20-07-2007, 17:46
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 13.04.07
|
|
התמונה לא טובה.
הן מבחינת קומפוזיציה, חדות, איכות ופרטים טכניים נוספים.
א). קומפוזיציה: קומפוזיציה היא מיקום האלמנטים בצילום - בתוך מסגרת הצילום המלבנית. באמצעות הקומפוזיציה הצלם קובע מה נכלל בצילום, ובתוך הצילום - מהו ה "נושא", ומה לשים ב"רקע". (מתוך קליקי). על פי ה"קריטריונים" הנ"ל, יצרת קומפוזיציה. הבעיה היא שהיא לא מעניינת/מושכת/אחרת/שונה. ראית את הנוף שאהבת, לחצת קליק על כפתור המצלמה ובזה נסגרת התמונה. רואים (בקושי) בשיא הפשטות "נוף" מים המלח. את לא רוצה להעביר קצת יותר מזה?
ב). אל תצלמו מהדרך, אלא אם כן אתם ממש טובים בזה. רוב התמונות שיוצאות מבעד לחלון המכונית המתרכזות בנוף שמחוצה לה יוצאות לא טובות, אפרוריות, מטושטשות ומפוספסות לגמרי. את מעוניינת בצילום נופים? לצילום נופים צריך טכניקה. ונראה שחסרה לך הטכניקה הנדרשת. אם זה הכיוון שלך, עם הזמן תרכשי אחת ותלמדי להוציא פריימים של נוף כמו שצריך. אני לא אוכל לעזור לך בעניין הטכניקה, כי גם לי אין אותה, ואני גם לא ממש מעוניין בה. הזמן מייצר ניסיון, בכל מה שתעשי. פעם הבאה - אם את באמת רוצה ללמוד - בקשי מהנהג שיעצור לכמה זמן שתצטרכי אם זה אפשרי כמובן, וצלמי כמה פריימים לאט, לאט. קראי מאמרים בנושא ותשכילי עד שאני בטוח שיצאו לך פריימים נהדרים. בינתיים, אין בפריים הנוכחי כלום.
ג). דור, התגובה שלך לא לעניין והיא מיותרת לגמרי.
רותם
נערך לאחרונה ע"י Peets בתאריך 20-07-2007 בשעה 17:52.
|