, 20:19
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.05
|
|
|
עזרה בקשר לצבא
שלום , יש לי בעיה עם הצבא אני לא יודע לאיזה קורס הולכים לדחוף אותי אם בכלל , אני לא יודע אם הקורס שיתנו לי מתאים לי ואם לא אז מה לעשות.. אני אספר בקצרה את הסיפור שלי ותמליצו לי מה אני יכול לעשות.
יש לי פרופיל 72 עם סעיף אסטמה ועיוורון צבעים ומשקפיים מספר 2.
עשיתי יג' תוכנה על מנת לקבל שיבוץ בצבא במקצוע שלי - תכנות.
כמובן שכשנכנסתי למסגרת של יג' הובטח לנו שנעסוק במקצוע שלנו בצבא.
הגעתי לבקום הקצין מיון הבטיח לי חייל תקשוב.
בסוף הטירונות קיבלתי הצבה לבהד 20 לחייל חימוש לתפקיד של טכנאי טיל נט מתקדם.
בהתחלה לא רציתי , אחרי כמה שכנועים מצד כל מיני גורמים הסכמתי ללכת לקורס הזה.
הגעתי לקצין המיון בבהד 20 , שממיין לקורסים, אמר לי שאין קורס כזה והכניס אותי לקורס של טכנאי תובה מנתץ , שזה בעצם מכונאי תובה ( כלי הרכב שעליו מחובר המשגר של המנתץ ).
אני לא מכונאי, אחרי כמה דיבורים ופעולות הסכים קצין המיון להוציא אותי מהקורס.
הייתי ממתין, לאחר זמן מה קיבלתי זימון לראיון איתו ועם הסגן אלוף שמנהל את הביצפר השני .
שתיהם דיברו איתי ונשאלתי האם אני עיוור צבעים , אמרתי והצהרתי - כן אני עיוור צבעים.
בהתאם לכך שיבצו אותי לקורס בוחן תחמושת.
הבנתי שזה נחשב קורס איכותי והסכמתי להגיע אליו.
היום העבירו אותי לממתינים של הקורס , עד שהוא יפתח , אומנם בזמן שהייתי אמור להיקלט בקורס בא ראש הקורס ואמר שהוא לא יכול לקלוט אותי כי יש לי עיוורון צבעים וזה לא בטיחותי.
עכשיו אני לא יודע מה הולך להיות הלאה, האם יש עוד קורסים איכותיים בבהד 20 ?
אם כן איזה קורסים יש שלא קשורים למכונאות ולחשמל כי אין לי נגיעה בעניין..?
מה אני יכול לעשות כדי לצאת מחימוש לבקום ולקבל את השיבוץ שמתאים לי בתור מתכנת.
בינתיים אני ממתין וזה מצב לא ממש אידיאלי עבורי כי הזמן לא זז והאי ודאות עושה לי ממש רע, מאז סיום הטירונות אני ממש על הפנים והמוטיבציה לשרת בצהל יוצאת ממני כמו אוויר מבלון.
חברים שלי הגיעו לחיל תקשוב , חלקם , וחלקם לחיל אוויר , ואני בודד הגעתי לחימוש,יש לציין שהייתי מצטיין בלימודי היג'.
מה אפשר לעשות.. תעזרו לי , בבקשה , ותודה.
עריכה :
נ.ב
הפעולות שחשבתי לנקוט הן לחכות לראיון חדש עם סגן האלוף שהוא בעצם קצין המיון לקורסים, לראות איזה קורס לקבל ולקוות לקבל קורס טוב , אם יהיה קורס טוב, אין בעיה , אם יהיה קורס לא טוב.. בעיה חמורה
חשבתי לשלוח טופס 55 ולבקש שיבוץ מחדש שיתאים עבורי ולספר את כל הסיפור אומנם הבנתי שאין סיכוי שאני יקבל אישור על הטופס הזה אלא אם כן אני אבקש קרבי.
לכן גם חשבתי לבקש קרבי , מודעין שדה , אם זה אפשרי מבחינת הנתונים שלי , האפשרות הזו הופיעה לי במנילה הראשונה לפני שהחלטתי להמשיך ללמוד.
מדי פעם עלו לי מחשבות לפנות לקבן, ולפעמים גם לצאת מהצבא אבל די מהר התאפסתי ואני רוצה לעשות צבא אבל רק שיהיה לי טוב . אחרת אני לא אוכל , הצבא עד עכשיו ריסק אותי.
במקרה שאני לא אקבל קורס טוב אני אנסה שוב לצאת ממנו ואם לא אצליח אז נראה לי שאני או לא אעבור את הקורס , או אשתמש בעיוורון הצבעים כדי לא לעשות אותו, או שאני אבקש מודעין שדה בטופס 55 , או שאני אהיה נפקד ואשב בכלא , שזו אפשרות שאני ממש לא מעוניין בה , כמו האפשרות של הקבן, אני מקווה לפתור הכל בדרכים הולמות
תודה לכל מי שימליץ לי מה לעשות וינמק.
נערך לאחרונה ע"י eldaroz43 בתאריך 09-07-2007 בשעה 20:23.
|